moestuin-courgette

Zo groeien courgettes (van mini tot joekel)

In de laatste week van juni plant ik wat bio courgette zaadjes uit in kleine potjes in de vensterbank. Mijn prille moestuin begin.. haha. Deze mini plantjes zette ik drie weken later in mijn tuin. Iets te dicht op elkaar maarja, ik doe ze wel met een stok in de hoogte i.v.m. ruimtegebrek in de bak, ofzo. Ik heb wat leuke foto’s voor je, zo groeien courgettes 🙂

Zo groeien courgettes (van mini tot joekel)

courgettezaaien

Ze schieten de hoogte in, na 3 weken. En één maand later (je komt net terug van vakantie), heb je een heuse jungle in de tuin..

courgetteEn op het moment dat je denkt, goh was dit nou wel zo verstandig allemaal of weer gewoon een opvlieging…? Dan zie je me toch ineens een kanon van een courgette! Sorry voor de dubieuze foto (-: maar ik was toch wel trots op mijn fors geschapen courgette (haha)..

courgette2En ja, ik weet dat kleintjes smaakvoller zijn. Maar zo’n grote is toch wel erg cool. Er zitten verder nog een paar kleine verstopt, die zal ik eerder oogsten. Maar ineens was die joekel er gewoon. Jippie, eindelijk iets dat me lukt in de tuin, mijn vingers worden steeds groener. Hoe leuk is het om zelf voor je eigen eten te kunnen zorgen?!!

Wat kun je doen met courgettes?

Je kunt ze natuurlijk lekker (roer)bakken of in de oven doen. Maar wat dacht je van courgette koekjes maken of de courgette bloemen eten? Ook leuk!

Courgette bloemen zaadjes kopen

Hou jij van courgettes? Staan ze in jouw moestuin? Klets mee in de reacties!

Post Author: Lori

4 reacties op “Zo groeien courgettes (van mini tot joekel)

  Boerderij Zinin

  (11 september, 2014 - 6:57 PM)

  Superleuk dat het gelukt is! En nu lekker smullen.
  Wist je trouwens dat je geen zaden hoeft te kopen, maar “gewoon” die uit je gekochte (bio)groenten en fruit kan gebruiken? Probeer het volgend jaar maar met wat (cherry)tomaat of paprika.

   Lori

   (11 september, 2014 - 7:45 PM)

   Wat een leuke tip dat ga ik zeker doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.