samen spelen met je peuter

Zo laad je ook jouw batterij op, tijdens het samen spelen met je peuter

Als working mom, vliegen onze dagen zo voorbij met al die drukte. Echt even samen spelen met je peuter – met aandacht! – laadt niet alleen je kindje op. Maar ook jou! Kies een geschikt moment. En kies iets waar jij ook plezier uit haalt. Hoe puzzelen wij dit quality momentje in op onze dag? Het avondritueeltje!

Als je kind continu om aandacht vraagt

Om mijn werkdagen heen, ben ik voor mijn gevoel de hele tijd bezig met peutergirl. Toch merk ik dat ze soms zo aan me trekt of op een negatieve manier aandacht vraagt. Is mijn aandacht, wel échte aandacht? Vaak zat ben ik met van alles tegelijk bezig, dus eigenlijk niet. Ik vond onze oplossing.

Een bewust momentje, samen spelen met je peuter

Wat als ik eens 1 ding tegelijk doe? Natuurlijk, soms ontkom je er niet aan, dat je door het huis heen sjeest en druk bent met 101 dingen. Maar laat ik eens een dagelijks speelmoment proberen met peutergirl, terwijl ik er echt ben. Geen afleidingen, klusjes of op mijn telefoon tussendoor.

Wat is een geschikt speelmoment?

Bij ons is dat nu na het avondeten. Iedereen zit toch bij elkaar en is moe. Een beetje prikkelloos samen spelen is dan precies goed, om de tijd te overbruggen naar het bedritueel. Ik ruim de tafel af. Mijn dochter zoekt een spelletje en vervolgens zijn we een half uurtje echt met aandacht samen iets aan doen! En dat is fijn!

spelen met je peuter

De keuzekast; leg er niet teveel in & wissel af en toe wat speelgoed om.

Wat is leuk voor peuter én mommy?

Tja, dat is natuurlijk ieder voor zich. Maar als je keuze biedt uit dingen die jij ook (enigszins) leuk vindt, scheelt dat al een hoop! Zo is het naspelen van een heel verhaal, persoonlijk niet zo mijn ding. Een coole treinbaan in elkaar zetten? Dat dan weer wel!

Zo laden wij onze batterij op

Je gaat al snel merken dat je energie krijgt, puur omdat je met 1 ding bezig bent. Peuter én jij hebben volledige aandacht voor elkaar. Ook al is het maar voor 20 minuutjes. En misschien merk je ook – net als ik! – dat het best lastig is om écht met 1 ding tegelijk bezig te zijn.

Bij mij was vaak de telefoon de boosdoener. Een telefoonmandje in de hal, bracht rust. Zo kun je niet telkens spieken of iets opzoeken.

Onze favorieten samen speel dingen?

Peutergirl blijkt bijna alles wel goed te vinden, als we het maar samen doen. Maar wat vind ik leuk?

Creatief met je fantasie

Echt bijzondere dingen kan ik niet hoor, met klei. Maar gekke monsters, zelfverzonnen dino’s en misvormde dieren, jep! En peutergirl vind ze mooi dusss 😉 Daar gaat ’t om. Als mijn dochter aan het kleuren is, pak ik gewoon mijn eigen kleurboekje erbij. Dan zitten we heel zoet samen aan tafel, haha. Soms pak ik de uitvindingendoos. Daarin bewaren we kleine rommeltjes – onee, schatten! – zoals een mini doosje, peperclips, munten, elastiekjes, kaartjes.

spelen met je peuter

Uitvindingendoos

Puzzelen met letters en banen bouwen

Samen een houten puzzel doen bijvoorbeeld. We hebben zo’n alfabet puzzel. Met letters kan ik alle kanten uit 😉 Bouwen van vormen met de Grimms regenboog, een v-tech autobaan of houten treinbaan, kan ik ook lang volhouden.

En spelletjes natuurlijk

We hebben een leuk spel met vormen en kleuren. Lotocolor, heet dat. En het spelletje van Peppa Pig, met die kleurendopjes is ook favoriet hier.

spelen met peuter

Hou laad jij jouw batterij op, tijdens die drukke dagen? En welke peuterspelletjes vind jij zelf ook leuk om te doen? Praat mee in de reacties hieronder!

Post Author: Lori

3 reacties op “Zo laad je ook jouw batterij op, tijdens het samen spelen met je peuter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.