Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder

Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder TAG

Deze diepzinnige “Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder TAG” van de feelgood blog van Ella sprak mij zo aan, dat ik direct begon te schrijven. Wil jij alles weten over de strijd in mijn hoofd en waarvoor ik heb moeten vechten? Of op welke manier ik zing en los ga in de auto? Lees dan verder.

Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder TAG

Zing – Wanneer zing je?

Ik zing ALTIJD in de auto. Tracks van Jayh, Jonna Fraser, de Partysquad, maar eigenlijk van alles uit de top 40 en van FunX. Ik zing niet alleen, ik ga ook altijd helemaal los. Thuis tijdens het koken luister ik samen met peutergirl op haar radiootje. Nummers van Frozen en Dirk Scheele zingen we van A tot Z, inclusief eigen verzonnen dansjes. Love it!

Vecht – Beschrijf de laatste keer dat je hebt gevochten, voor jezelf of een ander.

Nou, kort geleden heb ik wel weer een flinke strijd in mijn hoofd gehad. Net moeder van een tweede, je weer opnieuw compleet overgeven aan het moederschap en jezelf wegcijferen naar de laatste plaatst. Het vinden van een nieuwe balans. Ik wil graag dingen voor mijzelf doen (uitgaan, bloggen, eventueel meer werken), maar ik heb er gewoon geen fut voor en ben een beetje moe, met een baby die ’s nachts om de twee uur wilt drinken.

Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder

Huil – Ben je snel geëmotioneerd?

Meer dan ik wil toegeven. Ik presenteer mijzelf liever als een harde tante, maar stiekem ben ik eerder een zacht eitje. Wanneer ik huil? Eigenlijk alles rondom emotionele moeder-kinderdingen. Bijvoorbeeld als een moeder ernstig ziek is of overlijdt. Maar ook een moeder die huilt van trots, bij The Voice Kids bijvoorbeeld. Ik kan er niks aan doen. Dan gá ik weer.

Bid – Hoe uit je jouw spiritualiteit? Waar geloof jij in? 

Ik geloof ernstig in de kracht van liefde. Zowel liefde voor mijzelf als liefde voor een ander. Sinds ik zoveel van mijzelf houd, voel ik mij zo gelukkig. Daar kan geen euro of wat dan ook tegen op. Ik bid niet naar een specifieke god. Eerder naar de kosmos, ofzo. Als ik bid voor iemand, dan wens ik op een intense manier iemand kracht toe. Dan voel ik dat met heel mijn hart. Meestal is dat rondom overlijden.

Lach – Wie maakt jou aan het lachen?

Ja, peutergirl en manlief Klus zijn echt een stelletje clowns. Manlief neemt mij nog steeds met van alles in de zeik. En peutergirl heeft echt van die rare, lollige grapjes en peuterpraatjes dat ik stuk ga. Zegt ze heel serieus dat ze in haar onderbroek gepoept heeft. Dus mijn gezicht staat al op: “Nooooo….”. Zegt ze: “Plop!” en dan valt er een paasei uit haar onderbroek. Okayy..

Werk – Werk je om te leven of leef je om te werken?

Ik ben gezegend met een ontzettend leuke, afwisselende baan als huidtherapeut en tekstschrijver. Ik werk met veel plezier en het voelt haast nooit als werken. De terrordrukke dagen uitgezonderd. Maar natuurlijk werk ik ook om te leven. Zonder geld kom je niet zo ver in deze maatschappij. Maar leven om te werken? Nee hoor. Dat lijkt mij heel naar als je daar ja op zou moeten zeggen.

huidtherapeut

mijn “laser outfit” (Instagram foto)

Bewonder – Wie bewonder jij? En waarom?

Ik bewonder een overleden collega enorm. Zij dacht precies zoals ik, maar was 20 jaar ouder. Het gevecht tegen kanker leek zij te winnen, maar plotseling ging het zo snel. Ik vergeet nooit het appje dat ik van haar dochter kreeg, omdat zij er niet meer was.. 🙁 Soms lach ik in mijzelf en denk aan haar: “Jij zou mij wél begrijpen”, denk ik dan.

Tot slot over de TAG 

Een mooie, diepzinnige tag, met een kwetsbare laatste zin. Ik mis deze lieve vrouw best erg. Graag wil ik deze TAG doorgeven aan een paar bloggers waarmee ik me op de een of andere manier mee verbonden voel zoals: Anita van potjes en pannen, Debby van BohemianDreams, Cindy van Allcindy, José van Gewoon-Eigenaardig en Ilse van Uit Mijn Keukentje. Wil jij de TAG ook overnemen? Doen!

Post Author: Lori

4 reacties op “Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder TAG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.