dat wist ik niet

7x Serieus?!! Nee, dat wist ik niet! (over icoontjes, pizza knippen en product placement)

Sommige hele normale dingen zijn zo vanzelfsprekend dat je er nooit over na denkt, tot je het wel doet. Zo kom ik af en toe ineens achter dingen (huh?!) die mij een groot wtf-moment geven. Noem het tunnelvisie of een of andere hersentruc, voor mij reden voor een leuk, nieuw lijstje. Dus verbaas je met mij samen of lach je rot om mijn naïviteit. Want dit soort dingen… nee, dat wist ik niet!

7x een opgetrokken wenkbrauw: “nee, dat wist ik niet”

1. Oh is dat het containerplekje op straat, dat wist ik niet

Elke week zetten we de containers neer op de aangewezen plek op straat. Al jaren. Als kind al. En ik vraag me eigenlijk al mijn hele leven af waarom ze dat op de straat aanduiden met een “1”? Ik kon er nooit een goede reden voor vinden. Tot ik het ineens zag. Die “1” blijkt een afbeelding van een container!

2. Pizza knippen, oh, dat doe ik zó

Wij aten vroeger nooit zoveel pizza. Maar als we het aten dan knipte mijn mama de pizza in punten. Ik zal je vertellen, een eerste keer pizza eten met iemand resulteert steevast in een grote-ogen-open-mond moment. Ik ken inmiddels wel zo’n rolletjes snijder. Onze “pizza-snijden-techniek” blijkt keer op keer nieuw en hilarisch.

3. Al door die reclame voor een placemat. Waar dan?!

Als sporadische gtst kijker, stoor ik mij regelmatig aan die stomme sluikreclame in het programma. Maar die placemats kan ik toch maar niet spotten. Waarom attenderen ze daar toch elke keer op? Die betalen zeker wel erg veel voor dat zinnetje. Blijft vreemd. Tot ik ineens goed ging lezen. Product placements. Een snelle google search liet me met mijn hand op mijn hoofd slaan! Ohh geen placemat dus.

nee dat wist ik nietEen leuke landelijke placemat in gtst?

4. Wc les, waarom toch 2 doortrekknopjes?

Jaja, deze wannabe groene moeder leert ook nog steeds bij. Dat een wc soms een dubbele doortrek knop heeft, ja dat weet ik. Dat daar verschil in zit ook. En daar houden mijn gedachtegangen op. Zo lang zit ik nooit op de wc. Totdat manlief onze dochter eens wc-les gaf: “de kleine knop is voor kleine plasjes en de grote voor grote poepies” viel voor mij ook ineens het kwartje. Omg.. duh.

5. Zwemmende telefoon

Een keiharde: “Wat doe je..?!” golfde door de kamer, toen ik het bevalbad thuis aan het testen was voor mijn badbevalling, en mijn man bezig was met fotograferen met zijn telefoon.. onder water! Nooit geweten dat een samsung s7 waterproof is. Echt cool!

6. Ga maar samen oplossen

Altijd lastig als de kinderen aan het spelen zijn net uit je ooghoeken en eentje komt huilend of boos: “mama, hij doet dit of dat”. Je eerste reactie is dat je het graag wilt oplossing. Meestal volgt er meer drama. Toevallig zei ik eens: “ga maar samen oplossen”. En dat werkt goed! Probeer maar eens.

7. Steen, papier, schaar. Dat wist ik niet 😉

Een spelletje waarbij ik altijd win. Gna gna. Alleen blijkt het volgens anderen schaar, steen, papier te zijn. Echt niet! Tot mijn vriend Google het verlossende woord geeft… grr.

Zo gek als dingen ineens anders blijken, haha. Heb jij wel eens iets gedacht, dat later ineens iets heel anders blijkt te zijn?

Post Author: Lori

10 reacties op “7x Serieus?!! Nee, dat wist ik niet! (over icoontjes, pizza knippen en product placement)

  Denise

  (29 december, 2016 - 8:23 PM)

  Oh er zijn ook zo vaak WTF-momenten bij mij. En “Neeee, dat is helemaal niet waar! Zoek maar op.” En dan ongelijk hebben, terwijl ik het zo zeker wist, haha.
  …Denise schreef als laatst…Bah, spelfouten! Deze blog bezoek ik niet meer!My Profile

  Dees

  (29 december, 2016 - 7:24 PM)

  Wij zeggen ook steen papier schaar vind ik veel logische klinken dus die houden we er gewoon in

  MetMirjam

  (29 december, 2016 - 3:52 PM)

  Heerlijk lijstje! Het containerplekje ken ik niet – dat wordt bij ons niet op die manier aangegeven – de eerste zet de bak ergens neer en de rest volgt 😂
  …MetMirjam schreef als laatst…WINWEEK | Happy New Blog YearMy Profile

  Marguerita

  (29 december, 2016 - 3:08 PM)

  Ooooh en ik maar denken dat jij heel erg ‘groen’ in het leven staat 😉 Lees de bordjes in het toilet bij de Ikea maar eens: hoeveel water je bespaart door bij plassen de kleine knop te gebruiken 😉
  …Marguerita schreef als laatst…Gastblog: winterse huidverzorging met de Alka Basische crèmeMy Profile

   Lori

   (29 december, 2016 - 9:03 PM)

   haha nooit gezien die bordjes bij de Ikea! Ennee euhhh jaa ook een groene is soms rood 😉

  sanne

  (29 december, 2016 - 1:36 PM)

  Hahaha, en het is toch van rock paper scissors, dus je hebt gelijk hoor!!!

  Marijke

  (29 december, 2016 - 11:55 AM)

  Whaha nee toch? Steen papier schaar, ik zou het zeker denken te weten.
  En heb wel even gelachen om je wc en pizza’s.

  Hanneke Koper

  (29 december, 2016 - 10:38 AM)

  Nee echt niet! Het steen, papier, schaar! 😜

  Marieke

  (29 december, 2016 - 7:42 AM)

  Haha, leuk lijstje! Dat van steeen, papier, schaar wist ik ook niet, want dat zeggen wij namelijk thuis namelijk ook zo. En met de telefoon in het water zou ik ook zo reageren ja! 🙂
  …Marieke schreef als laatst…Terugblik op 2016 + doelen voor 2017My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.