opvouwplank

De opvouwplank, maak ‘m gemakkelijk zelf! (DIY)

De was… zo’n eeuwig terugkerende bezigheid. Gelukkig doet de wasmachine het meeste werk. Maar dan strijken… dáár heb ik pas een hekel aan! En zo kwam ik dus bij de opvouwplank terecht. Laat ik ‘m gewoon zelf maken! Tjop, tjop. Je hebt niet alleen een perfecte stapeltje kleren, je kunt ook het strijken skippen. Ideaal! Hoe te maken? Nou, zo dus 🙂

Lees ook: “Wat kun je allemaal hergebruiken i.p.v. wegwerpen?”

Wat is een opvouwplank?

Een opvouwplank is een bord waar je een kledingstuk op legt.  Vervolgens klap je de linkerflap, dan de rechterflap en dan de onderste flap naar binnen toe. En tadaa.. je hebt een perfect opgevouwen shirt (of ander kledingstuk).

Een opvouw plank kopen of maken

Een opvouwplank kopen kan uiteraard ook, voor nog geen tientje. Maar leuker (en duurzamer!) is natuurlijk een vouwplank zelf in elkaar knutselen. Het is zo gedaan en kost niks. Je kunt het ook je moeder laten maken, zoals ik deed 😉

Lees ook: “Moeten jouw kinderen helpen in het huishouden?”

opvouwplank

De opvouwplank + het resultaat: een stapeltje kleren voor de perfectionist 😉

Hoe maak je het? Opvouwplank DIY

Wat heb je nodig?

  • Een oude (verhuis)doos
  • Tape
  • Meetlat

Hoe maak je de opvouw plank?

1. Bepaal de afmetingen. Het middelste vlak dat aan twee zijden vast zit (waar het groene t-shirt in het 5e plaatje hieronder op ligt) moet je de afmetingen geven, die je graag wilt dat je stapeltje kleren krijgt. Meet van tevoren de breedte van je kast op, zodat de stapeltjes mooi naast elkaar passen. (zie ook dit 1 minuut durende filmpje met voorbeeld afmetingen).

2. Snijd of knip de 4 rechthoeken uit de (verhuis)doos. Leg de rechthoeken naast elkaar neer zoals je op het plaatje hierboven ziet.

3. Tape de middelste rechthoek (boven) vast aan de linkerzijde, rechterzijde en aan de onderkant. Draai de plank om en tape daar dezelfde delen vast. Zo zijn de stukken flexibel en stevig.

4. Pimp je plank. De vouwplank in dit voorbeeld is natuurlijk hartstikke saai! Je kunt de plank ook kleuren, verven, kaften of bestickeren.

.. en tot slot, testen maar!opvouwplank

Kende jij de opvouwplank al?

Post Author: Lori

7 reacties op “De opvouwplank, maak ‘m gemakkelijk zelf! (DIY)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.