peuterpuberteit

Dat wat er niet zo geweldig is aan een peuter

Een kindje verrijkt je leven. Het maakt je compleet. Het is een wonder. Het beste dat je is overkomen. Jaahaa…. soms wel. Soms ook niet. Laat ik het bij een bescheiden lijstje van 7x houden.

7x zeker niet geweldig aan een peuter (ahum, peuterpuberteit)

1. Je geeft ze één keer chocola. Ze weten precies wáár het ligt. En ze willen het nú! En in plaats van het avondeten. Oja, dat geldt ook voor ijsjes, snoepjes, bananen en alles wat niet op het avondmenu staat. En anders gaan ze krijsen.

2. Peuters kunnen zelf hun luier uittrekken. En tijdens het potjes gebeuren is dat perfect. Maar niet voordat ze moeten slapen.. of buiten, als je haast hebt of in de Zeeman. En als de luier aan moet? Dan krijg je krijsen.

3. De peuterpuberteit? Sure. Dat valt wel mee toch? Mijn wallen en rimpels vertellen anders. En als je ze een keer terecht op de gang zet? Dan horen de buren vier verderop.. het krijsen.

4. Ze zijn sneeakkyy. Engeltjes op de crèche. Engeltjes bij opa en oma. Maar thuis?! Och och. Daar wordt alles gecompenseerd. Ze gaan gewoon hoe dan ook.. krijsen.

5. Deze creatieve wezentjes houden van kleuren en verven. En heel artistiek willen ze je tafel kleuren, de grond verven en als je ze verzoekt om op het papier te tekenen? Dan krijg je het in alle kleuren.. krijsen.

6. Ze willen niet wat jij wilt en ze willen wel wat jij niet wilt. En ik test dat wetenschappelijk hoor. Ik vraag gewoon of ze wilt eten? Het antwoord is nee. En dan vraag ik of ze niet wilt eten? Het antwoord is nee. En als ik het bord weghaal? Dan krijg ik een mond vol restjes eten aan het krijsen.

7. En dan geef je toe. Dat gebeurt gewoon hè mede-peutermoeders? Je geeft ze je telefoon. Zet een filmpje of een dingetje op. En dan… is het wéér niet goed en blijkt een of ander Whatsapp-contact een krijsgezang audio-opname te hebben ontvangen. Oops.

Ja, dat vele krijsen (ik vind het geen huilen meer, hoor) wordt me soms wat te veel. En eerlijk? Soms krijs ik gewoon mee. Misschien niet helemaal volgens de opvoedtechnieken maareh, best lekker om je ook gewoon effe te laten gaan.

Post Author: Lori

7 reacties op “Dat wat er niet zo geweldig is aan een peuter

  Onzeweg

  (30 juli, 2015 - 6:21 PM)

  Haha, eigenlijk moet ik er best om lachen!
  Is je ‘leed’ iets verzacht als ik zeg dat ik hier ook zo’n krijsende peuter heb?
  …Onzeweg schreef als laatst…Nu ik werkeloos ben heb ik rechten en plichtenMy Profile

   Lori

   (1 augustus, 2015 - 1:56 PM)

   Ja, dat helpt!! haha 🙂 danku, danku

  Ipie

  (29 juli, 2015 - 2:08 PM)

  Mijn 5 kinderen zijn allemaal (bijna) “volwassen”, maar ze hebben wat gekrijst….
  Wist je trouwens dat ze in de echte puberteit hetzelfde gedrag vertonen als in de peuterpuberteit? Het gaat echt allemaal over….
  Bij mij hielp terugkrijsen trouwens wel. Vaak waren ze in 1x stil. Of juist heel zachtjes praten, dan moesten ze wel stil zijn om je te kunnen horen 🙂

   Lori

   (1 augustus, 2015 - 1:56 PM)

   Haha, terug krijsen helpt hier vooral voor mijzelf 😉 Dat zacht praten is inderdaad effectief!

  Miss Milla at Home

  (29 juli, 2015 - 12:05 PM)

  Oh, zo herkenbaar! De mijne zijn al een heel stuk ouder, maar ik herinner het me nog zo! De jongste van vier jaar kent er soms ook nog wat van… En dat krijsen, jahaa… ik schreef er onlangs nog een blogje over en ik kreeg mega veel reacties. Herkenbaar voor velen dus, denk ik.
  Fijn om eens een mama-post te lezen trouwens die handelt over de realiteit, ipv altijd maar dat ‘roze wolk’ gedoe. Dat mis ik vaak toch bij andere mama-blogs.
  …Miss Milla at Home schreef als laatst…Koop eens een hond in een zakMy Profile

   Lori

   (1 augustus, 2015 - 1:51 PM)

   Ja dat krijsen… ooh zo frustrerend!!! Ik ga dat blogje van jou eens zoeken !

  Marijke I easydailyfood

  (29 juli, 2015 - 9:42 AM)

  Hahaha nummer 4! Opa’s en oma’s zeggen inderdaad vaak ‘nou hier is ze zo lief als wat hoor’! Haha. Puberteit gaat hier met vlagen, ene week lekker zichzelf en andere week boooooooos haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.