Over mij & Mama’s Jungle

In 2012 liep ik door de jungle in Costa Rica.  24 jaar, mijn eerste verre reis. En huwelijksreis. Alles groen om me heen, een pure natuurlijke vibe. Een groot contrast. Een oer gevoel. Ik denk dat hier mijn levensvisie begon te veranderen.. Heb jij ook wel eens iets in je leven meegemaakt, dat zo’n indruk op je maakte?

Back to basic VS The fast life

Terug thuis. Ons eerste kindje, dient zich niet veel later aan. En terwijl ik terecht kom in die heavy ouderschapsjungle, gaat het roer om. Zoveel mogelijk gezond, groen en duurzaam. Geïnspireerd door dochterlief, word ook Mama’s Jungle geboren. Een soort (onderzoeks)dagboek, waarin ik vol gas schrijf over mijn ervaring met duurzaamheid, groene producten en bewust opvoeden. Alles over het “groene” moederschap, eigenlijk 🙂 Na 3 jaar komt ook baby boy erbij, tijdens een prachtige badbevalling.

Hectiek en de weg kwijt

Met een enorme drive, raak ik al bloggend, moederend en werkend, helaas zelf de weg kwijt. Ken je dat gevoel dat je als moeder (vrouw, werknemer) overal tekort in schiet? Dat je jezelf helemaal wegcijfert, gewoon vergeet? Ik probeer al mijn hele leven, te leven vanuit liefde. Ik kom er alleen pas veel later achter, dat dit bij jezelf begint.. Helaas. Een burn out vult mijn pad.

Ik schrijf mijn burn out van me af, in een 6-delige, nogal openhartige reeks.

Over Lori toen en nu

Na een zoektocht, verdwaald en verloren in mijn eigen jungle, vond ik een gevoelig meisje. Ik hielp haar oude wonden helen. Gedachtes settelen. Dingen loslaten en accepteren. Ik trok haar terug naar het hier en nu. En ik laat haar zien dat ze niet alleen is..

Het meisje is nu een 30+er. En ik heet Lori. En nee, ik heb geen meervoudige persoonlijkheidsstoornis. Al praat ik wel veel met mezelf. En ben ik nogal veranderlijk 😉 Impulsief, perfectionistisch en een levendige mind. Dat is, mag blijven, maar wel in balans a.u.b. In een tuin met plantjes vind ik mijn rust. Creativiteit kan ik kwijt in fotoboeken maken.

Schrijven helpt me naar een lege geest. En een beetje mediteren ook 😉 Mijn kinderen leren mij precies die lessen, die ik nodig heb. Mooi hè? Ik sta soms een beetje té open voor alles en iedereen. Verder Always learning.

Over Mama’s Jungle

Wat komt er allemaal op het pad van een “groene moeder”?

Je leest het hier op Mama’s Jungle. Een plek in beweging. Ik deel natuurlijk graag mijn groene tips en inspiratie met je. Maar ook schrijf ik over mijn persoonlijke struggles. Want alles tot in de puntjes perfect doen (én groen én duurzaam én liefdevol) in deze hectische en veeleisende maatschappij, is onmogelijk. En een goede balans vinden, erg lastig. Een dosis zelfspot, wat lol en sarcasme, scheelt al een hoop.

Het moederschap is geen roze wolk. De wereld niet helemaal groen. Met wat glitters en de juiste mindset, kun je in ieder geval een strikje om jezelf heen doen.

mamasjungle-gezin

Tot slot, vergeet nooit: jij bent PRECIES goed, zoals je NU bent. 

Life’s a Jungle. Laten we erin slingeren (-: 

Much love, Lori

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.