liebster-award

11 feitjes & 11 vragen, die je nog niet wist over mij (Liebster Award)

Een klein beetje waardering is alles wat een mens nodig heeft, toch? En dat ik die waardering kreeg van Mama’s Goud, na slechts een paar maandjes bloggen, voelt voor mij als de kers op de taart. Mama’s Goud (een mede wasbare luiers-mama trouwens) geeft mij de Liebster Award. Een prijs voor kleine blogs, om hen wat meer onder de aandacht te brengen. Leuk! In dit artikel vertel ik je 11 feitjes over mij, zodat je me beter leert kennen. En ik beantwoord leuke 11 vragen die Mama’s Goud voor mij bedenkt.

liebster-award

Dit zijn de spelregels

 • De Liebster Blog Award is bedoeld voor bloggers met minder dan 200 Bloglovin leden.
 • Deel ‘11 facts about me‘.
 • Je moet degene die jou genomineerd heeft linken in je blogpost.
 • En je moet 11 vragen beantwoorden van degene die jou genomineerd heeft.
 • Kies 10 (11?) nieuwe bloggers die jij wilt nomineren en link ze in je blogpost.
 • Stel 11 nieuwe vragen op voor de bloggers die jij hebt genomineerd.
 • Laat een comment achter op de blogs die jij wilt nomineren.

Leer me wat beter kennen: 11 feitjes over mij

11facts

(1) Huwelijksreis Costa Rica

Trouwen doen we anders.. Als verrassing namelijk.. 😉 en op huwelijksreis ook. We vertrekken met een groepsreis door de jungle van Costa Rica. Wat een immense ervaring!

(2) Indische hapjes maken

Ik heb een Indische oma, en ze kookt zooo lekker! Deze hapjes geven mij good vibes. Een herinnering aan oud & nieuw met de familie. Ik heb al haar receptennotities een keer gebundeld tot een receptenboekje.. Nogal gissen omdat mijn oma het vooral op gevoel en smaak doet. Er staan haast nergens hoeveelheden bij!

(3) Dit is ons hondenkind Xyra

Ze is een kruising Stafford Labrador. We hebben haar gekocht van onze vorige buurvrouw, die toevallig een nestje had. Helaas moeten we wel oppassen en draagt ze een snoetje (muilkorfje) omdat ze wel eens een hondje heeft gegrepen.

(4) Waar ik kan ontspannen

In het drukke leven als moeder moet je soms voor jezelf kiezen. Dat is best moeilijk. Mijn ultieme relaxmoment is in bad. Tegenwoordig ga ik het liefst samen met ons prinsesje in bad, maar ja… Dan vergeet je weer jezelf hè 😉

(5) Leren gitaar spelen

Ik wilde het al zo lang: leren gitaar spelen. Ik besluit eindelijk een cursus te volgen, en na een paar lessen blijk ik zwanger. Door de drukte en alles ben ik gestopt en blijven hangen op de eerste stukjes van Nothing Else Matters. Hopelijk kan ik het ooit oppakken. (2019: helaas is dit ook niet gebeurd. Ik heb mijn gitaar verkocht naast ons huis en we vertrekken op rondreis door Europa. Ook tof!)

(6) Mijn beroep huidtherapeut

Ik werk als huidtherapeut bij een grote kliniek door heel Nederland. Supertof! Ik behandel veel huidproblemen met laser, zoals couperose, acne, littekens en huidverjonging. En wat een huidtherapeut allemaal nog meer doet.

(7) Mijn idee van gezelligheid?

Kaarsjes! Ik hou ervan.

(8) Uitslapen

Uitslapen met hondenkind.. het gebeurt te weinig!

(9) Mijn zonneschijn dochter

Haar leven begint met haar geboorte, natuurlijk. En verder zal mijn blog veeeel over haar gaan 😉

(10) Mijn man

Getrouwd ben ik ook, zoals je al kon lezen. En een huwelijk gaat niet altijd over rozen.. Maar 2019: we zijn nog steeds samen en hopelijk blijven we dat ook tot we oud en gerimpeld zijn.

(11) Haring met soja

Ik hou van visssssss. Lekker grote garnalen, een lekkerbekje of haring met augurkjes en ui. Of met soja en augurkjes en wasabi.

Lees ook de TAG: “Mijn leven als mama”

Mama’s Goud bedacht 11 gouden vragen voor mij

1. Waar typ jij je blogjes het liefst?

Lekker achter mijn pc’tje in de woonkamer. Als ik ergens ben en ik heb een idee, dan zet ik het direct in mijn telefoon. Ik betrap mijzelf erop dat ik soms denk “in blogs”.

2. Wanneer ben je begonnen met bloggen?

Eind 2013, kort geleden dus.

3. Wat is het leukste wat voort is gekomen uit je blog?

Ik vind de reacties onder mijn artikelen superleuk. Daar ben ik echt dankbaar voor. Dat onbekenden mijn stukjes leuk vinden en de moeite nemen om een reactie achter te laten. Thanks!!

4. Wat wil je bereiken met je blog? Je ultieme droom.

Mensen inspireren, leuke contacten leggen, maar ook geïnspireerd worden. Zo ben ik als jonge moeder erg onzeker en ik werd gek van alle gemiddelden en standaarden. Ik wil gewoon weten hoe de dingen écht gaan. En dat vertel ik de wereld graag in geuren en kleuren op Mama’s Jungle.

5. Wanneer schrijf jij je blogposts en hoe combineer je dat met je kinderen?

Met name tijdens de slaapjes. Meestal tijdens twee slaapjes overdag en na half 9 ‘s avonds heb ik wat tijd voor mijzelf (na het opruimen, vaatwasser legen, kolfspullen schoonmaken, brood smeren, kleding en spullen klaarleggen voor de volgende dag).

6. Hoe ben je achter het fenomeen bloggen gekomen? 

Ik heb eerst een aantal stukjes geschreven op mijn blog zonder het te publiceren. Ik heb ook lang getwijfeld of ik het onder mijn eigen naam zou doen of onder een alias. Uiteindelijk heb ik toch mijn stukken gepubliceerd op een WordPress blog en redelijk snel daarna besloten om een eigen domein aan te maken. Hello, Mama’s Jungle.

7. Wat is je favoriete vakantieland?

Costa Rica. Onze droomreis, die wij dankbaar hebben gemaakt als huwelijksreis. Hier leerde ik mijn ogen openen voor de prachtige flora en fauna.

8. Wat is je beste karaktereigenschap?

Behulpzaam, niet-veroordelend en positief denken. (oh, je vroeg er één? Ach, in het kader van positief denken 🙂 )

9. Waar ben je trots op?

Ik heb net als iedereen een eigen rugzak met leuke en minder leuke dingen. Maar ik ben eigenlijk wel trots op hoe ik nu kan denken over mijzelf. Ik ben tevreden met de persoon wie ik ben. En die denkwijze gun ik iedereen. Verder ben ik natuurlijk supertrots op alles van mijn kleine meisje!

10. Kat of hond?

Een gespierde doch beetje dikke labrador-stafford hond. Onze goede waakhond maar ook een kroelkont die ik rustig bij me op schoot kan trekken (ze weegt meer dan de helft van mij). Mijn lieve hondendochter, Xyra.

11. Wie zou je graag willen ontmoeten?

Niemand in het bijzonder, eigenlijk.

Dan maak ik nu 11 Jungle vragen voor de volgende Liebster Award winnaars

Vind jij het sowieso leuk om mijn vragen te beantwoorden en dan te linken naar mijn blog zodat ik ze kan zien? Doen! Superleuk. Hier komen ze…

 1. Hoe kom je op de titel van je blog?
 2. Waar schrijf je het liefst over?
 3. Waar lees je het liefst over op andere blogs?
 4. Koffie of thee?
 5. Waar denk jij aan bij de “de Huid”?
 6. Als geld en tijd geen rol spelen, wie zou jij dan willen helpen en waarmee?
 7. Als jij een fruitsoort was, wat ben jij dan en waarom?
 8. Om welk moment heb jij tranen met tuiten gelachen?
 9. Wat wil je écht nog een keer doen in je leven?
 10. Op welke (gedeelde) foto/afbeelding kreeg je heel veel likes?
 11. Wat rijmt er op 11? Of, als je nog diepgaande gevoelens kwijt wilt: wat is je allerbelangrijkste waarde in het leven?

Ik tag de volgende mama’s voor de Liebster Award

Tot slot wil ik de Liebster Award door slingeren naar hen voor wie het bedoeld is. Namelijk de kleine onbekende blogs. Meteen een goede reden voor mij om weer even goed op zoek te gaan naar ‘iets nieuws’. Maar jeetje, lastig zoeken is het wel. Maar hieronder in ieder geval een portie “mama” met een “healthy” sausje, in een willekeurige volgorde..

..de volgende bloggers mogen de Liebster Award tussen de andere bekers in hun virtuele prijzenkast zetten:

 1. http://mamoesjka.nl/
 2. http://www.mijnkindenzo.nl/
 3. http://www.liefvosje.blogspot.nl/
 4. http://thuisblijfmommy.blogspot.nl/
 5. http://www.jitzkegrijpstra.com/blog/
 6. http://wolferien.wordpress.com/
 7. http://bloemblogt.blogspot.nl/
 8. http://mamafluistert.blogspot.nl/
 9. http://www.mamanatuurlijk.nl/
 10. http://andersmama.com/
 11. http://mamamanager.nl/

Bedankt voor het lezen! Leuk om zo meer over mij te weten te komen? En neem ook eens een kijkje bij de bovenstaande blogs. Much love!

Post Author: Lori

7 reacties op “11 feitjes & 11 vragen, die je nog niet wist over mij (Liebster Award)

  Claire K

  (8 april, 2014 - 6:39 AM)

  Wat leuk dat je me genomineerd hebt!, zag het alleen een beetje erg laat met de verbouwing van ons nieuwe huisje en mijn nieuwe werk en alles wat er nog tussen zit hahaha.
  Maar super lief! Ga direct even aan de slag!

  xx
  …Claire K schreef als laatst…Weer een weekje dichterbijMy Profile

  Sigrid

  (31 maart, 2014 - 7:29 PM)

  Bedankt voor de nominatie voor de Liebster Award! Alleen mag ik niet meedoen, ik heb meer dan 200 volgers op bloglovin.

   Lori

   (31 maart, 2014 - 8:09 PM)

   Wat een hoop volgers. Maar dat heb ik niet zo door gehad omdat er geen aantal op je website stond, denk ik. Ach, dan bij dezen dan een complimentje 🙂

  Nicole

  (31 maart, 2014 - 4:10 PM)

  Leuk ingevuld zo!
  En wat een hoop onbekende blogs weer in je nominaties.. fijn fijn!
  Meer leesvoer!
  …Nicole schreef als laatst…Sunday Sunny SundayMy Profile

  Evelien

  (30 maart, 2014 - 2:03 PM)

  Wat lief en leuk dat ik er tussen sta! Ik ga gelijk ook even de andere blogs bekijken

  Francesca Vonk

  (28 maart, 2014 - 11:16 PM)

  LEUKKKK! Altijd leuk om wat meer te weten te komen. Lekker lijstje blogs ook nog meer leesvoer!

  Goegedoan!
  …Francesca Vonk schreef als laatst…Gastbloggen is leuk!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.