uitjes agenda Zoetermeer met kids op stap

Uitjes agenda Zoetermeer; leuke dingen met kids of je gezin! (Herfst & winter 2019/2020)

Welke leuke evenementen, festivals, markten en uitstapjes zijn er binnenkort in Zoetermeer om te doen met kids of je hele gezin? Gezellige Zoetermeerse inspiratie als je even de deur uit wilt met de kinderen! Het meeste is gratis 🙂 Bekijk hier dé uitjes agenda Zoetermeer voor gezinnen. We starten met de nazomer, herfst en winter (2019/2020). Enjoy!

Weet jij een leuk evenement of uitje dat hier helemaal bij hoort? Stuur me een berichtje in de reacties of mail naar mamasjungle@hotmail.com. Dan zet ik ‘m erbij.

Gezellig met kids iets leuks doen in de herfst & winter: uitjes agenda Zoetermeer 2019/2020

Bekijk de kalender. Onderaan vind je alle informatie per evenement.

vr 20 en za 21 seppasar Mundial
za 21 sepWorld Cleanup day
zo 22 sepWalk of peace
weekend 27-29 sepHistorisch Zoetermeer Festival
zo 28 sepBazaar, vredesweek
za 5 oktVijverpop079
za 5 oktPlanten ruilbeurs
zo 6 oktDierendag reptielen en amfibieën @ buitenbeest?
zo 13 oktPaddenstoelendag Balijbos
vr 25 oktHalloweenwalk & halloween circus
3 novKleding en speelgoedbeurs Kortjakje

Evenementen info Zoetermeer

Vr 20 september & zaterdag 21 september 2019
Pasar Mundial | 12.00-20.30 uur | gratis

Bezoek deze culturele markt met meer dan 40 kraampjes en vele artiesten in het winkelcentrum Meerzicht (Middelwaard 76, 2716 CW Zoetermeer). Er is een divers aanbod aan wereldse producten uit Aziatische, Westerse, Zuid Amerikaanse en Afrikaanse landen. Om het bezoek nog meer sfeer te geven wordt er tijdens deze pasar gezorgd voor muzikaal vermaak. Naast de kraampjes en het entertainment kunt u natuurlijk deze pasar niet bezoeken zonder te genieten van al die exotische lekkernijen die te koop zijn bij de verschillende kraampjes.

Uitjes agenda Zoetermeer pasar mundial

Za 21 september 2019
World Cleanup Day | 8.00-12.00 uur | gratis

Op zaterdag 21 september 2019 is het World Cleanup Day: het grootste burgerinitiatief ter wereld dat zich inzet tegen zwerfafval. In ruim 160 landen trekken miljoenen vrijwilligers door de straten, de parken, de bossen en langs de kusten om samen zwerfvuil op te ruimen. In Zoetermeer kun je aan de slag in je eigen straat of sluit gezellig aan bij de actie in het Van Tuyllpark.

Lees ook “Iets doen tegen zwerfafval; leuke tips voor met kids! (World Cleanup Day 2019)

Gerton Kotterman coördineert deze actie en ontvangt de deelnemers op 21 september bij het clubhuis van MHC Zoetermeer. Gerton heeft materiaal (vuilniszakken, grijpers, handschoenen) en maakt looproutes die hij uitdeelt zodat de groep zich verspreid. Je kunt hem bereiken op: gertonkotterman@gmail.com

Zo 22 september 2019
Walk of peace, vredesweek | 14.30-18.00 uur | gratis (museum mogelijk extra kosten)

22 tot 29 sepember is het Vredesweek in Zoetermeer met diverse activiteiten (zoals muziekfeest, workshops etc). De start is met de walk of peace, met als startpunt Cadenzaplein en eindpunt Museum de Voorde.

Vr, za, zo 27-29 september 2019
Historisch Zoetermeer Festival | 12.00 – 22.00 uur | gratis en betaalde dingen

Kom op vrijdagavond naar het Geuzendiner en DE SLAG BIJ ZOETERMEER” en geniet op zaterdag en zondag van de vele marktkramen (groter dan ooit), het riddertoernooi, de roofvogels, de Vikingen en heel veel live muziek op het Marktplein (Markt 1, Zoetermeer 2711 CZ ). Festival Historisch Zoetermeer neemt je dus mee terug in de tijd. Kampementen, historische markten, spectaculaire theatershows en tot slot hoor je natuurlijk heel veel live muziek (het hele programma met de tijden).

Zo 28 september 2019
Bazaar, vredesweek | 15.00-20.00 uur | gratis

Bezoek de gezellige bazaar op het Nicolaasplein (bij de Nicolaaskerk, Dorpsstraat Zoetermeer) met kraampjes, drinken, eten en muziek.

Oktober evenementen in Zoetermeer

Za 5 oktober 2019
Vijverpop079 | 12.00-21.00 uur | gratis

Op het Dobbe-eiland komen de leukste artiesten uit de regio op één podium. Gezellig midden in het centrum van Zoetermeer!

Za 5 oktober 2019
Plantenruilbeurs| 13.00-15.00 uur | gratis of klein bedrag

Bij speelboerderij het Buitenbeest (Voorweg 93) kun je planten ruilen. Heb je (te grote) planten die je niet meer wilt of opgekweekte zaaiplantjes? Neem ze mee om te ruilen! Je kunt ook planten kopen voor kleine bedragen als je niks te ruilen hebt.

Zo 13 oktober 2019
Paddenstoelendag Balij| 11.00-15.00 uur | gratis

Maak een interessante en educatieve paddenstoelenwandeling van ca. 2.5 km in de Balijhoeve (Kurkhout 100) in Zoetermeer. Volg de bordjes en leer meer over de soorten, wetenswaardigheden en  anekdotes over diverse paddenstoelen. IVN gidsen zijn bij de startlocatie aanwezig. Aanmelden hoeft niet en de deelname is gratis! Tip: neem een spiegeltje mee om de onderkant van de paddenstoelen te kunnen zien. En trek stevige schoenen aan. Zoekkaarten van de paddenstoelen zijn optioneel te koop voor € 2.50

Vr 25 oktober 2019
Halloweenwalk| 19.00-21.00 uur | gratis

De Halloween Walk bestaat uit diverse scare zones en theater opvoeringen. Een evenement voor mummies, vampieren, heksen, zombies, creepy demonen, frankensteins, monsters en nog véél meer angstaanjagende figuren. Gratis entree, leeftijdsadvies vanaf 12 jaar.

Vr 25 oktober 2019
Halloween circus| 18.30-23.30 uur | betaald

Het Halloween Circus op de Markt: de circusdirecteur nodigt jou persoonlijk uit, maar pas op: dit circus is geen gewoon circus! De mysterieuze klanken van ons draaiorgel trekken zeker jouw aandacht….  Ben jij klaar voor de schokkende waarheid achter dit circus? Treed dan binnen in deze bizarre wereld, onderga onze gestoorde acts, angstaanjagende situaties en bloedstollende momenten! Vanaf 12 jaar.

En, ga ik je nog gezellig ergens treffen? Klets mee in de reacties over de evenementen; is iets een aanrader of juist niet? Waar kijk jij het meest naar uit met je kids? Tot slot: heb je een toevoeging, zet deze dan in de reacties of stuur me een mailtje naar mamasjungle @ hotmail.com. Danku, en tot slot: have fun!

Post Author: Lori

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.