zindelijk zonder training

Zindelijk zonder training

Zit je (nog) niet in de potjes-plassen fase? Dan zul je waarschijnlijk, net als ik voorheen, zuchtend weg klikken. Poep. En plas. Not interested. Yet.

Toch ben ik nu die bloggende moeder die lekker wél een artikel wijd aan zindelijkheid. De reis naar Rome loodst langs vele toiletten. Wil je weten op welke manier wij het zindelijk worden aanpakken? En of dit effectief is? Lees dan wel door.

Zindelijkheid zonder training, boeken of inlezen

Twee jaar terug las ik wel over wasbare luiers. En trof veelal dat kindjes dan eerder zindelijk worden. Ik kon mij er geen voorstelling bij maken, maar hey. Het klonk wel als een pre. Over zindelijkheid zelf las ik niks. Hooguit een blogje hier en daar, die ik dus halverwege weg klikte.

Ons potjes begin

Potjes training klinkt mij teveel als moeten. En baby’s zonder luier? Hoe dan. Ik voelde meer voor het geven van het goede voorbeeld. Vaak zat ik op de wc met een geïnteresseerd peuterkoppie naast me.

En iets voor haar tweede verjaardag zette ik een tweedehands (uh ja, duurzaam toch?!) potje, pontificaal naast de “grote” wc. Er gebeurde niet veel.

Zindelijk in een week. Of hebben wij een wat langere adem nodig?

Go with the flow. Dat past bij ons. Zindelijk in een week zou hier toch never lukken. Ik wachtte op haar interesse. En vlak na haar tweede verjaardag kwam die. Op haar potje zitten, welteverstaan. Maar plassen, neuh.

Een blote billen zomer

Mooi weer? Luier uit. Pot in de woonkamer. En we zien wel. Tot mijn grote verbazing werd er gewoon een plas in gedaan! Wel nadat de bank, het kleed en nog wat items onder gezeken waren. Maar no problemo. Ze. Plaste. In. Het. Potje!

Dansend, gillend en kussend als de hele woonkamer geurt naar drol

Want dat is de ultieme beloning toch. Aandacht van pa en ma? En dat werkte als een trein. Sinds enkele weken zijn we overdag in huis luierloos. Tijdens slaapjes of buitenshuis? Dan wel een luier. En dat vind ik allemaal hartstikke goed, zo met twee jaar en twee maanden.

Maar zindelijk in een week? Nee, dus. En een techniek? Nope. Alhoewel. Belonen met aandacht. Dat is voor nu de key. Zindelijk worden zonder training, misschien duurt het zo nog een jaar. Realiteit? Ik ben gewoon de geduldige moeder. Want zo gaan die dingen, hè. Go with the flow.

Post Author: Lori

9 reacties op “Zindelijk zonder training

  […] is al een flink eind zindelijk. En dit was zo aandoenlijk. Bij haar: “ik moet plassen”, ren ik in raptempo met haar […]

  […] Ben jij een doorgewinterde moeder? Hou je van seks, doe het eens groen. Of ben je bezig met zindelijkheidstraining en gaat het niet in één week? Bij ons ook niet hoor! Een lekker recept voor spelt eierkoeken. En […]

  José

  (4 augustus, 2015 - 8:28 PM)

  Ik denk dat wij het ook zo aan gaan pakken ja. Ik ben ook niet zo voor die zindelijkheidstraining enzo en ik heb nog nooit een (gezond) kind van 12 gezien met een luier om, dus komt vanzelf! Knap dat ze zo vroeg overdag al zindelijk is hoor!

  Vlijtig Liesje

  (4 augustus, 2015 - 9:42 AM)

  Het rare is dat ik me niet eens goed kan herinneren hoe mijn kinderen zindelijk werden. Zouden ze dan van zelf….?
  …Vlijtig Liesje schreef als laatst…Netflix kijken: RitaMy Profile

   Lori

   (4 augustus, 2015 - 5:48 PM)

   haha 😉 i guess …!

  Wendy

  (4 augustus, 2015 - 9:02 AM)

  Wij hebben ook een potje in huis staan, ze zegt af en toe potje plassen mama! en dan plast ze er ook echt in! super knap, ze is nog geen 2 jaar, dat word ze in September dus ik laat haar een beetje haar gang gaan wanneer ze het wilt.
  …Wendy schreef als laatst…Het levenMy Profile

   Lori

   (4 augustus, 2015 - 5:49 PM)

   Ja inderdaad, zo lijkt mij ’t ook. Gewoon lekker op z’n beloop laten en niks forceren 🙂 Wel lekker vroeg trouwens, super fijn!

  Linda

  (3 augustus, 2015 - 9:26 AM)

  Wat fijn dat ze het xo goed oppakt in haar eigen tempo. Komt vast goed voor ze naar de basisschool gaat.
  …Linda schreef als laatst…Winactie: Spotter GPS TrackerMy Profile

  Miss Milla at Home

  (3 augustus, 2015 - 8:51 AM)

  Ik kan je alleen maar heel groot gelijk geven hierin! Zulke dingen ‘forceren’ werkt echt niet. Het ene kind is hier ook veel sneller in dan het andere. Mijn ervaring met drie kinderen: als ze er zelf klaar voor zijn gaat zindelijk worden haast vanzelf. Bij mijn jongste was dat pas op 3,5 jaar (véél later dan bij de twee andere). Toen pas gaf hij zélf aan dat hij er klaar voor was, én toen lukte het inderdaad in een week. Daarvoor hebben we potjestraining geprobeerd, vooral onder druk van de kleuterschool, maar het werkte niet. Hier in België, gaan bijna alle kinderen al naar school op 2,5 jaar ( veel te vroeg vind ik, maar de druk is groot) en dan krijg je van die geforceerde toestanden natuurlijk… Als ik me niet vergis gaan kinderen bij jullie pas op 4 jaar naar school, veel beter in mijn ogen.
  …Miss Milla at Home schreef als laatst…Het nieuwsMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.