Tips voor een leuk leven

Helaas weet ik als geen ander ook hoe het is om ongelukkig te zijn. Een zwarte tijd in mijn leven, maar misschien wel het grootste leermoment en keerpunt… Tot zover het sentimentele BLA-BLA-BLA. Iedereen kent wel zo’n periode. Sindsdien heb ik voor mijzelf een paar regels opgesteld. Simpele hoor, komen ze:

1. Lach altijd. Elke dag. Lach naar voorbijgangers op straat. Lach naar jezelf in de spiegel. Wees vriendelijk en wens mensen een fijne dag.

2. Respecteer de ander. Want iedereen mag zijn eigen keuzes maken, dat maakt alles leuk, divers en interessant. En de dingen die je niet begrijpt? Tja, vraag er gewoon naar, je zult de meest interessante antwoorden krijgen.

3. Besteed aandacht aan jezelf. Verwen jezelf met leuke dingen, pimp jezelf met kleding en/of make-up (als je dat leuk vindt). “Because you’re worth it”

4. Wees niet zuinig met complimentjes. Vertel mensen dat ze er leuk uitzien, ruiken, of iets goeds of bijzonders hebben gedaan.

5. En tot slot, houd van jezelf, want – hoe cliché ook – als je niet van jezelf kunt houden, kun je ook niet van een ander houden.

Ik hoop deze dingen ook door te geven aan mijn dochtertje. Wat vinden jullie belangrijk om door te geven aan de kinders?

klavertjevier

 

Post Author: Lori

3 reacties op “Tips voor een leuk leven

  Nicole

  (26 juli, 2014 - 5:45 PM)

  Die laatste is zeer belangrijk en ik wil het zeker door geven alleen moet ik t dan eerst zelf doen!

  mamawatdoejenou.nl

  (24 juli, 2014 - 12:49 PM)

  Mooi geschreven en allemaal belangrijke zaken die ik mijn zoon wil meegeven. Als ik er iets aan toe mag voegen, zou dit het zijn: Wordt geen meeloper, maar doe wat je hart je ingeeft.
  …mamawatdoejenou.nl schreef als laatst…Een klein gebaarMy Profile

   Lori

   (31 juli, 2014 - 6:37 PM)

   Ja, dat is ook een goeie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.