20x Q&A over mijn leven als mama (TAG)

Hierbij de ‘mijn leven als mama’ tag. Die kreeg ik doorgeschoven van de mama van Meisje Eigenwijsje. Ik hoop dat jullie hem leuk vinden! Wat voor een mama ben ik..?

1. Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?

Ik werk 4 dagen en dat vind ik vrij pittig. Maar ik heb een superleuke baan. Ik werk als huidtherapeut door heel Nederland op verschillende locaties. Ik doe met name laserbehandelingen voor acne, pigmentvlekken, overbeharing, couperose, het verwijderen van bepaalde andere vlekjes en plekjes, actieve acnebehandelingen, (acne)littekenbehandelingen, medische peelings, huidverbetering/ huidverjonging etc. Toch is het ook lastig mijn beautygrenzen te combineren als moeder en als huidtherapeut.

2. Zou je het anders willen?

Ach, het gras aan de overkant is altijd groener. Het gaat om een goede balans voor jezelf. Op een drukke thuisdag mis ik soms mijn werk en op mijn werk mis ik soms mijn gezinnetje. Helaas krijg ik in 2018 een burnout, dus blijkbaar ging het toch niet zo goed 😉

3. Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?

Slapen, ha-ha. Zo iets leuk hier. Nu – eindelijk – overdag 2 slaapjes in haar eigen bedje in haar kamer. ’s Nachts in haar bedje op onze kamer of tussen ons in. Ja, inderdaad, twee bedjes. Op onze kamer één en in haar eigen kamer staat nu even het campingbedje. Doorslapen was zeg maar, niet echt ons ding.

4. De beste aankoop voor je kindje?

Een bakerzakje van 0-3 maanden werkte bij ons erg prettig. Verder: wasbare luiers en kwalitatieve huidverzorging (dus niet de bekende merken voor de duidelijkheid, sorry).

5. Hoeveel kinderen wens je?

Ik twee, manlief drie. Dus dat is nog “nader overeen te komen”. En het moet ook allemaal maar lukken, ik ben in ieder geval al tevreden met één! En nummer twee kwam.. tijdens een prachtige badbevalling.

6. Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?

Oops, nu je het vraagt, dát is al lang geleden! Laatste keer was weken terug een verjaardag samen. Mijn ouders pasten op. Maar dat wil niet zeggen dat we niks leuks doen hoor samen. Een vuurkorfje in onze tuin samen (met onze vrienden) en little one boven te slapen, maakt ons héél happy.

7. Favoriete bezigheid van je kindje?

Op het moment torens omgooien en alles pakken wat eigenlijk niet mag (telefoons, afstandsbedieningen, babyfoon, snoertjes, draadjes, stopcontacten), vallen van de bank..

8. Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?

Ja! Een vréselijk, lelijke voedingsbh, duizend maten te groot omdat ik mega stuwing had na de bevalling. Na een week paste hij natuurlijk niet meer. Gelukkig.

9. Het favoriete eten van je kindje?

Wij hebben een top-eter! Ze eet alles met de pot mee. Zo compenseert ze denk ik haar slaappatroon 😉

Ook leuk: “Je kindje leert eten, direct met stukjes “Rapley Methode”

10. Hebben jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?

Nee, we hadden al een medium grote auto.

11. Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?

Iets lichter, halleluja borstvoeding. Al mag ik niet te veel afvallen, dus ik eet nu veel. Erg veel. Maar gezond hoor.

12. Wat is je droom vakantie met kids?

Dan gaat toch mijn voorkeur uit naar een Costa Rica-achtig iets.

13. En je droom vakantie zonder kids?

Ik kan niet zonder mijn kindje hoor.

14. Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Alles. Mijn dagritme, mijn visie op het leven, op gezondheid. Het wegcijferen (nou ja, niet in dramatische mate hoor) van mijzelf voor mijn kind. Het respect voor mijn moeder en in het algemeen, voor alleenstaanden ouders!

15. Mijn hart smelt als ik ……….. (maak de zin af)

..stiekem kijk naar hoe mijn man en die kleine samen zijn, plezier hebben en gelukkig zijn.

16. Waar shop jij de leukste kinderspullen?

Goedkopere winkels hoor, niets bijzonders.

17. Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?

Camouflage tegen de-wallen-van-wim-kok en met een mooie rouge en rode lipjes komt elke vrouw de dag door. Oja en de wenkbrauwen worden een beetje bijgekleurd.

18. A-merk of huismerk?

Afhankelijk, huismerken kunnen prima en tegenwoordig neig ik meer naar bio. Ook dat hoeven dan weer geen A-merken te zijn.

19. Heb je altijd een kinderwens gehad?

Het was niet mijn levensmissie maar ik zag mijzelf later wel het liefst met kind(eren).

20. Wat is het leukste aan het moederschap?

Alles! Zelfs tijdens slapeloze nachten kijk ik naar dat koppie en ben ik gelukkig (nadat ik tranen met tuiten heb gehuild van oververmoeidheid).

ik tag: JOU! De mama-lezeres – die deze tag nog niet heeft ingevuld –  van mijn blog. Link ‘m even in een reactie hieronder. Heb je deze MAMA TAG al eens ingevuld? Leuk! Zet een linkje naar je blogpost in de reacties hieronder want ik lees ze graag!

moeder

Post Author: Lori

4 reacties op “20x Q&A over mijn leven als mama (TAG)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.