Lezen bij andere blogs; blijf up to date (spam-je-blog)

Een belangrijk onderdeel van bloggen vind ik artikelen lezen op andere blogs. Het kost wat tijd en tijdens het schrijven leidt het me regelmatig af, maar ik vind het leuk om op de hoogte te blijven van de belevenissen van mijn “vrienden”. Toch gaat het allemaal zo snel, bloggers komen en gaan, de hypes veranderen snel en dan heb je ook nog allerlei geschreven en ongeschreven regeltjes. Met mijn gedachten dook ik in het onderwerp “lezen bij andere blogs” en ging even ruimen.

Lees ook: “De bloggende dreumes: “Het allerleukste babyspeelgoed? Mama, snapt het niet. Dít vind ik pas echt leuk..

Even bijkletsen over het lezen bij andere blogs

Een vooraf waarschuwing. Dit artikel valt in de categorie kansloos kletspraatje 😉

Bloglovin VS Facebook

Als beginnende blogger was het vooral Bloglovin‘. Al een tijdje merk ik dat dit medium richting Facebook verschuift. Ook zelf lees ik voornamelijk blogs via Facebook en niet echt meer via Bloglovin. Omdat ik toch een aantal blogs wil blijven volgen die niet op Facebook zitten, heb ik mijn Bloglovin lijst geruimd. En dat bleek slim!

 • Een aantal blogs heb ik verwijderd. Helaas waren deze bloggers gestopt of verhuisd naar een ander domein. Meteen even het nieuwe domein toegevoegd.
 • TIP: de blogs op Bloglovin indelen in categorieën! Dat ik dat niet eerder heb ontdekt. Soms heb ik namelijk echt zin in mama geklets en soms in serieuze groene dingen. Ik heb echter nooit zin om een ellenlange Bloglovin lijst door te scrollen. Nu is er overzicht. Yay!

Mijn do’s and dont’s

Het “spammen” van mijn blog blijf ik een dubbel dingetje vinden. Enerzijds voelt het irritant. Dat spammen. Anderzijds schrijf je toch om gelezen te worden! Naast het lekker schrijven van artikelen probeer ik de rest ook wat professioneler aan te pakken.

 • Een eigen Facebook account (ja, nu moet je even toevoegen ook) waar ik netjes al mijn nieuwe artikelen op plaats.
 • Af en toe plaats ik daar ook andere artikelen die ik de moeite waard vind om te delen.
 • En héél af en toe heb ik een winactie, die deel ik daar ook.
 • Via Facebook reageer ik op andere blogs. Of natuurlijk gewoon onder het artikel zelf. Ik reageer bij lange na niet altijd. Dat komt omdat ik me zo suf voel als ik enkel typ: “wat leuk, mooi, prachtig” punt. Er moet wel wat nuttigs staan 🙂 Dat waardeer ik zelf ook altijd extra.
 • Op Insta blijf ik lekker persoonlijk en maak ik nagenoeg geen reclame of aankondigingen voor mij blog. Als je zin hebt in wilde selfies en wat ik zo’n beetje verder uitspook, dan ben je welkom om me te volgen op Instagram.

Sorry, echt een doel of clou heeft dit praatje ook niet. Oh jawel! Ik maak er gewoon een SPAM-JE-BLOG van! En verder ben ik benieuwd hoe jullie je blog promoten. En hoe jullie dat lezen en reageren op andere blogs doen? En dan nu: spam je mee in de reacties hieronder?

Post Author: Lori

21 reacties op “Lezen bij andere blogs; blijf up to date (spam-je-blog)

  Ilse van Kreanimo

  (17 februari, 2016 - 2:48 PM)

  Ik ben zo’n vreselijke chaoot …
  Dus dat is ook zo met mijn socia media.
  Ik heb een facebookpagina en mijn artikels worden via een plugin naar twitter getweet – maar ik ben geen tweet heldin – Ik doe aan instagram maar vergeet de helft van de tijd de juiste hashtags en instagram is gelinkt aan mijn persoonlijk profiel en mijn facebookpagina.
  Ik zit op bloglovin, maar had de categrorieën niet ontdekt…
  Ik zit op pinterest, maar ben daar niet bewust aan blogpromotie aan het doen…

  Ik ben er zo vreselijk ongeorganiseerd in *zucht*
  Misschien moet ik me daar maar eens wat op toe gaan leggen…

  blog.kreanimo.com – maar dat wist je al 😉
  …Ilse van Kreanimo schreef als laatst…Het nieuwe kapsel in geuren en kleurenMy Profile

   Lori

   (17 februari, 2016 - 2:51 PM)

   Haha mopje. Ik lees je reactie weer met zo’n grote grijns. Ik moet mij ook beperken, want in mij schuilt een groot chaoot. Mijn Excelbestanden zijn mij lief 😉
   Zelf kies ik vooral Facebook om te promoten, Bloglovin gaat automatisch en Insta voor privé. Zo lukt het aardig. Voor jou zijn de categorieën op Bloglovin waarschijnlijk dus ideaal!

  Karin

  (14 februari, 2016 - 11:03 PM)

  De categorieën zijn volgens mij pas kortgeleden toegevoegd aan Bloglovin. Ik vind ze ideaal!! Ik gebruik Bloglovin al jaren, maar heb nu net een nieuwe account aangemaakt voor m’n nieuwe persoonlijke blog Hotel Aubergine. Kom gerust een kijkje nemen 🙂
  …Karin schreef als laatst…10 x motivatie om vaker te gaan hardlopenMy Profile

  Romy

  (7 februari, 2016 - 10:15 PM)

  Ik mis ook veel op Facebook, dat heeft misschien met het algoritme te maken of zo. Via Bloglovin krijg ik ze in mijn mail maar ik merk dat ik Twitter ook erg veel gebruik, vind dat zo’n leuk medium!

  Wat mijn eigen blog betreft ?: ik heb een blog voor, door en over dochters van alle leeftijden en blog vrij persoonlijk. Ik ben er erg blij mee!

  Lilian

  (6 februari, 2016 - 9:32 PM)

  Ik gebruik ook alleen facebook en bloglovin niet meer. Dat komt ook omdat ik toen was gewisseld van website en het was zo’n gedoe om dat aan te passen op Bloglovin, dat ik mijn sympathie ervoor kwijtraakte.

  Op Facebook heb ik een stuk of 10 blogs die ik écht heel leuk vindt en de blogs die ik ook leuk vind, die volg ik op Twitter.

  Ik merk wel sinds ik geen persoonlijk blog meer heb dat het veel makkelijker is om te promoten, omdat het nu niet meer over mij gaat. Ik heb het er nu veel makkelijker over op verjaardagen enzo. Ik raad dan ook iedereen aan om snel te gaan lezen op Werkende Moeders, die ook leuk is voor werkenden zonder kinderen en moeders zonder werk 😉
  …Lilian schreef als laatst…Interessante geschiedenis van de werkende vrouwMy Profile

  Resaarcle

  (5 februari, 2016 - 10:48 PM)

  Als ik eraan denk dan link ik mijn artikels ook op mijn Pinterestpagina. Wel geen enkel idee of het lezers oplevert, maar baat het niet, dan schaadt het niet, he.
  …Resaarcle schreef als laatst…Lekker warmMy Profile

  ikkenormaal

  (5 februari, 2016 - 5:44 PM)

  Ik ben ouderwets gok ik. Ik heb enkele blogs op mijn eigen blog staan om ze bij te houden. Andere blogs heb ik gewoon in mijn browser bij favorieten staan.
  Mijn blogposts zet ik met momenten ook wel op mijn blog-facebook maar verder doe ik niet aan promotie (ik heb buiten mijn vriend ook niemand verteld dat ik blog). Al let ik er wel altijd op dat ik mijn blog vermeld in reacties op andere blogs.
  …ikkenormaal schreef als laatst…SinaasappelontbijtMy Profile

   Lori

   (8 februari, 2016 - 9:14 PM)

   Ik vertel ook haast niemand (in privé) over mijn blog. Toch een beetje spannend, ofzo.

  Marguerita

  (5 februari, 2016 - 11:26 AM)

  Nou ik spam graag mee hoor, ik mis veel via facebook dus ik vind bloglovin ideaal, dan komt het overzicht in mijn mailbox.
  …Marguerita schreef als laatst…Verslag: workshop luchtacrobatiek + winactieMy Profile

   Lori

   (8 februari, 2016 - 9:15 PM)

   Facebook is al snel zo overvol. En dan is Bloglovin toch wat concreter, met echt je eigen favorieten.

  Vlijtig Liesje

  (5 februari, 2016 - 10:55 AM)

  Ik doe ook soms mee aan zo’n spam je blog actie. En verder doe ik twee keer per week een blogrondje.
  …Vlijtig Liesje schreef als laatst…Pinata maken of kopenMy Profile

  sobeautywomen

  (5 februari, 2016 - 9:22 AM)

  Leuk artikel! Ik maak nog wel gebruik van bloglovin. Ik kijk er elke dag even op en ga jou nu meteen ook even volgen :).
  Ik reageer ook alleen op artikelen als ik wat meer te zeggen heb dan ‘mooi’ haha.
  Van Facebook maken wij nog geen gebruik maar wellicht iets om over na te denken. We delen onze artikelen wel automatisch op twitter.

  Super leuk dat we mogen spammen.
  Wij zijn twee dames die nu net iets meer dan een maand bloggen op: http://sobeautywomen.wordpress.com

  Hier bloggen wij over van alles van beauty tot persoonlijke artikelen en af en toe komt er een leuke DIY online.
  We zouden het leuk vinden als je een kijkje neemt 🙂

  Liefs

   Lori

   (8 februari, 2016 - 9:16 PM)

   Welkom in de blogwereld 😉 Leuk dat jullie samen schrijven!

  Anita Willems

  (5 februari, 2016 - 9:06 AM)

  ik gebruik alles door elkaar, maar toch ook weer minder van alles door elkaar. Bloglovin vind ik nog steeds plezierig, maar de leeslijst van blogger gebruik ik ook nog steeds, maar wel minder. Facebook genereert veel lezers, maar bij anderen klik ik zelden door op de link (sorry :-/). Dat doe ik dan later weer in bloglovin ….snap je het nog?!
  Twitter heb ik passé verklaard en instagram heb ik overgeslagen. Voor kattebelletjes gebruik ik Facebook dan weer.
  Als je me zoekt: http://anitasdagboek.blogspot.nl.
  Anita Willems op Bloglovin.
  AnitaWillemsSchrijft (of zoiets) =auteurspagina op Facebook
  Anita Willems/Anemoon op Pinterest.

  Oh ja, ik heet Anita Willems 😉
  …Anita Willems schreef als laatst…Eet Smakelijck!My Profile

   Lori

   (8 februari, 2016 - 9:17 PM)

   Hi Anita 😉 You make me smile. Via Facebook komen hier inderdaad ook veel lezers.

  Boerderij Zinin

  (5 februari, 2016 - 8:57 AM)

  Leuk stukje ?
  Ik promoot mijn blog niet, wel zet ik een link naar de “leukste” artikelen op mijn persoonlijke Facebook.
  Bij andere blogs laat ik soms wel, soms niet een reactie achter. Maar ik geef direct toe dat reacties ontvangen op je blog erg leuk is, ookal bestaat de reactie alleen uit “prachtig”. Ik probeer dan ook altijd te reageren op een reactie, om mijn dankbaarheid te laten blijken.
  …Boerderij Zinin schreef als laatst…SportenMy Profile

   Lori

   (8 februari, 2016 - 9:20 PM)

   Dat is ook slim ja. Ik heb liever enkele reacties dan vele bezoekersaantallen. Vind het contact met mensen die hetzelfde denken (of heel anders) juist zo leuk en interessant.

  doortjesblog

  (5 februari, 2016 - 8:56 AM)

  Ik volg veel blogs op bloglovin, maar ik wordt soms ook gek van die lange lijst, ik wist dus ook niet dat je blogs kon indelen op categorie,ik ga er straks meteen even naar kijken. Thnx voor de tip 🙂

   Lori

   (8 februari, 2016 - 9:21 PM)

   Ja ik heb dat nu een week of twee en het is echt heel handig. Alleen op de mobiele versie werkt dat niet.

  Elisabeth

  (5 februari, 2016 - 7:01 AM)

  Spam spam spammerdespam! Ik hebruik bloglovin nog wel veel. Wist alleen nog niet van de categorieën. Ga ik proberen!!
  …Elisabeth schreef als laatst…De hypospadiecorrectie (deel 3: diva-gedrag en blaaskramp)My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.