Zo denkt mijn peuter tijdens de peuterpuberteit..

Een beetje bang voor de periode waarin peuters zich in vol ornaat op de grond werpen tijdens het boodschappenspitsuur was ik wel. Misschien krijg ik het nog op mijn bordje – dat zal best. Maar voor nu vind ik het allemaal zó fantastisch. Al die gekke peuterstreken tijdens de peuterpuberteit. Volgens mij denkt mijn peuter ongeveer zó..

Ook lezen: “de leukste kinderkletspraatjes op een rij”

9x Zo denkt mijn peuter tijdens peuterpuberteit.. denk ik.

Al die schattige peuterstreken en peuterpuberbuien komen uit bepaalde gedachtengangen.. Hoe zou dat gaan in dat koppie? Ik denk ongeveer zo. En ik vind het zó cute, ik wil haar alleen maar kusjes geven (tot haar handjes me wegduwen, haha).

1. De peuterpuberteit Een eigen mening? Tuuluk! Vanavond slaap ik met olifantje. Niet simba, mama! Gister was het simba-dag, als in dûh.

2. Zelf doen! Nouhouu! Ik smeren. Mes. Mama-ha. Mag ik? Kinderkaas (pindakaas)!

3. Verzorgend Babyolifantje. Baby tijger. Mama, kijk! Ik baby (kruipt over de vloer). Kom mama! Baby (mama moet kruipen over de vloer).

4. Eigen smaak Nee. ik wil niet tijger schoenen. Nee. Niet grijze schoenen. (even mama testen, maar die deed mij gewoon mijn tijger schoenen aan). Zelluf doen, mama!

5. Spraakwaterval In de auto wil ik ook kletsen. Dan zeg ik gewoon: Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Totdat we er zijn.

6. Wat wel/ niet mag Mama, kijk! Paddenstoelen. Niet. Aankomen. Hè? (als in jahaa, dat weet ik nu wel. Dat heb je al honderd keer gezegd, ma-ham.)

8. Groepjes vormen Mijn! Mama! (Zo. Dat iedereen het weet. Ik kijk er ook nog even boos bij. En dan pak ik mama’s been – zouden ze het zo snappen?!)

8. Leergierig Pap-paaa! Uitkomen! Koffie klaar! (dat roep ik van onderaan de trap. Doet mama ook altijd. Hoort zo. Toch.)

9. Onbevangen Mauwww. Woeeefff. Overal waar ik ben kan ik een poesje of hondje nadoen. Dan prik ik mama in haar arm. Dan wijs ik naar wat ik zeggen wil. Want poesjes en hondjes praten niet? Toch.

En mama? Die neemt alleen maar hapjes uit mijn gezicht. Zóó irritant!

Post Author: Lori

3 reacties op “Zo denkt mijn peuter tijdens de peuterpuberteit..

  Marijke

  (20 november, 2015 - 10:17 PM)

  Ja hier neemt mama ook steeds die hapjes uit het gezicht. Nee hekké (lekker) zegt hij dan. Hij is niet lekker. Zo lief. En de rest? Herkenbaar!
  …Marijke schreef als laatst…Knippen als een pro met SESMy Profile

  Sonja

  (20 november, 2015 - 9:26 PM)

  Hihi, wat ben ik toch gek op dr <3! En de twins ook, ondanks dat ze soms worden weggeduwd, want 'mijn mammaaa'
  …Sonja schreef als laatst…DIY TipiMy Profile

  Vlijtig Liesje

  (20 november, 2015 - 9:32 AM)

  Leuk om te lezen. Fijn dat je zo van de peutertijd kunt genieten!
  …Vlijtig Liesje schreef als laatst…Doe meer met je boekenkast!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.