groene seksspeeltjes

Duurzame dildo, veilige vibrator, bio glijmiddel & eco condooms (+ top 10 groene seksspeeltjes)

Een beetje extra liefde tussen twee mensen is superbiologisch. En een beetje extra liefde met jezelf trouwens ook. En als je het daarnaast “all the green way” wilt doen, lees dan vooral verder. Wat eco condooms, bio glijmiddel, milieuvriendelijke sextoys, veilige vibrators voor je vagina en duurzame dildo’s bestaan wel degelijk! Dat bewijst de onderstaande gloeiendhete top 10 groene seksspeeltjes wel. Kortom, beoordeel en vind de geilste groene seksspeeltjes, voor een rete-gezond hoogtepunt! 😉

Groene seksspeeltjes; rotzooi is niet voor de poes!

Al surfend naar een leuke sextoy voor mijn geheime collectie, verdrink ik in een zee van plastic staven. Whoops. Als experimenterende puber zocht ik naar goedkoop, als groene moeder ben ik gelukkig een stuk wijzer. Je stopt het tenslotte toch in een natte bedoeling met slijmvliezen. En die nemen meer op dan je denkt.

Zo wil je parfum, conserveermiddelen als parabenen en zeepachtige stoffen zoals cocamidopropyl betaine graag vermijden in je vrouwelijke straatje. Goedkope dildo’s, vibrators en andere sextoys bevatten daarnaast weekmakers. Om de speeltjes flexibel te maken dus. Helaas blijken dit soort stoffen slecht voor je gezondheid en ze kunnen hormoonverstorend werken. Zeker bij frequent gebruik 😉.

Tja, let ik zo op “gezond” kinderspeelgoed, vergeet ik bijna het grote-meisjesspeelgoed. 

dildo

Van een plaatje kun je niet of je seksspeeltje veilig en gezond is..

Waarom wil je geen weekmakers of ftalaten down under?

Seksspeeltjes die gemaakt zijn van weekmakers kunnen allergische reacties uitlokken. Jeuk, bultjes, rode uitslag of vaginale afscheiding. Op lange termijn kun je allerlei (hormoon gerelateerde) gezondheidsproblemen ervaren, of kanker.

Ftalaten zijn chemicaliën die ervoor zorgen dat hard plastic (PVC) zacht wordt. Het zijn weekmakers dus. Inmiddels zijn deze stoffen gelukkig in kinderspeelgoed verboden. Want ja, die stoppen alles in hun mond (slijmvliezen). Waarom zien we het dan wel veelvuldig terug in seksspeeltjes?! Ik bedoel, ook slijmvliezen toch..

Seksspeeltjes met weekmakers kun je ook herkennen aan:

  • Een penetrante, plastic geur (soms verbloemd met parfum o.i.d.);
  • Ze zijn volgens de verpakking gemaakt van “jelly” . Zo ziet het er eigenlijk ook wel uit;
  • Het zijn meestal de goedkopere varianten;
  • Ze zijn flexibel (plastic) en vaak in knalkleurtjes;

Hoe zoek je veilige, gezonde en duurzame groene seksspeeltjes?

Een seksspeeltje moet lekker zijn maar ook veilig! Natuurlijk lees je eerst bij de productspecificaties waaruit je toekomstige sextoy bestaat. Het moge maar duidelijk zijn, wie er straks bij je in bed ligt.

Materialen zoals glas, keramiek, roestvrij staal of steen geven geen slechte stoffen af zoals de badboys ftalaten en pvc. Of kies voor kwalitatieve siliconen. Verder zijn groene seksspeeltjes natuurlijk oplaadbaar in plaats van op batterijen. En denk ook bijvoorbeeld aan recyclebare verpakkingen.

Je kunt eens beginnen in de top 10 hieronder 😉. Ik schreeuw: duurzaam! (of iets anders).

Veilige vibrator & dildo materialen zijn

  • Vibrators van kwalitatieve siliconen (100% medisch siliconen of platinum siliconen) of echt rubber.
  • Dildo’s van glas, hout, keramiek, steen of roestvrijstaal (RVS), metaal.
  • Overig: ABS (soort plastic waarvan bijvoorbeeld lego is gemaakt), PVC (alleen hard plastic), latex.

Milieuvriendelijke, duurzame groene seksspeeltjes

  • Goedkoop is duurkoop; liever 1 goede dure dildo, dan zo’n goedkope box vol flexibele troep.
  • Duurzame verpakking, bijvoorbeeld recyclebaar. Papier, geen plastic. Geen doos-in-doos-in-doos (of wel 😉)
  • Oplaadbaar in plaats van op batterijen, adapter of usb-poort. Of op zonnenenergie? 😉

Glijmiddel, hoe gezond en veilig is dat?

Een vochtige vagina is wel zo fijntjes bij het vrijen. Zo richting je ei-sprong glibbert ‘ie goed, en daarna steeds wat minder. Hoera cyclus 😉. Geen zorgen: dat proces is helemaal normaal, natuurlijk en biologisch. Maar bij een droge bedoeling, is een extra glibbertje van harte welkom.

Bij het uitzoeken van gezond, veilig en duurzaam glijmiddel, check je natuurlijk de ingrediënten van het product (zie onder). Maar respecteer je ook de zuurtegraad van je vagina en haar flora van goede bacteriën. Op de vraag wat is nou een goed glijmiddel, is geen eenduidig antwoord. Het ligt aan de situatie. Allereerst de grootste verschillen.

glijmiddel

Glijmiddel op waterbasis; combineren met toys, let op ingrediënten

Glijmiddel op waterbasis bestaat uit water en glycerine (en eventueel andere ingrediënten). Het voordeel van glijmiddel op waterbasis is dat het gecombineerd kan worden, zonder dat het schade aanbrengt op je condoom en/of seksspeeltje. Daarnaast glijdt het goed en je wast het gemakkelijk af.

Het nadeel is dat sommige vrouwen hiervan schimmelinfecties kunnen krijgen (door de glycerine). Let daar voor jezelf op. Glijmiddel op waterbasis droogt sneller op dan glijmiddel op basis van olie of siliconen. Let verder goed op de ingrediëntenlijst. Wat zit er allemaal nog meer in?

Olie als glijmiddel; lekker opwarmen, niet als inwendig glijmiddel

Glijmiddel op oliebasis wordt niet zoveel gemaakt, vaak kom je dan uit bij glijmiddel op siliconenbasis. Andere voorbeelden zijn olijfolie en kokosolie. Ze hebben als voordeel dat het allemaal lekker lang glad blijft. Olie is daarnaast ook een heel goed opwarmmiddel, om het meest natuurlijk eigen glibbermiddel op te wekken: kutvocht 😉.

Het grote nadeel van olie glijmiddel, is dat het latex of rubberen condooms kan aantasten. Ze worden poreus en kunnen sneller scheuren. Dag veiligheid! Verder kan olie de huid en slijmvliezen verstoppen. Kortom, olie is prima voor een massage, en heus ook prima voor een intieme massage zo nu en dan, maar let dus op huidverstopping en veiligheid bij frequent gebruik.

Siliconen glijmiddel; goed glibberen, niet bij condooms en bepaalde toys

Het glijmiddel op basis van siliconen bevat grote moleculen siliconen die niet in je huid trekken. Het beste siliconen glijmiddel bestaat uit 3 ingrediënten: Dimethicone, Dimethiconol en Cyclomethicone.

Het voordeel van siliconen is dat het lang glijdt, en handig is voor seks in bad. Siliconen glijmiddel bevat namelijk geen water (let op voor glibbergevaar op de grond). Voor af en toe is het veilig voor huid en slijmvliezen. Toch kun jij er persoonlijk wel irritatie van hebben, kies dan in het vervolg iets anders.

Het nadeel van siliconen glijmiddel is dat je dit gek genoeg niet altijd kunt combineren met siliconen seksspeeltjes. Dit komt omdat de siliconen zich mogelijk aan elkaar hechten en zo andere slechte stoffen kunnen loslaten.

Soms kan het combineren wel. Zorg dan dat je de beste kwaliteit siliconen sextoy koopt (100% medisch siliconen of beter nog platinum siliconen dat het minst snel scheurt of vatbaar is voor siliconen glijmiddel) en de beste kwaliteit siliconen glijmiddel (ingrediënt dimethicone). Toch zou je alsnog even zelf moeten uitproberen, door een stukje van je sextoy (het begin die niet in je lichaam komt, bijvoorbeeld) te testen. En anders kun je in geval van siliconen sextoy altijd kiezen voor glijmiddel op waterbasis.

Ingrediënten in glijmiddel; te vermijden stoffen

Eerst even ter info: de ingrediënten van een product (zoals glijmiddel) staan altijd op volgorde van concentratie, waarbij de hoogste concentratie als eerst wordt genoemd. Parfum kan irriterend werken en heb je naar mijn idee niet nodig in glijmiddel, vermijden dus. Conserveermiddelen zoals parabenen kunnen ook irriteren én hormoonverstorend werken, vermijden dus. Ook zeepachtige stoffen zoals cocamidopropyl betaine zijn niet voor de poes.

Ben je allergisch? Dan let je daar natuurlijk ook op. Want reageer je met rood en jeuken na je pleziertje? Da’s niet de bedoeling natuurlijk. Volgende keer een ander productje dus.

Glijmiddel aanraders

De echte groene seks hippie maakt zelf glijmiddel van bijvoorbeeld lijnzaad. Hoe cool is dat om te proberen 😉. Wil je biologisch, vegan of eco-friendy glijmiddel kopen, bekijk dan deze.

condooms

Biologisch en eco condooms

Er zijn ook betere merken condooms zoals Fair Squared en Mein Kondom die veganistisch gemaakt zijn en van fairtrade latex.

Veilige en gezonde condooms

eco condooms

Fair Squared

 

Mein Kondom 

 

Lees ook: “Het ene rubbertje is het andere niet”

top 10 groene seksspeeltjes

Top 10 groene seksspeeltjes

En, heb je het hele verhaal gelezen of ben je meteen naar hier gescrold? Want dat begrijp ik ook! 😉 Hierbij 10x coole groene seksspeeltjes voor supergroene sexfun.

Tango pleasure mate collection (We-Vibe) € 129,-

Deze vibrator, g-spot stimulator en anale toy is gemaakt van 100% siliconen en is latex- en ftalaatvrij. Je kan de Tango Pleasure mixen & matchen, naar eigen genotswensen. De batterijen zijn oplaadbaar, met usb. Hij is waterproof en te reinigen met water en zeep. Let op: gebruik alleen glijmiddel op waterbasis!
top 10 groene seksspeeltjes

Massagesteen contour M (jimmyjane) € 24,90

Deze massagesteen van Jimmyjane kun je gebruiken met een heerlijke (olijf)olie of een tropische kokosolie. Een goede erotische massage als voorafje, creëert tenslotte het meest biologisch eigen glijmiddel. En dat scheelt weer producten en afval tijdens het hoofdgerecht. De massagesteen is gemaakt van hoogwaardig biocompatibel porselein, met zacht gepolijste oppervlakten.
top 10 groene seksspeeltjes

Glazen stimulator (Icicles, Pipedream) € 29,90

Deze glazen stimulator is een gladde vaginale of anale genotsknots, heeft 9 bolletjes en is gemaakt van 100 % glas. Het glas is hypoallergeen, non-poreus en lichaamsveilig. Hij is waterdicht en geeft je edele delen een thermische ervaring als je hem in heet water of de vriezer legt.
top 10 groene seksspeeltjes

Masturbator rise € 99,90

Nadat George Clooney zijn luxe nespressootje gezipt heeft, pakt hij zijn volgende tool-voor-de-elite: de Masturbator Rise. Me-time op z’n climax. Deze vibrerende en trillende masturbatie tool voor mannen is gemaakt van 100% siliconen en oplaadbaar via usb. Hoera voor onze groene Cloon.
top 10 groene seksspeeltjes

Glazen g-spot / p-spot dildo € 24,90

Deze glazen dildo is hypoallergeen, gemaakt van niet-poreus borosilicaat glas en geschikt voor vaginaal en anaal plezier. Een knap staaltje kunstwerk, dat je gerust tussen de glazen versieringen in de vensterbank kunt tentoonstellen, als je het mij vraagt.
top 10 groene seksspeeltjes
Tip: nog meer plezier gemaakt van glas, in alle vormen, maten en prijzen.

Ben wa ballen € 14,90

Deze vaginale balletjes prikkelen je binnenkantje en kun je tevens gebruiken als (of onder het mom van) bekkenbodemtraining. Ze zijn gemaakt van RVS, dus makkelijk te reinigen met water en zeep en te gebruiken met elk duurzame glijmiddel.
top 10 groene seksspeeltjes

Dildo dubble penetrator flesh (king cock collectie Pipedream) € 39,90

Deze biggy dicky springt direct in mijn oog. Je zou namelijk denken dat het gemaakt is van weekmakers, maar niks in minder waar. Hij bestaat namelijk uit 100% PVC en is hypoallergeen, tast het milieu niet aan en is latex- en ftalaatvrij. Je kunt ‘m dus veilig toevoegen aan je duurzame collectie.
top 10 groene seksspeeltjes
Tip: de king cock serie heeft nog een heeeleboel andere maten en kleuren (geen groen 😋) en normale piemels in hun PVC collectie.

Dildo van hout €  60,-

Van hout worden ook enorme penis kunstwerken gemaakt. Misschien iets hard, maar met een goed glijmiddel geeft het weer eens een andere ervaring.

Doc Johnson Platinum Premium Silicone dildo The Raging paars € 51,38

Deze paarse dildo is van het beste siliconen materiaal gemaakt: platinum siliconen.

Siliconen dildo met zuignap (vegan) € 23,95

Deze donkere jongen is van siliconen gemaakt en volgens de producent vegan. Klinkt leuk, maar ik ben wel benieuwd naar de uitleg van vegan, maar dat staat er niet bij 😉
Zo, wie zegt dat onderzoek niet sexy is, moet in de hoek! Inmiddels ben ik zoveel wijzer dat ik je dan zomaar straf met een sperm-stopper*.. whaa.. Maar wel van veilige & duurzame kwaliteit 😉 En wil je het helemaal anders, boek eens een reisje in Dildo, haha. Nou, have fun!!
* de sperm stopper 😉

Post Author: Lori

7 reacties op “Duurzame dildo, veilige vibrator, bio glijmiddel & eco condooms (+ top 10 groene seksspeeltjes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.