trap verven

Je trap verven, de meest irritante klus ever!

Ik heb licht nodig hier, zeker in de winter en daarom stoor ik me aan die donkere trap. Al maanden wil ik dat donkere trapgat verlichten. Ik heb “de trap verven” niet voor niks op mijn 101-doelenlijst gezet ūüėČ Eindelijk is mijn motivatie daar. Misschien niet echt de ideale periode, met een onderzoekende dreumes¬†en drie¬†harige, hijgerige, hongerige honden¬†in je huis. Maar als de drive¬†daar is, kun je er maar beter gebruik van maken ook!

Gelukkig had ik al een stukje eerder gedaan

De zijkanten van de trap zijn het makkelijkst. Je kunt namelijk gewoon nog de trap op en af. Wel zo handig als je al in het huis woont. Deze zijkanten had ik op een eerder moment al geverfd. Met grondverf alleen.. want manlief vroeg met een opgetrokken wenkbrauw: “Hoezo haal je nou muurverf dan?” Pff, ja geen idee (sja.. wie haalt er dan ook muurverf voor de trap?).

De trap verven in 100 dagen

Oke, niet echt 100, maar gevoelsmatig wel. Haha. Wist je dat je de trap mega, maar dan bedoel ik ook echt mééga veel gebruikt op een dag? Omg. Mijn schema is zoiets:

Dag 1 ochtend: de even treden met grondverf
Dag 1 middag: de even treden met grondverf
Dag 2 ochtend: de oneven treden met grondverf
Dag 2 middag: de oneven treden met grondverf
Dag 3 ochtend: de even treden + zijkanten met hoogglans bloesemwit
Dag 3 middag: de even treden + zijkanten met hoogglans bloesemwit
Dag 4 ochtend: de oneven + zijkanten treden met hoogglans bloesemwit
Dag 4 middag: de oneven + zijkanten treden met hoogglans bloesemwit

Tip: Welke treden kun je gebruiken? Ik leg gewoon de badstickers van de kids op de treden die¬†niet nat zijn ūüėČ

Klaaaaar

Tadaaaaaaaaaaaaa, grijze haren van de stress, witte plukken van de verf, nagels van een bouwvakker, droge handen als een olifantenslurf, een verwonde duimmuis (iets met verfblikdopjes en beitels) maar………….. >>doel 55<< voltooid!

trappetje verven

 

Post Author: Lori

8 reacties op “Je trap verven, de meest irritante klus ever!

  Linda

  (30 september, 2014 - 8:19 PM)

  Wat een werk lijkt me dat! Maar het resultaat is prachtig!
  …Linda schreef als laatst…Een hoofddoek..My Profile

  Sheena

  (30 september, 2014 - 1:36 PM)

  Oh dat ken ik … ik heb vorig jaar onze trap ook wit geschilderd, iets waarvan ik hoop dat ik het niet snel nog eens zal moeten herhalen ūüėČ
  Dus R.E.S.P.E.C.T ūüėČ Het is heel mooi geworden!
  …Sheena schreef als laatst…Dalton BroekjeMy Profile

  Noraly

  (30 september, 2014 - 12:02 PM)

  Het is mooi en superlicht geworden!

  Vlijtig Liesje

  (30 september, 2014 - 9:28 AM)

  Aargh, dat is inderdaad een rotklus. Als ik het alleen al lees zakt me de moed al in de schoenen. Maar het wordt vast wel prachtig!
  …Vlijtig Liesje schreef als laatst…Spookje van plastic melkfles voor dummiesMy Profile

  Elize

  (30 september, 2014 - 8:55 AM)

  Poeh wat een werk! Maar het is je maar wel mooi gelukt en het ziet er prachtig uit!
  …Elize schreef als laatst…Heb ik geaccepteerd dat ik coeliakie heb?My Profile

  linda

  (30 september, 2014 - 7:54 AM)

  Mooi hoor, zo’n witte trap. In dut huis zit precies zo’n zelfde open bruine trap. Daar zaten van die halve maantjes op die we gelijk hebben weggehaald. De trap is nu wit maar hebben er toch voor gekozen om er van die donkere zwarte traptreden op te leggen. Scheelt iets in aantal keer schoonmaken. Die lichtjes zijn echt mooi gedaan. Zie je steeds vaker.
  …linda schreef als laatst…Jouw of Mijn!My Profile

  Kaboutertuin

  (30 september, 2014 - 7:53 AM)

  Wauw wat is het mooi en strak geworden. Wat heb je er voor lampjes op gedaan?

   Lori

   (30 september, 2014 - 8:29 PM)

   Toen tijdens de verbouwing moesten ook de muren opnieuw. Toen heeft manlief via die muur in de zijkant van de trap gaatjes gemaakt en ledjes in gedaan. Cool h√® ūüėÄ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.