natuurlijke anti-conceptie en rotzooi vrije menstruatie middelen

Mijn natuurlijke anti-conceptie en rotzooi vrije menstruatie middelen

Ik heb lang gezocht naar eco-friendly en natuurlijke anti-conceptie waar ik me prettig bij voel. En ook op mijn maandelijkse feestje, is rotzooi niet voor de poes. Welke voorbehoedsmiddelen vind ik dan wel geschikt? En wat gebruik ik tijdens de menstruatie? Geen taboe, vandaag vertel ik je alles over mijn “groene” prive dingetjes: natuurlijke anti-conceptie en rotzooi vrije menstruatie middelen!

Lekker seksen & better safe then sorry

Na die eerste drukke baby tijd, hebben we gelukkig steeds vaker tijd en zin om lekker te seksen. Een derde zit bij ons (nu) niet in de planning. Maar een pil of spiraal wil ik niet in mijn lijf vanwege de hormonen en omdat ik daar heel vlak van word. Sneller neerslachtig en gewoon minder zin enzo ook. Op zoek naar hormoonvrije anti-conceptie middelen dus.

Fair trade condooms

Een lange tijd gebruikten we simpelweg condooms. Ik zag fair trade vegan varianten en die waren gewoon prima. Maar ja, vrijen zonder condooms is gewoon nog meer prima. Dus zocht ik verder.

Tja, het ene rubbertje is het andere niet 😉

De dure Lady-Comp

Ik las veel over een computertje waarmee je dagelijks je temperatuur meet. Hierdoor weet je op 99,3% zeker of je wel of niet vruchtbaar bent. De Lady-Comp is zo’n ding. Zeer interessant, veilig en hormoonvrij, maar kost wel effe minimaal 415 euro.. Een goedkopere versie is de “Pearly” trouwens. Voor 275 euro. Maar ik vond het toch te duur.

Angela gaf een goede tip, thanks! Je kunt ook gewoon zelf temperaturen en een gratis app zoals “Fertility Friend” gebruiken. Alleen als je niet regelmatig ongesteld bent, wordt het voorspellen minder nauwkeurig.

Pessarium (hippe versie vrouwen condoom)

Toen las ik over Caya. Een pessarium dat je met een zaaddodende gel in je vagina brengt. Het lijkt op een soort flexibel schaaltje. Dit ligt voor je baarmoedermond en blokkeert zo de verdere weg voor alle zaadjes.

natuurlijke anti-conceptie

Ik heb het gekocht en inmiddels al meerdere keren gebruikt. Je moet het wel even indoen voor de daad en daarna 6 uur laten zitten. Maar het zit absoluut niet in de weg en wij vrijen weer helemaal puur natuur met elkaar, zonder rubberen scheidingswand ertussen. Heerlijk! Het pessarium is hormoonvrij en herbruikbaar, dus je bent ook direct afvalvrij bezig, yay! Caya kost € 33,95 en de zaaddodende gel € 9.95

Te genant voor het eerst ongesteld worden!

Het voor het eerst ongesteld worden na je bevalling is nog nooit zo genant geweest als bij mij. Kleutergirl en ik waren aan het stoeien, ik krijg een trap in m’n private part, en kleutergirl had ineens rode tenen…!!! Tjezus, leg dat maar eens uit. Oh my god. Meteen al aan de seksuele voorlichting aan kleuters..

De menstruatie cup

Na mijn eerste bevalling ging ik de menstruatie cup gebruiken tijdens mijn periode. Een flexibel siliconen bekertje, dat je inbrengt en dat om je baarmoedermond zit. Het vangt je bloed op en je gooit het zo nu en dan leeg. Ik vond het erg prettig omdat je het niet voelt zitten zoals tampons.

Wat mij eigenlijk het meest verbaast, is dat menstruatiebloed eigenlijk helemaal niet stinkt! Dat zijn de tampons!

Helaas zat de cup na bevalling twee niet meer lekker. Hmm. En grr.

Wasbaar (kraam)maandverband

Maandverband is niet zo mijn dingetje, maar na de bevalling moet je er toch aan. Maar wat vreselijk vond ik die enorme plastic, gore megaluiers. Wil je je ontvrouwd voelen, dan is dat de manier. Gat-ver-de-gatver.

Ik kocht speciaal voor na bevalling nummero 2, een paar wasbare maandverbandjes. En wat een wereld van verschil. Het zit zo veel fijner, zachter, luchtiger en vrouwelijker. Echt doen hoor. En omdat ik een paar grote en middelmaten heb gekocht, kan ik ze ook op mijn ongesteldheids-onderbroeken-dagen dragen. Maar voor naar werk straks, zocht ik toch nog even verder.

Een zeespons in je pons

Op een leuke, natuurlijke webshop zie ik toffe menstruatie zeesponsjes. Dat moet ik proberen! Ik kocht maar “L”, want tja, bevalling twee enzo. Maar dat was wat overschat 😉 Ik heb de spons door midden geknipt en dat is beter.

Een menstruatie spons breng je in en voel je helemaal niet zitten! Het absorbeert netjes al het – niet stinkende – bloed. Je spoelt hem uit en brengt hem weer in. Ideaal!

menstuatie spons

Geen groen taboe

Ik ben blij me zo verdiept te hebben in de verschillende soorten hormoonvrije anti-conceptie en menstruatie middelen. Want er zijn dus wel degelijk prettige opties voor het reguliere. Jammer dat het nog niet zo bekend is, maar ik kan het later wel aan kleutergirl meegeven.

Een leuke leestip over menstruatie is het boek: Mooi rood is niet lelijk. Wist je bijvoorbeeld dat je een rode doorlekplek van bloed het best kunt weghalen met wat speeksel? Daar zitten bloedoplossende stoffen in. En daarna in koud water leggen. En dan gewoon wassen. Handug! Dit boek is een echte leuke aanrader. Voor jou en dochterlief later!

boek: mooi rood is niet lelijk

Welke anti conceptie en menstruatie middelen gebruik jij op het moment? Deel het met ons in de comments zodat we een mooie lijst met mogelijkheden maken!

Post Author: Lori

8 reacties op “Mijn natuurlijke anti-conceptie en rotzooi vrije menstruatie middelen

  Ikke

  (2 juni, 2018 - 5:39 PM)

  Er zijn ook spiraaltjes zonder hormonen: het koperspiraaltje. Zelf heb ik de multiload, omdat ik om exact dezelfde redenen van de hormonen af wou. Je moet alleen wel een huisarts (of gynaecoloog) vinden die ze kan zetten én je moet erop staan dat je alleen een spiraaltje wilt zonder hormonen.
  Ik weet dat er ook minder positieve verhalen zijn over het koperspiraaltje (verergerde menstruatie, buikpijn…) maar voor mij werkt het geweldig. Al jaren, ik zou niet anders meer willen.

  Juli

  (25 februari, 2018 - 12:38 PM)

  Zaaddoende gel is alles behalve groen! Ik raad de Femcap aan, net zo veilig als het condoom, al werkt ongeveer als het pessarium maar zonder chemische gel.

  […] spons. Ahum, ja ik ben natuurlijk weer precies deze week ongesteld. Wel de ultieme proef voor de menstruatiespons, waar ik je laatst over vertelde. Down under, […]

  Ikkelien

  (4 augustus, 2017 - 11:31 PM)

  Ik ben 50+ en gebruik al jaren wasbaar maandverband en inlegkruisjes.
  Ik heb ze inmiddels in alle maten voor zware en minder zware dagen.
  De inlegkruisjes en kleine verbandjes zijn ook ideaal voor licht urineverlies.

  Sanne

  (1 augustus, 2017 - 9:29 AM)

  Lukt andere maat of merk cup ook niet? Ik vind cup echt ideaal, zijn die sponsjes net zo fijn?

  Paula

  (31 juli, 2017 - 10:31 PM)

  Die spons ga ik eens naar kijken! Ik had een cup, had ja want door de wc gespoeld, balen! En ik heb een spiraal, maar wat een rot ding. Misschien is die caja wel wat 🙂

   Lori

   (31 juli, 2017 - 11:17 PM)

   Haha oohh die cup! Mijn spons was per ongeluk bij de was terecht gekomen en haalde ik ineens uit de droger 🙈 hij deed het nog wel! Waarom vind je je spiraal niks?

  Maya

  (31 juli, 2017 - 12:36 PM)

  Mooi dat dit mogelijk is voor groene moeders! Ik vind het echt geweldig Lortjuh…xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.