Een werkdag en het mama zijn

Huidtherapeute annex Mommy – ik & mijn werk

Voor mij geen 9-5, met een parttime baan als Huidtherapeute en fulltime baan als mommy, maar mij hoor je niet klagen. Ik heb zoveel plezier in beide. Ik werk 3 dagen als Huidtherapeute bij een landelijke organisatie. Als Huidtherapeute behandel je de zieke en beschadigde huid met als doel de ziekte/stoornis op te heffen of te verminderen. Een heel breed en superleuk vakgebied. Op mijn werk behandel ik zowel op medisch gebied (littekens, overbeharing, pigmentvlekken, couperose) als cosmetisch gebied (huidverstrakking, huidverbetering). Ik werk met diverse lasers en medische peelings. Ik heb daarvoor de hbo-opleiding Huidtherapie gedaan. Mijn werkdag gaat bijvoorbeeld zo: (blogje als vervolg op de leuke nieuwe rubriek van Kelly “Wat doe jij van 9-5?”);

6.30 uur gaat mijn éénjarige dreumeswekker. Haar ochtendborstvoeding is voor mij een ideaal moment om wakker te worden. Gaap.

6.45 uur uit bed. Hond beneden eten geven. De kleine in haar kamer een schone luier geven en aankleden. Mee naar de badkamer. Ik geef mezelf en haar (om bezig te houden) een tandenborstel. Eventjes opfrissen, deo’tje, crèmepje, kleine bij de wc-borstel vandaan plukken, mijn haar in een vlecht. Op naar de kastenkamer; mezelf aankleden en opmaken. Kleine speelt meestal met zooltjes en veters die onderin de kast liggen.

7.15 uur samen een broodje eten. Geen korstjesstrijd op werkdagen i.v.m. tijd en gezelligheid. Koffie maken voor onderweg.

7.30 uur kleine naar de crèche. Mama in de auto lekker hard Slam FM aan! Even geen mama (op de lege kinderstoel achter me na dan). Daarna naar het nieuws en de praatjes van Giel luisteren. (Handsfree) bellen met manlief, lipstick bijwerken in de autospiegel. En niet te missen; genieten van mijn eigengemaakte koffie 2 go.

8.30 uur op werk. Dagje op het hoofdkantoor vandaag, in plaats van op locatie. Koffie maken. Mail open, bedrijfs-chat open, taken met collega verdelen. Mail doen, locaties bekijken. Telefoontjes aannemen, vragen beantwoorden en nieuwe klanten inboeken.

9.30 uur eerste klant; laserbehandeling voor definitief gezichtsontharen. Ze had al redelijk goed resultaat na 3 behandelingen. Afrekenen, nieuwe afspraak.

10.00 uur eventjes tussen. Er staan nog 3 stukken tekst op de planning. Koffie erbij (3e bakkie, mijn zelfgestelde dagelijkse max. is 4, dat worden er dan vaak 5). Daarna komen er een aantal klanten achter elkaar; een laserbehandeling voor acnelittekens. Een pittige behandeling maar met super resultaat. Ontharen oksels/bikinilijn, een medische peeling, acne reinigingsbehandeling, pigmentvlekje hier en wat couperose daar, een huidverstrakking.

Oja, daartussen zat wel mijn pauze. Een lekker bakje rijst met groente van gisteravond.

17.00 uur richting huis, alweer. Beetje druk onderweg, wel heerlijk weer. Raampje open. Richting mijn moeder, die de kleine meid eind van de dag van de crèche haalt.

18.10 uur yes, de kleine meid kussen. Naar huis en eten koken.

19.00 uur eten met z’n drieën, daarna met de kleine badderen en haar op bed leggen.

20.00 uur mommy time! Gtst, blogjes lezen en schrijven en natuurlijk manlief aandacht geven.

23.00 uur Gaap… trustee allemaal, ZzZZzz… Morgen weer een dag (..dan 23.30 uur: “weeeeehhh”, 4.00 uur: “weeeeehhh”.. Oja, ik ben moeder; “het is een fase, het is een fase).

werkdag

Post Author: Lori

2 reacties op “Een werkdag en het mama zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.