Zo niet mijzelf! Maar wat bleek.. ik ben weer zwanger!

Allereerst een grote sorry. Echt. Het bloggen stond mij ineens zó tegen. Bij het openen van WordPress gingen mijn gedachten op blanco en mijn humeur daalde tot ver onder nul. Ik zag er gewoon het nut niet van in. Snel de computer uit om lui voor de buis te hangen. Echt gezellig tegen mijn vent was ik ook niet. Vandaag een update, om te zien dat ik nog leef (en hoe!).

Niet mijzelf, en zo begon het jaar..

Half januari voelde ik ineens een soort bobbeltje bij mijn borst. Meer een klier eigenlijk. Gelukkig trok dat snel weer weg. Maar in februari was het weer. Ik wilde geen paniek veroorzaken, maar in je hoofd gaat het toch malen en malen. Ik voelde me maar zo moe en lusteloos. Een lieve vriendin van mij bleek ineens darmkanker te hebben. Zo heftig. Ik baal dan zo!

IMG_20160402_180700

lui, hangen, geen energie (Volg Instagram)

Intussen ging alle drukte maar door. Kijken naar een basisschool. Een peuter die flink pubert, met alle lachrimpels en huilbuien van dien. Lange afstanden rijden voor werk. Wat lekkages in huis. De eindeloze was. En ik? Ik ben gewoon moe. Ik had zelfs geen energie voor leuke moestuindingen, afval scheiden en gezond koken.

Nou. Dan is er echt iets mis.

Zullen we er dan toch maar weer voor gaan..?!

Ik zal je alvast stiekem vertellen, in december besloten wij “er toch weer voor te gaan”. Een tweede kindje zou heel erg welkom zijn. Al durf ik best eerlijk toe te geven dat ik het ook doodeng vind. Weer al die babyzorgen en slapeloze nachten. Maar liefdeshormonen zijn gelukkig goed in het verbloemen van die toekomstige realiteit.

Oud en nieuw. Welgeteld één dag over tijd en een test doen. Negatief. Ik moet zeggen dat ik écht flink baalde. Ik sprak een hartig woordje met mijn hoofd en verbood mijzelf om “zo’n panische vrouw te worden” en het “los te laten”. Of dat lukt is een tweede.

In de daaropvolgende weken sprak het duiveltje in mijn hoofd bemoedigende woorden toe. Dat als het “niet lukt” in februari/maart, het niet zo erg is. Want een kindje krijgen vlak voor de drukste maand van het jaar is nou eenmaal niet altijd even leuk of handig.

Moeder Natuur en Karma versmolten zich samen met een geniepig lachje. Want zo werkt dat natuurlijk allemaal niet, hè Lori.

lovekarma

En toen, en toen, en toen..

Op schrikkeldag-avond racete ik van werk naar huis. Ik nam een kleine omweg om een nog kleiner verdacht pakketje af te halen bij een vriendin. Thuis aangekomen schakelde ik onze peuter, de pakketjes-opener in. Onder toeziend oog plaste ik in een glaasje. Aan mijn man de eer om het plastic staafje in het plasbekertje te hangen. Dekseltje erop. Staafje omgedraaid. Djeezz… die minuten zijn écht de meest spannende ever

Met emotionele ogen gaven we elkaar die ene speciale blik. De hond kreeg een goeie aai over d’r bol en we keken beiden naar peutergirl. “Ja, schatje. Weet je wat dat betekent? Jij wordt nu echt een grote zus! Mama heeft een baby in haar buik…”

Lees verder: “zwangerschapshormonen.. Wie ben jij?!”

Lieve allemaal, ik ben zo blij, gelukkig, moe en zwanger! Aan de ene kant heb ik heel eerlijk gezegd gewoon niet zo’n energie voor het bloggen. Aan de andere kant sta ik te trappelen om weer over groene baby dingen en voorbereidingen te praten! En ik mis jullie ook. Vertel, hoe gaat het met jullie? En spam zeker je leukste artikel even want ik lees hem graag!!! 

Post Author: Lori

38 reacties op “Zo niet mijzelf! Maar wat bleek.. ik ben weer zwanger!

  Maai

  (31 mei, 2016 - 8:39 PM)

  Aaahhhh wat een heerlijk stukje dit. Gefeliciteerd! Super leuk voor jullie 🙂
  …Maai schreef als laatst…35 Zeer goede redenen waarom je kleuter op tilt slaatMy Profile

  Nathalie

  (26 april, 2016 - 8:04 AM)

  Gefeliciteerd! Een spannende tijd weer!
  …Nathalie schreef als laatst…Kinderen aanwezig tijdens de bevallingMy Profile

  Sheeba

  (23 april, 2016 - 10:43 PM)

  Gefeliciteerd!! Wat een leuk nieuws 🙂 Bij mij kwam er de eerste maanden van mijn laatste zwangerschap van bloggen ook niets meer in huis, rusten gaat voor 🙂

  Vlijtig Liesje

  (22 april, 2016 - 9:02 AM)

  Gefeliciteerd met de zwangerschap! Wat fijn en positief, zeker ook in het licht van het slechte nieuws van je vriendin!
  …Vlijtig Liesje schreef als laatst…Hoe maak je de mooiste vakantiekiekjes?My Profile

  Saskia

  (20 april, 2016 - 11:09 PM)

  Gefeliciteerd met je zwangerschap
  …Saskia schreef als laatst…Zelf doen fase gemist?! Foutje van mamaMy Profile

  ineke

  (19 april, 2016 - 2:44 PM)

  Prachtig nieuws!! Nou doe maar rustig aan en geniet vooral.

  Barbara

  (19 april, 2016 - 1:45 PM)

  Wat een mooi nieuws! Zorg goed voor jezelf dan komt alles op zn pootjes terecht. Beste tip die ik ooit kreeg bij nummer drie. Hier in het haagse gaat alles goed..Beetje chaotische dynamiek af en toe, en een drammerige dreumes, maar eigenlijk gaat het prima! Geniet van jullie kleine wondertje☺

  Charlotte

  (19 april, 2016 - 9:06 AM)

  Gefeliciteerd! Wat leuk!
  Geniet van je zwangerschap 🙂 Gaat alles verder goed met je?

  Liefs!
  …Charlotte schreef als laatst…Lovely Pictures | Week # 15My Profile

   Lori

   (19 april, 2016 - 12:32 PM)

   Thanks charlotte 🙂 jaa, gelukkig niet veel klachten! Even een paar weekjes een klein beetje misselijk geweest, maar dat is nu gelukkig over. Helaas heeft deze huidtherapeut wel ineens een slechte rode huid! Beetje jammer. Maar ja, als dat het is dan kan ik ermee leven 😉

  doortjesblog

  (19 april, 2016 - 9:00 AM)

  Wat een mooi nieuws! Van harte gefeliciteerd!

  Ilse van Kreanimo

  (19 april, 2016 - 7:39 AM)

  Oh wauw.
  Gefeliciteerd.

  Heerlijk nieuweschans om te lezen op deze baal ochtend.

  Tessa

  (19 april, 2016 - 7:02 AM)

  Wat een leuk nieuws, gefeliciteerd! Ik snap volkomen dat je moe bent en wel wat anders aan je hoofd hebt nu, al ben ik natuurlijk wel heel erg benieuwd naar alle zwangerschapupdates ;).
  …Tessa schreef als laatst…Fashion Revolution Week 2016My Profile

   Lori

   (19 april, 2016 - 12:30 PM)

   Thankss Tessa 😀 Jaa, ik ga zeker updates schrijven en veel groene mama & baby dingen jeeeej.

  Channa

  (19 april, 2016 - 6:25 AM)

  Gefeliciteerd! Vind het altijd zo bijzonder om dit soort aankondigingen te lezen, voel precies weer hoe het wad toen we hier een positieve test in handen hadden 🙂
  …Channa schreef als laatst…Win een hangmat of hangstoel van Hangmatgigant! Moederdag Winactie #2My Profile

   Lori

   (19 april, 2016 - 12:30 PM)

   Ja dat is bizar hè. Sinds ik moeder ben, ben ik zo’n emotioneel persoon. En nu nog een keer zwanger, gewoon nog meer haha :p

  Resaarcle

  (18 april, 2016 - 11:07 PM)

  Oh hoera, zo fijn!!!
  …Resaarcle schreef als laatst…PlukgelukMy Profile

  Birgit

  (18 april, 2016 - 10:53 PM)

  Hartstikke leuk! Gefeliciteerd!

  Nicole

  (18 april, 2016 - 10:14 PM)

  Wat een geweldige reden om niet te bloggen! Gefeliciteerd..
  …Nicole schreef als laatst…Winactie: Moederdag pakketMy Profile

   Lori

   (19 april, 2016 - 12:29 PM)

   Haai Nicole, ja wel een geldige reden toch 😉 Thanks 🙂 🙂

  Marguerita

  (18 april, 2016 - 10:04 PM)

  Van harte gefeliciteerd!
  …Marguerita schreef als laatst…Stoere hindernisbaan in Linnaeushof!My Profile

  Romy

  (18 april, 2016 - 9:55 PM)

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! Doe lekker rustig aan en geniet er van! En het valt best mee hoor, november kindjes zijn het allerleukst. 😉
  …Romy schreef als laatst…Waarom er niets mis is met enig kind zijnMy Profile

   Lori

   (19 april, 2016 - 12:28 PM)

   hihi, thanks! Ja, ik ben gelukkig al helemaal gewend aan het idee. Een mei en november kindje straks, dat is mooi verdeeld haha 😉 Kan ik sparen in de tussentijd :p

  Judith

  (18 april, 2016 - 9:49 PM)

  Aaaahhhhhhhh wow!! Gefeliciteerd lieverd!! Ik snap dat je er nu geen zin in hebt, maar ben erg benieuwd naar jouw groen zijn en zwanger combinatie!! Super super leuk!! En nog bedankt voor je lieve boekje, volgens mij heb ik heel aso niets van mij laten horen… Maar super leuk!!
  …Judith schreef als laatst…Float Yoga: yoga op het waterMy Profile

   Lori

   (19 april, 2016 - 12:27 PM)

   Heee aso 😉 Aah nee, haha maakt niet uit. Het blijft leuk elke maand weer die boekenruil te organiseren. Peutergirl is er ook heel blij mee altijd. Thanks voor je felicitaties. Ik heb ook enorm zin in de zwanger & groen zijn combinatie! ghehe.

  Anita Willems

  (18 april, 2016 - 9:40 PM)

  Oooh, wat een mooie reden om afwezig te zijn (ik had je al gemist hoor!).
  Van harte gefeliciteerd. Ik wens je een heel voorspoedige zwangerschap. Er gebeurt heel wat in je lijf, dat vraagt ook om een andere energiebesteding. Neem de tijd die je nodig hebt, maar ik hoop je weer te zien in groen-groen-bloggersland.
  Nu mag je kijken naar die hevea-spenen, zelf billendoekjes maken en nog meer van dat soort leuks 😉

  Hoe is het met mij? Bezig bij als altijd, maar toch ook iets rustiger. Bezig met de voorjaarsschoonmaak, verlanglijstjes maken, beseffen dat er nog heel wat oud zeer geheeld moet worden, mijn kinderen overladen met aandacht omdat ze zo snel groot worden. Zelf af en toe tekort komen.
  …Anita Willems schreef als laatst…Urban Jungle; macramé gezellig mee.My Profile

   Lori

   (19 april, 2016 - 12:26 PM)

   Haii Anita, ja echt hè, weer opnieuw al die groene baby dingen, ik vind dat ZOOO leuk. Fijn om te horen hoe het met jou gaat, klinkt wel druk allemaal. Nu nog een beetje jezelf overladen met aandacht, dan komt het goed 😉

  Kaboutertuin

  (18 april, 2016 - 9:35 PM)

  Wauwww Lori wat gaaf!! Van harte gefeliciteerd en een héle fijne zwangerschap! X

   Lori

   (19 april, 2016 - 12:24 PM)

   Thaaankss 😀 jaa, ik ben zoo blij 🙂

  Elisabeth

  (18 april, 2016 - 9:21 PM)

  Oh wat leuk voor jullie!! Echt super blij voor jullie. Doe t gewoon lekker rustig aan joh. Als je jezelf niet verplicht om te bloggen krijg je vast wel weer zin. Ietsje minder vaak kan ook toch? 😉
  …Elisabeth schreef als laatst…Afscheid nemen van de ochtendvoedingMy Profile

   Lori

   (19 april, 2016 - 12:24 PM)

   Ja inderdaad, wellicht iets minder vaak, maar er zitten zo veel leuke dingen in mijn hoofd! Hoop snel iets meer energie te hebben 🙂

  Joyce

  (18 april, 2016 - 9:19 PM)

  Aaaah wauw!! Gefeliciteerd wat een geweldig nieuws. Ik moet echt bij elke zwangerschapsaankondiging janken haha!

   Lori

   (19 april, 2016 - 12:23 PM)

   Thankss Joyce, haha dat ken ik!! Heb ik ook zo erg. Wat een watjes 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.