duurzame kleding garderobe

Je kast uitmesten om te minimaliseren voor een duurzame kleding garderobe (Project: the best 33)

In mijn vorige artikel schreef ik over de uitdaging om het een heel seizoen met 33 kledingitems te doen. Nu ga ik aan de slag! Om een duurzame kleding garderobe te maken, ga ik eerst mijn kledingkast uitmesten. Daarna ga ik minimaliseren. Lees mee hoe dat gaat en hoe je dat kunt doen.

Een duurzame kleding garderobe maken: het voorwerk en je kast uitmesten

’s Avonds na werk, redelijk moe en herstellende van een klein griepje, maar vol gedrevenheid startte ik mijn projectje “The Best 33”. Een minimalistisch getint projectje waarbij ik mijn kledingkast ga uitmesten en een wintergarderobe zal samenstellen, bestaande uit maximaal 33 items. Sokken en ondergoed tellen in dit rijtje niet mee, dan moet er te vaak gewassen worden en dat is ook niet bepaald duurzaam ūüėČ Ik heb maar √©√©n tas in gebruik en ben niet zo van de accessoires, dus daar heb ik ook niks mee gedaan. Het gaat echt om kleding; jassen, schoenen, broeken, rokken, shirts, truien etc.

Leestip: Op de blog van Lauraenjames kun je ook lezen over project 33.

kledingkast/ Een duurzame kleding garderobe

Stap 1: bekijk wat je hebt (Ik heb heus wel wat dus)

Best een hoop h√®? En dan roepen:¬†“Ik heb n√≠√≠ks..”. Niet-waar. Afijn, onbegonnen werk en dus startte ik maar met het op stapeltjes leggen van “weggooien”, “weggeven”, “buiten het seizoen”, “potenti√ęlen” en “de uitverkoren 33”. Hieronder allereerst de stapel die wegging. Zo. Dat ruimt lekker op.

Een duurzame kleding garderobe; kleding dat weg kan

Stap 2: sorteren voor een duurzame kleding garderobe

We (ik en mijn goeie gedrag) gaan verder. Op de stapeltjes-foto hieronder zien we links de optionele en rechts de buiten-het-seizoen kleding. Op het hangrek zien we juist links de nu even niet en rechts mijn meest geliefde items.

kledingkast2

Eindstand 50 ?! Whoops, nog te veel

Aan het eind van de avond telde ik de eindstand.. 50 items.. Tja, het is niet voor niks een challenge. Morgen pakken we het restje op en dringen we terug naar 33. Gaat het me lukken? Benieuwd naar de items en outfits?

Lees verder: Het terugdringen van de stofjes; welke 33 kleding items kies ik uiteindelijk en de kledingsetjes die ik daarvan kan maken.

Post Author: Lori

2 reacties op “Je kast uitmesten om te minimaliseren voor een duurzame kleding garderobe (Project: the best 33)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.