taalfoutjes bloggers

Column | Taalfoutjes van bloggers, exclusief ik ;-)

Bloggers vragen je regelmatig in hun slot: “Wat vindt jij ervan?”. Een gemakkelijk inkoppertje voor taalnazi’s. Of taalnazies, zoals de mamabloggers met hun bomvolle archief over babies, zouden zeggen. Wacht maar tot je bij de pubertijd komt.. 

Ook leuk: “Grappige Vertalings Voutjes; Chinglish

Niet alleen vieze dt’tjes

Sinds de feestelijke opening van blogland, krijgt de zure taalpruim een hoop vieze dt’tjes om z’n oren geslingerd. Ik hoop maar dat ‘ie zich niet al te erg irriteert 😉😈.

Zelf vind ik het vooral heel geinig wanneer bloggers in een niche hun expertise tonen, wanneer ze je vol passie vertellen: “dus dit betekend..” Of wanneer een lezer een verassing krijgt, omdat ze de winactie gewonnen heeft. Thanks hè!

De blogmama met de afwasborsten in de handen had ineens een exponentiële groei mannelijke lezers. Ha! Zo blijft mijn algemene dagelijkse hoeveelheid (ADH) humor wel op peil. 

Sexy shit en heftigheid achter de schermen

Ook achter de schrijfschermen gebeurt er een hoop interessants. In een persuitnodiging, begint het evenement om 10.00 uur en komt u om 14.00 uur klaar. Hell yes! De adviseuse van merk X zal er vervolgens een eind aan maken. Oeff. En vervolgens krijg ik een mailtje of ik aan bepaalde mond-op-mondreclame doe. Nou.. neeh. Toch maar niet.

De taalgeschiedenis van ons Lortje achter Mama’s Jungle

Nee, dan ik. Mijn taalkundige vader was erg trots, toen ik ervoor koos om de beste secretaresse opleiding van Nederland te volgen. Iets minder, toen ik hem schreef over mijn Schroevers opleiding.. Ten tijde van de diploma-uitreiking schreef ik Schoevers daarentegen gelukkig wel goed. Net zoals alle andere ouderwetse uitdrukkingen die je te allen tijde nooit gebruikt.

Anyways, met een zere schrijfhand, gedrild en afgericht op die top-100 moeilijke dicteewoorden en het detecteren van stijlfouten, kon ik dan eindelijk naar behoren schriftelijk communiceren.

En toen, en toen, en toen… ging ik bloggen. Welkom in de wereld waarin simpele schrijftaal en leesbaarheid voorrang hebben op poëzie, creativiteit en taalkundigheid. Een wereld waarin je expres dingen verkeerd schrijft, omdat de meeste mensen dit verkeerd schrijven en jij wilt scoren op hun zoekwoord. Ehw, omgekeerd werelddingetje of logische taalontwikkeling? Gelukkig wordt ook Google steeds slimmer.

Om heel eerlijk te zijn, vind ik het wel makkelijk om niet te moeilijk te doen over taal. En waarom zou je je groen en geel ergeren aan een taalvoutje, als je ook volledig in een scheur kunt liggen? Ja, contaminaties zijn heus leuk.

Geinige (cadeau) tips over leuke taalfoutjes: grappige boeken en scheurkalenders.

Taalfoutjes van bloggers; ik doe het ook

En als jíj nu in één van mijn blogs het foutje “pikkendonker” hebt gespot, dan weet ík dat jij alles tot op de millimeter van de liniaal goed kunt schrijven. Maar weet je, het is niet mijn schuld, júllie googlen erop. Ik vind het gewoon grappig. En eh.. sorry pap, van die dure privé opleiding. Ik bedoelde natuurlijk ínclusief ik 😉

Ook lezen: “Say whut?! De gekke zoektermen TAG (zo komen mensen bij Mama’s Jungle)

Om welke taalfoutjes van bloggers kun jij hartelijk lachen? Ik hou echt van taalfun! En wat vindt jij ervan? (sorry kan het niet laten). Liefs X!

Afbeelding: Pixabay

Post Author: Lori

3 reacties op “Column | Taalfoutjes van bloggers, exclusief ik ;-)

  Felice Veenman

  (25 november, 2019 - 10:25 AM)

  ik ben kampioen tikfouten, en erger me aan mezelf….eenmaal getikt zie ik ze niet meer….tot een week later…Op stijlfouten zul je me niet snel betrappen. En ja ik kan erg lachen om taalfouten, ik heb dan ook genoten van je blog

  Judith

  (24 november, 2019 - 9:33 AM)

  Haha ook de secretaresse opleiding van Schoevers gedaan. Ik kan nog steeds geen zinnen maken of spellen.
  …Judith schreef als laatst…Ouderwets Monopoly spelen; maar dan anders!My Profile

   Lori

   (25 november, 2019 - 10:03 AM)

   Haha, nou ik heb er wel héél veel geleerd. Maar ik merk ook dat het een beetje wegzakt. En dat ik wat makkelijker word als blogger 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.