kaakchirurg

Update Kaakchirurg

Vorige week liet ik mijn verstandskies linksonder trekken. Deze kies kwam deels door. Ik kon het niet goed schoonhouden. Omdat verstandskies rechtsonder een aantal jaar geleden was verwijderd vanwege een flinke ontsteking, kon ik nu kiezen of delen. Afwachten tot een mogelijke ontsteking én dus antibiotica of preventief verwijderen.

Ach, de ingreep toentertijd was me zo meegevallen. We gaan voor preventief. As you may know – ik heb liever geen antibiotica en medicijnen. Pff.. ik heb het geweten.

Het verwijderen van de verstandskies door de kaakchirurg

Ik ging liggen in de kaakchirurgenstoel en maakte nog een gezellig praatje met de dames. Na wat uitleg deed ik mijn mond open en kreeg twee verdovende injecties. Ze werden netjes, rustig ingespoten. De tintelingen vertelden mij dat ik goed was verdoofd. Ik voelde wat “geduw en getrek” en echt. Na enkele minuten was de kies eruit.

Of ik ‘m nog wilde hebben? “Nee, gooi maar weg.”

De dagen na het trekken van de verstandskies

Dinsdag. De verdoving werkte uit. Oké.. pijn. Maar dat is logisch en het was te doen. Woensdag. Beetje meer pijn. En toen begon de terror. ’s Nachts bonzen, kloppen en pijn. Midden in de nacht wakker worden en pas kunnen slapen nadat de pijnstillers werken is een teken. Het zit niet goed.

Donderdag. Idem. Ik ben gaan werken, maar meer voor de afleiding dan voor de lol. ’s Nachts keek ik boos en in tranen naar de klok: 3.00 uur. Vrijdag. 8.00 uur. Ik belde op mijn werk naar de kaakchirurg.

Pijn hoort erbij, maar hoeveel is normaal?

In het telefoongesprek met de assistente kreeg ik tips. Spoel de holte goed uit met het meegekregen spuitje, ze gaf aan dat de 3e en 4e dag vaak het meest gevoelig is en adviseerde me de sterkere pijnstillers te nemen (ik nam paracetamol en ze adviseerde brufen bruis 600 mg). Als het erger werd kon ik in het weekend altijd de spoedlijn bellen.

Ik gooide twee pilletjes naar achter, belde mijn man of hij de brufen wilde halen (gelukkig was hij nog net een dagje vrij).

kaakchirurg

Natuurlijk ging ik Googlen

Vrijdagnacht was het weer ramp. Ik nam extra codeïne, die had ik nog liggen van het vorige tandenavontuur. (Neem nooit zomaar medicatie! Slecht voorbeeld, maar dat is wat radeloosheid met je doet midden in de nacht).

Met het prachtige Nederlandse weer – eindelijk – lag ik te kramperen in bed en op de bank. Zaterdag. Zondag. Te eigenwijs om de spoedlijn te bellen ik ga maandagochtend wel naar mijn eigen kaakchirurg raadpleegde ik Google. “napijn verstandskies” was het focus trefwoord. Ik ging lezen en lezen. Ik heb zelf een medische achtergrond dus kan redelijk conclusies trekken. Al zeg ik het zelf 😉

Alveolitis

Alveolitis. In mensentaal: de bloedprop die cruciaal is voor een goede wondgenezing, is er niet. Dit belemmert de wondgenezing en doet gruwelijk pijn. Oplossing: pijnstillers en wachten tot het over gaat. Meestal zo’n twee weken.

Ik kon maandag middag direct terecht. De kaakchirurg zei direct: “ik weet het al”. “Alveolitis zeker” zei ik.

En nu?

Nu leef ik onprincipieel op pijnstillers. Paracetamol, codeïne en brufen bruis. ik wacht tot het over gaat. Youtube liet mij nog een gure meneer zien die een trucje had met een katoenen bolletje met waterstofperoxide in die holte. Dit probeersel heb ik maar overgeslagen, al waren de reacties lovend. Op advies van een lieve lezer gebruik ik wat arnica druppels erbij.

Post Author: Lori

6 reacties op “Update Kaakchirurg

  CDC

  (2 mei, 2017 - 4:46 PM)

  Het was bij mij erg pijnlijk!

  Jasmijn

  (7 maart, 2017 - 10:38 AM)

  Zo vreemd he, de ene getrokken kies geeft 0 problemen en van een ander heb ik een week op bed gelegen met een dikke hamsterwang. Het heeft ook vaak aan de ligging van de kies te maken en of de kies al een beetje of nog geheel niet is doorgekomen.

   Lori

   (7 maart, 2017 - 8:01 PM)

   Ja bizar hè. Een ding is zeker, pijn in je tanden/kiezen/mond is echt het ergste!

  Josan

  (19 juni, 2015 - 10:26 PM)

  Ik heb 4 kiezen tegelijkertijd laten trekken onder algehele narcose. Even doorbijten maar dan ben je er ook snel vanaf.
  …Josan schreef als laatst…Fashion Friday: 10 Budget badpakken en bikini’sMy Profile

   Lori

   (21 juni, 2015 - 11:40 AM)

   Jeetje pittig! Vier kiezen tegelijk, mag ik passen 😉

  Linda

  (11 juni, 2015 - 11:08 AM)

  Pff, verstandskies trekken kan echt een ramp zijn. Heel veel succes, hopelijk wordt het toch snel minder en anders toch terug. Zo lang hoort niet .
  …Linda schreef als laatst…10 Overlevingstechnieken voor dagen waar geen eind aan lijkt te komenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.