Zelf crackers maken van zaadjes

Zelf crackers maken van zaadjes en pitten?

Een tijdje terug zag ik bij mijn (ook bezig met gezonde voeding-)vriendinnetje zo iets leuks! Ze had allemaal potjes met zaadjes en nootjes erin. Super gezond en echt een eye catcher in haar keuken. Dat-willik-ook! Ze laat me meteen zien hoe zij haar eigen crackers maakt, oh my god, zo simpel! Dat-doeik-ook!

Ook leuk: “Wat doen met: noten, zaden en pitten als basisingrediënten voor je gezonde lifestyle?”

Hoe doe je zelf crackers maken van zaadjes en pitten?

Zo maak je zelf crackers van zaadjes. Allerlei verschillende (bio) zaadjes kun je ook online kopen.

  • Verwarm de oven voor op 150 graden;
  • Doe alle zaadjes bij elkaar (denk aan lijnzaad, pijnboompitjes, chiazaadjes, sesamzaadjes, pompoenpitten);
  • Maak een papje door er wat warm water bij te gieten (lijnzaad en chiazaad worden dan plakkerig en binden alles aan elkaar);
  • Laat even staan, kijk of het niet te nat (meer zaadjes) of te droog (meer water) is;
  • Plet het op een ovenplaat, rond, vierkant of maak er iets leuks van en
  • Zet in de oven tot het hard genoeg (naar wens) is. Gewoon af en toe spieken.

Lekkere zaadjes en pitten combineren

Mjam! Lekker zo’n cracker met smeerkaas bijvoorbeeld. Je kunt zaadjes en pitten door zoveel recepten doen. Bijvoorbeeld zaadjes in je tonijnsalade!

zaadjes

Ga jij ook zelf crackers maken van zaadjes proberen? Klets mee in de reacties of deel jouw recept!

Post Author: Lori

6 reacties op “Zelf crackers maken van zaadjes en pitten?

    Nicole

    (14 juni, 2014 - 4:50 AM)

    Oeh klinkt goed!
    …Nicole schreef als laatst…Ergernis top 10My Profile

    Arcadia

    (13 juni, 2014 - 6:47 PM)

    Dat is nog eens een lekker recept!
    …Arcadia schreef als laatst…♥ Attack on Titan ♥My Profile

    mamawatdoejenou.nl

    (13 juni, 2014 - 11:04 AM)

    Leuk idee! Hoe lang moet het ongeveer in de over? En hoeveel water? Eetlepels of een glas…?
    …mamawatdoejenou.nl schreef als laatst…Yes Parenting, iets voor jou?My Profile

      Lori

      (13 juni, 2014 - 1:56 PM)

      Dat vraag jij aan mevrouwtje “alles op gevoel” hihih. Ik heb ongeveer gedaan: 2-3 scheutjes warm water uit de kraan en ongeveer een half uurtje in de oven (ik voel steeds of de cracker al hard is), maar dat kan ook langer zijn geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.