Over mij

Heel erg welkom op mijn persoonlijke en openbare plekje op het web. Vanaf hier beleef je mee hoe ik het als doodgewone moeder, allemaal zo groen mogelijk probeer te doen. Ik vind het heerlijk om van alles uit te pluizen, te proberen en vergelijken. Ik hou van schrijven en kennis delen vind ik belangrijk. De twee hoofdonderwerpen van Mama’s Jungle zijn dan ook het moederschap en een groen leven. Mijn belevenissen en ontdekkingen met een duurzaam, ecologisch, gezond en alternatief groen randje. 

over-mij

De schrijfster en het gezin achter Mama’s Jungle

Ik ben Lori, een 28-jarige moeder van peutergirl (3,5) en babyboy (0). In het dagelijkse leven werk ik als Huidtherapeut, een superleuk beroep. Mijn man is de klusverslaafde ict-er. Ik hou van een feestje op zijn tijd, maar ben in de kern ook een heerlijke huismus. We zijn een bezig gezin, met ietwat impulsieve ouders. Ik ben gek op bio voedsel, koken en een moestuin-leerling. Mijn creativiteit kan ik kwijt in bloggen en ik maak graag fotoboeken. Manlief staat hier regelmatig in kluskledij op het dak en de tuin verandert jaarlijks van layout. Peutergirl weet alles over gereedschap en babyboy’s eerste toy was een pluche gereedschapskist.

In ons gezin spelen duurzaamheid, gezonde voeding en bewuste keuzes een grote rol. We zijn veel bezig met hergebruik (klusmateriaal, kleding, speelgoed) en minimaliseren. Zo min mogelijk onnodige dingen en troep in dit huis. Zelfvoorziening is onze allergrootste wens. Bewust opvoeden en een betere wereld de allergrootste uitdaging.

Ik wil het naadje van de kous weten. Alles uitproberen. En vervolgens een persoonlijke, bewuste keuze maken. Maar een perfecte groene moeder? Nee hoor, we leven wel in het hier en nu.

Mijn wereld heeft een eigen blogplekje gekregen: Mama’s Jungle! Beleef het gezellig met ons mee.

Have Fun! Veel liefs, Lori

mamasjungle-gezin

 

De thema’s en artikelen op Mama’s Jungle

Het moederschap, opvoeding & kinderen

Ik vertel je mijn kijk op de borstvoedingsmaffia en over onze ervaringen na 6 maanden met het bijvoeden volgens de Rapley methode. Lees alles over het gebruik van wasbare luiers, want hoe zit dat nou precies in de praktijk en wat zijn de beste tips? Opvoeden staat gelijk aan mogelijkheden. Keuzes, keuzes zoals ecologische speentjes tot aan het wel of niet laten huilen in bed. Tussendoor tip ik leuke dreumes uitjes.

De TOP 5 best gelezen artikelen over het moederschap

Gezond, duurzaam, ecologisch en een groen leven

In 50 tinten groen schrijf ik onder andere over het gebruik van de menstruatie cup in plaats van maandverband of tampons. Ook voor pret in bed zijn er groene mogelijkheden, namelijk fair trade condooms. In mijn keuken en huishoudbudget spelen de biologisch groente tas en online vlees een grote rol. Besparen doe ik door te  moestuinierenplastic-minderen en zelf schoonmaakmiddelen te maken.

De TOP 5 best gelezen groene artikelen

Lori als gastblogger

Zo nu en dan schrijf ik een gastblog op een website of word ik geïnterviewd door andere bloggers. Ik vind het leuk om deze artikelen hier te verzamelen. Op Eerlijk Speelgoed schrijf ik ook regelmatig een gastblog.

Hopelijk heb je nu een goed beeld van Mama’s Jungle én genoeg leestips om lekker van te genieten met een heerlijk kopje koffie of thee. Laat me weten wat je van een artikel vindt. Ik vind jouw mening, aanvulling en antwoord altijd superleuk om terug te lezen! Wil jij je ook voorstellen aan mij? Wie ben jij en wat is jouw lijntje met een groen leven? Schrijf je ook voor een blog? Laat het mij weten in de reacties hieronder.

6 reacties op “Over mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.