Roken is zoooo stringetje boven je broek

“..toen fietste ze ineens met een peuk langs het keukenraam. En daar stond ik.” Uhhh ja. Dat zei mijn moeder dus. En ik? Ik durfde die dag niet meer naar huis. Man o man. Superdom ook echt. Puberdom.

Ik rook al best lang, zeg!

Bijna 10 jaar heb ik mijn lichaam verziekt. Mijn longen, mijn huid, mijn adem, mijn geld. Een keertje proberen. Mijn vrienden rookten ook allemaal. Van gewenning naar verslaving. Maar altijd in mijn achterhoofd houdend; ALS ik zwanger ben, stop ik direct. Ik zag mijzelf no way rokend achter de kinderwagen.

Stoppogingen roken

Op mijn 18e, 19e en 20ste enige stoppogingen gedaan, niet gelukt. Ik deed de opleiding Huidtherapie en ging als één van de weinige (3 van de 50?) in de pauze naar buiten voor een frisse neus (hmm hmm). Ik ging werken als Huidtherapeut bij een grote, bekende kliniek. Roken was echt een no go. Deed ik dus ook niet. Overdag dan. En dat wende.

Minder roken, maar toch wil ik stoppen

Terwijl we ons stiekem in het geheim trouwen-plannetje aan het smeden waren, stelden wij onszelf een ander doel. Stoppen met roken. Voornamelijk voor het geld, wat weer goed gebruikt kon worden voor de bruiloft. Mooi doel, ging best goed maar die hunkering bleef – en elke roker voelt direct wat ik bedoel.

Zwanger en stoppen!

Augustus 2012. Een half jaar na onze huwelijksreis en een jaar na onze bruiloft. Een zeer onverwachte positieve zwangerschapstest. Een aardig stress (=peuk) momentje dus. We gingen de hond uitlaten en ik stak er eentje op. IK VOELDE ME VRESELIJK. Gooide de sigaret meteen weg en het roken was klaar.

En dat kleine meisje van ons? Ik hoop dat als ze over 14 jaar langs óns keukenraam fietst, dit doet zonder peuk in haar hand. En het liefst ook zonder dat stringetje boven d’r broek, trouwens!

rokenkanechtnietmeer

Roken is zóóó …………….

 

Post Author: Lori

14 reacties op “Roken is zoooo stringetje boven je broek

  […] tegen van uhm, naja; stringetje, lekker dingetje tussen je benen, klein stringetje, condooms, stringetje boven je broek, knijptiet, mamas tieten (uhh.. jaahh??), squared eco condoom ervaring (haha, ja daar heb ik […]

  Rob

  (29 maart, 2014 - 3:20 PM)

  Roken heb ik 30 jaar gedaan.
  Maar dit Millennium ben ik nog steeds rookvrij.

  Vrolijke voorjaarsgroet,

   Lori

   (30 maart, 2014 - 10:16 AM)

   Whoehoee, dat is echt helemaal top!

  Sonja

  (25 maart, 2014 - 4:54 PM)

  Trots op jou! Blij dat ik nooit gerookt heb, dus ook nooit heb hoeven stoppen 😉
  …Sonja schreef als laatst…Kekke hippe kittige mommy-to-be kleding deel 2My Profile

  Roos

  (24 maart, 2014 - 10:37 PM)

  Wat toevallig, van de week ook een logje over roken geschreven!
  …Roos schreef als laatst…RokenMy Profile

   Lori

   (25 maart, 2014 - 11:33 AM)

   Ik had het gezien, ik ben ook trots op jou!!!!!!!!!!!!! Roken is zoooooooooo roze sokken in gele plateauschoenen

  Petra

  (24 maart, 2014 - 10:10 PM)

  Wat bijzonder dat je dit nu zo schrijft.
  Als de dagvan gister zie ik je nog fietsen . . . .
  Zo blij dat je niet meer rookt!

  xxx
  je lief, lief lief ! hebbende moeder,

  (die vroeger ook rookte, maar stopte toen ze in haaropleiding verpleegkundige leerde welk effect roken heeft op de zwangerschap . . . )

  Nicole

  (24 maart, 2014 - 6:39 PM)

  Nou toch goed dat je hebt kunnen stoppen!! Ik heb zelf nooit gerookt.. beide ouders roken wel!
  …Nicole schreef als laatst…Het leed dat infuus heet!My Profile

   Lori

   (25 maart, 2014 - 11:31 AM)

   Goedzo. Dan heb jij in jouw leven een hoop meer leuke dingen kunnen kopen dan ik 😉

  Maris

  (24 maart, 2014 - 5:58 PM)

  Ik ben begonnen met roken in mijn studententijd. Rookte toen ik eenmaal in de horeca als bijbaantje werkte heel veel. Een jaar voordat ik zwanger was, was ik het zat en besloot ik alleen nog maar te gaan roken met een wijntje ofzo erbij. Voor de leuk dus. Zo af en toe. Tijdens beide zwangerschappen helemaal niet gerookt. Nu rook ik nog steeds af en toe. Wat ik zeg, met een wijntje erbij. Vind ik lekker. Maar vast roken, nooit meer. Bah. Die stank.
  …Maris schreef als laatst…Hernia updateMy Profile

   Lori

   (25 maart, 2014 - 11:30 AM)

   Dat vind ik heel knap en sterk van jou. Ik ken mijzelf, 1 hijsje en het is klaar. Heb mijzelf dus verboden ooit nog een hijs of sigaret te nemen.

  Petra

  (24 maart, 2014 - 5:29 PM)

  Oh ik hoop die van ons ook nooit met een sigaret aan te treffen. En van dat stringetje gaan mijn nekharen ook recht overeind staan. Wie weet wat ons nog allemaal te wachten staat 🙂
  …Petra schreef als laatst…WintertypeMy Profile

   Lori

   (25 maart, 2014 - 11:30 AM)

   Echt hè. Kleine kinderen, kleine zorgen. Grote kinderen, …..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.