Plastic tasjes zijn zó 2014

Wist jij dat ik al sinds juli 2014 geen plastic tasjes aanneem in winkels? Ik ben zelf heel trots omdat ik vind – hoe klein dan ook mondiaal gezien – dat het toch weer bijdraagt aan het verminderen van het omvangrijke plasticafvalprobleem in de wereld. Kijk, al zou ik twee mensen inspireren het zo te doen en die inspireren er ook weer twee en die ook. Dan komen we ergens. Maar er zijn ook van die negatievelingen: “Joh, die paar plastic tasjes die jij niet neemt, neemt een ander wel”. Ik vind dat echt een beetje a la halfleeg glas.

Eco-tas

Een goede vriend uit onze vriendengroep woont nu in China. Ja, die van die bruiloft inderdaad. Maar hij zit nog wel gezellig bij ons in de Whatsapp groep. En dat is heel leuk elkaar zo te spreken, en in die situaties ben ik helemaal blij met de technologie van tegenwoordig (maar weer niet als we met z’n alle zijn en iedereen kijkt alleen maar naar dat godvergeten scherm). Anyways, om tot het punt te komen. Hij stuurde een selfie en het eerste wat mij opviel was alle smog op de achtergrond. Dat is echt niet normaal daar hoor. En er overviel me een deprimerend gevoel. Ben ik hier in mijn uppie zo bezig met het milieu enzo, verpesten al die fabrieken het daar.

…Snel herpakte ik mijn positieve spirit. Nee, geen halfleeg glas voor mij. Juist ga ik door met goede dingen. Hoe klein dan ook. En ik ben nog steeds trots. Doeidoei plastic tasjes!

Post Author: Lori

3 reacties op “Plastic tasjes zijn zó 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.