wasbare zwemluier

Een wasbare zwemluier is superhandig, maar hoe werkt het?

Een wasbare zwemluier mag echt niet ontbreken in je wasbare luier stash! Ze zijn ideaal, ook als je verder geen wasbare luiers gebruikt. Je kunt ‘m gemakkelijk verstellen (gemiddeld van 4-15 kg), waardoor je maar één zwemluier nodig hebt voor de gehele luierperiode. Oké, twee of drie mag ook, omdat ze zo leuk zijn. Ze zijn zelfs zo leuk, dat je in principe geen badkleding nodig hebt voor jongens én meisjes. Hoe werkt een zwemluier en waar kun je ze kopen?

Ook lezen: “Twijfel je over wasbare luiers? (wegwerp luiers VS wasbaar)”

Een wasbare zwemluier VS wegwerp zwemluiers

Het grote voordeel van wasbare zwemluiers t.o.v. wegwerp zwemluiertjes vind ik dus dat je er maar 1 of 2 nodig hebt, voor de gehele luierperiode. Scheelt weer money, katjing! Het is zo zonde dat je een pak wegwerp zwemluiertjes koopt, slechts een paar gebruikt, en er op je volgende vakantie of zwemactiviteit achter komt dat de maat weer ineens te klein is. Natuurlijk kun je ze weggeven, maar de duurzame luiers zijn er in allerlei leuke kleurtjes en ja, ook gewoon veel leuker 😉

Hoe werkt een wasbare zwemluier?

Een wasbare zwemluier is, net zoals een wegwerp zwemluier, niet water opneembaar. Anders zou direct de hele luier vollopen in het zwembad. Bij alle zwemluiers – dus zowel wegwerp als wasbaar – gaat de plas er gewoon doorheen (ja sorry). Maarrr, gelukkig wordt de ontlasting wel tegen gehouden. Verder is het heel easy. Je trekt de luier aan en na gebruik kun je ‘m wassen. Of gewoon eventjes uitspoelen en uithangen aan een superhandig octopusje 😉 Je hebt wasbare zwemluiers in een sluiting met drukknoopjes of klittenband. Wat je zelf handig vindt.

wasbare zwemluier

Ahh vakantie flashback, toen onze dochter net zo oud was als onze zoon nu 

Ook mogelijk als zwemluier

Gebruik je zelf al wasbare luiers? Je zou zelfs nog sommige overbroekjes van de tweedelige wasbare luiers kunnen gebruiken als zwemluier. En als je een pocket luier hebt met gladde binnenkant, kan die ook door als zwemluier. Dan moet je alleen wel even de boosters eruit halen.

Tip bij “grote” ongelukjes in het zwembad

Gelukkig gebeuren grote ongelukjes niet vaak in het zwembad. Gebruik in je wasbare luier voor de zekerheid een viscose inlegvel. Dan kun je de poep makkelijker weghalen als het toch gebeurt.

Waar koop je leuke wasbare zwemluiers?

Leuke merken wasbare zwemluiers zijn bijvoorbeeld: Bummis Mini Kiwi Swimmi, TotsBots, Close Parent, Iplay, Popolini en PandaBaby. Je hebt zo ook als schattig dino of flamingo broekje. Een zwemluier kost ongeveer een tientje. Inderdaad, na 1 of 2 pakken wegwerp zwemluiers heb je al “winst”. En het leuke is dat je de wasbare luiers ook goed kunt doorverkopen als je ze niet meer nodig hebt. Winwin 😉

Leestip: “Alle handige informatie over wasbare luiers samengevat”

Zelf heb ik twee wasbare zwemluiertjes gekocht voor mijn dochter destijds. Inmiddels heeft zij die niet meer nodig. Toevallig had ik toen blauwe zwemluiers gekocht en kan mijn zoon ze nu dragen. Ga jij een wasbare luier aanschaffen? Waarom wel/ niet? Klets gezellig mee in de reacties.

Post Author: Lori

1 reactie op “Een wasbare zwemluier is superhandig, maar hoe werkt het?

    Stefanie

    (27 november, 2019 - 5:54 PM)

    Top ik heb er 2 gehaald voor mijn 4 maanden oude dochtertje!super jou artikel!!! Ben erg benieuwd ga van de week babyzwemmen met die kleine🥰 liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.