Schotse Hooglanders als kerstdiner

December diner tip: Grasgevoerd natuurvlees van Schotse Hooglanders *

De laatste tijd ben ik erg bezig met bewust vlees eten, maar ik wil niet helemaal vegetarisch worden. Van een sappige biefstuk, goede hamburger of doorbakken speklapje op de barbecue kan ik intens genieten, maar dan moet het wél goed vlees zijn. Ik wil namelijk gewoon vlees kunnen eten met respect voor dier en milieu. Allereerst eet ik daarom minder vlees. En wanneer ik wél vlees koop, dan moet het van biologische of kwalitatieve herkomst zijn. Dit vind ik bij Schotse Hooglanders! Vandaag vertel ik je graag over dit mooie bedrijf voor “online vlees” en hoe je hun perfect kunt inzetten tijdens gezellige december dinertjes. Want hoe fijn is het om samen met je gasten te genieten van high quality vlees, met het gedachtengoed erachter dat ook de dieren een mooi leven hebben gehad?!

Lees ook: “100% grasgevoerd natuurvlees online kopen (ervaring Schotse Hooglanders)”

Welke prachtwezens zitten achter Schotse Hooglanders?

Jelwin en Ymkje zijn de ondernemende boeren achter SchotseHooglanders. Ze zorgen voor een kudde Schotse Hooglanders en een kudde Hereford runderen. En zorgen is het juiste woord. Dat merk ik aan de manier waarop ze al jaren hun bedrijf voeren, de leuke mailings die ik krijg en de liefde voor hun dieren.

Schotse Hooglanders

Bewust van het stukje vlees op je bord

Omdat wij (ik als randstadgirl, dan) zo ver weg staan van de daadwerkelijke herkomst van ons vlees uit het plastic pakje, sta je niet snel stil bij het dierenleed en de massaproductie erachter. Maar wanneer je je afvraagt hoe het dier geleefd heeft, hoe het heeft gegeten en hoe het product tot stand komt, gaan je ogen open. Deze visie deel ik volledig met Jelwin en Ymkje. Zij gaan voor diervriendelijk en verantwoord natuurvlees. Voor de dieren wordt goed gezorgd, en dat maken zij geregeld zichtbaar via foto’s en verhalen. Maar ook daarna blijven ze duurzaam en bewust bezig. Het stukje vlees wordt met Keltisch zeezout gekruid in plaats van e-nummers en de vleespakketten komen ingevroren naar je toe waardoor je er lang mee kunt doen (zeker als half vegetariër).

Hoe werkt online vlees bestellen?

Op de website van Schotse Hooglanders kun je allerlei pakketten en losse stukken vlees bestellen. Het minimale bestelbedrag is 50 euro, maar omdat het vlees is ingevroren (en mits je plek hebt in je vriezer), adviseer ik om een grote hoeveelheid per keer te bestellen. Het vlees blijft maanden goed en het scheelt weer transport! Om je een indicatie te geven, ik doe zeker 3 maanden met 150 euro aan vlees. Ik heb zo altijd vlees in huis en eet altijd kwalitatief vlees! De grote doos vlees komt altijd perfect ingevroren, met behulp van droogijs, aan per postbode. Woon je in de buurt van Opende (Groningen), dan kun je het vleespakket ook ophalen en zelfs de boerderij en koeien bekijken!

Grasgevoerd natuurvlees voor je gasten tijdens het december diner!

Als ik een etentje geef tijdens de decemberfeestmaand, dan heb ik toch altijd het gevoel dat daar vlees bij “moet”. Dat is natuurlijk niet zo, maar het voelt luxe, alsof het de kers op de taart is, ofzo. Nu ben ik eigenwijs genoeg om het alleen al om die reden niet te doen hoor, ware het niet dat ik óók van een lekker stukje vlees wil genieten. Hoe kun je jouw decembergasten heerlijk (diervriendelijk) vlees voorschotelen mét enigszins budget in je achterhoofd? Nou met Schotse Hooglanders dus 😉

December recepten: kwaliteitsvlees

Deze heerlijke recepten klinken mij perfect voor een december diner. Ze zijn allemaal met het vlees van Schotse Hooglanders te bereiden. Sterker nog, de recepten (en nog meer) staan uitgebreid op hun website.

Ik ben benieuwd naar jouw smaaksensatie

Verder lezen: De zak van Sinterklaas VOL diversiteit (5 cadeautjes methode) | Andere manieren om Kerst te vieren (met de focus op: aandacht voor elkaar)

Hebben jullie al ervaring met online vlees van bijvoorbeeld Schotse Hooglanders? En wat is jullie favoriete december diner (sint, kerst)? Klets mee in de reacties.

afbeeldingen: Pixabay / winactie gesloten: gefeliciteerd Els!

Post Author: Lori

32 reacties op “December diner tip: Grasgevoerd natuurvlees van Schotse Hooglanders *

    Tamara

    (20 november, 2019 - 8:12 AM)

    Een pakket met verschillende dingen lijkt mij wel wat, zo kunnen we alles uitproberen. Wij eten 1x in de week vlees en dan wel biologisch. Dit is ook een goed alternatief.

    Els Black

    (19 november, 2019 - 11:38 AM)

    Mijn ouders doen dit heel vaak, lijkt me echt ook wel heerlijk vlees. Stoofvlees eten wij best vaak dus die zou ik wel graag willen proberen!

    Anita te Gussinklo

    (19 november, 2019 - 10:27 AM)

    Mijn man en zoon zijn echte vlees eters en zelf geniet ik er ook van.
    Kogelbiefstuk, tartaar, stoof, gehakt, saucijs en beefburger voor ons is het gemengde pakket ideaal.

    Jacqueline van de Manakker

    (19 november, 2019 - 7:21 AM)

    Wow geweldig, ik doe mee voor het gemengd pakket van dit gezonde vlees, zonder troep erin

    Annemarie

    (18 november, 2019 - 7:33 AM)

    Lijkt mij héérlijk vlees! Ik zou graag voor mijn 2 vleesetertjes van 8 en gemengd pakket willen winnen 😊🤞

    Nick

    (16 november, 2019 - 8:18 PM)

    Fijne actie, voor de verandering zou ik de worsten eens willen proberen ^^

      Marjanne

      (19 november, 2019 - 11:26 PM)

      Ik ga voor lekker én lekker snel klaar. 🙂
      met de kogelbiefstuk, gehakt, saucijs en burgers.

    Ingrid Bongers

    (16 november, 2019 - 7:41 AM)

    Fantastische actie.
    Voor mij het gemengde pakket.

    Sos

    (15 november, 2019 - 5:13 PM)

    Wij bestellen al jaren bij Ymkje en Jelwin vlees van Schotse Hooglanders en het is echt fantastisch vlees van een geweldig kwaliteit.
    Bouillon van botten maken is echt verrukkelijk en ook al het vlees is heerlijk van smaak. Het enige wat ik persoonlijk minder lekker vind zijn de biefburgers maar smaken verschillen want mijn zoon vindt die juist heerlijk.
    Ze houden minimaal een keer per jaar een open dag en dan kan je heel goed zien hoe de dieren leven.
    Voor ons geen ander vlees meer dan vlees van de Schotse Hooglanders.

    Anja

    (15 november, 2019 - 3:10 PM)

    Oh wat een heerlijke prijs. Ik zie dat ze heel veel keuze hebben. Ik zou sowieso runderbotten kopen voor het maken van zelfgemaakte bouillon en ook kipkarkassen voor kipbouillon. Daarnaast zou ik dit pakket bestellen: https://schotsehooglanders.nl/bestellen/gemengd-pakket/ (ja, kom wat duurder uit dan 55 euro, maar zou dan gewoon bijbetalen).

    Riet

    (15 november, 2019 - 1:22 PM)

    Ik doe graag mee. Ik zou dan voor de Bavette gaan. Heerlijk voor de kerstdagen.

    Lianne

    (15 november, 2019 - 12:32 PM)

    Ik doe graag mee! Over een paar weken gaan we verhuizen en hebben we eindelijk plaats voor een pakket van Schotse Hooglanders 🙂 Ik zou denk ik gaan voor een gemengd pakket en een rookworst.

    Dominique Duijker

    (15 november, 2019 - 11:01 AM)

    Ik wil graag de kipstukjes en het gehakt winnen! Lijkt me heerlijk om dit gezondere vlees aan mijn gezin (met verschillende allergien) te mogen voorschotelen!

    Monique

    (15 november, 2019 - 10:45 AM)

    Ja ik wil ’t graag proeven…. Beginnen met kerst dat is ’n mooie gedachte. Ik ga voor de stoofvleespakket en gehakt….. Dat wordt ’n echte winter volgens mij😉. Leuke actie hoor. Groetjes Monique

    Karin S Wiegman

    (15 november, 2019 - 10:25 AM)

    Ja, ik doe graag mee met deze actie omdat het vlees van de schotsehooglander echt héérlijk en gezond is!! Doe mij maar die heerlijke ossehaas

      Jannie Helmus

      (15 november, 2019 - 12:00 PM)

      Ja, ik zou heel graag de biefstuk willen proeven.

    Nicolien

    (15 november, 2019 - 10:09 AM)

    Super leuke actie . Ik doe graag mee want het gras-gevoerde vlees van de schotse hooglanders smaakt altijd heerlijk!

    Iva

    (14 november, 2019 - 9:39 PM)

    Wat een leuke actie, en een goeie tip! Wij eten thuis zo goed als geen vlees meer, maar ik word erg enthousiast van de info die op de site staat. Goed dat dit soort bedrijven ook nog bestaan! Mijn gezin kan ik voor de kerstdagen zeker weten heel blij maken met het gemengde pakket van grasgevoerd natuurvlees. Fingers crossed 😊

      Kristel Gubbels-daemen

      (19 november, 2019 - 1:45 PM)

      Lijkt me heerlijk en zo fijn ze goed voor de dieren zorgen.
      Gemeng pakket lijkt me heerlijk om van alles te proeven

    Ester

    (14 november, 2019 - 8:51 PM)

    Ik wil geen keurslager het gras voor de voeten wegmaaien maar ik word echt loeiend enthousiast van het idee om kerstvlees in zijn meest pure en diervriendelijke vorm op te dienen. Tijdens stevig intern beraad hebben we de koe bij de horens gevat en is de kogel nu dan eindelijk door de kerk. Dit jaar staat er een natuurlijk leven mixed grill op het menu! Ik zou daarom voor een kilootje kipfilet en een kilootje biefstuk gaan.

      Silvia

      (15 november, 2019 - 10:20 AM)

      Wat een gave actie! Ik als moeder van 3 kinderen in de groet doe heel erg graag mee. Er wordt hier heel bewust met vlees en alle overige voeding omgegaan, Dochter van 12jaar eet grotendeels vegetarisch en zelf probeer ik zo bewust mogelijk inkopen te doen door te letten op herkomst en eventuele toevoegingen. Wat een kado zou het zijn om de komende feestdagen heerlijk te mogen genieten van zo’n kwalitatief mooi stukje vlees….

        Mic

        (15 november, 2019 - 5:50 PM)

        Ja heerlijk, ik doe graag mee! Jum, ik kijk al uit naar een ‘Snel klaar pakket grasgevoerd natuurvlees’!!

    Maaike

    (14 november, 2019 - 4:49 PM)

    Ja ik doe mee! Onze keuken wordt verbouwd en dat betekent dat we heel binnenkort eindelijk een diepvries hebben met voldoende ruimte voor dit soort vleespakketten. Ik zou voor een gemengd natuurvlees pakket van 3 kg gaan en daarbij wat rosbief denk ik.

    Maaike

    (14 november, 2019 - 12:10 AM)

    Yessss voor een etentje in januari doe ik mee 🙌🏼

    MarianB

    (13 november, 2019 - 9:13 PM)

    Dat is niet verkeerd! Dit lijkt me zo veel lekkerder dan uit de supermarkt. Er is veel lekkers bij! Ik zou gaan voor de ossenhaas. De spare-ribs bestel ik er dan zelf bij. Dat wordt duimen!

    petra

    (13 november, 2019 - 6:38 PM)

    Ik zou kiezen voor de Bavette en de Spareribs (met een stukje bijbetaling) een geweldig pakket voor de kerst !

      Esther de Geus

      (16 november, 2019 - 8:54 PM)

      Wauw wát een ontzettend gave actie! Ik zou helemaal blij worden van het pretpakket 😁 (snel klaar pakket) want waar je zulke eerlijke & gezonde biefstuk voor 16 euro per kilo?
      🤗

    Sofie

    (13 november, 2019 - 3:58 PM)

    Ha, toevallig was ik onlangs ook al naar jouw review komen kijken want ik ben op zoek naar een nieuwe manier van boodschappen doen, mét af en toe kwaliteitsvlees. Ik doe dus heel graag mee om een snel klaar pakket te kunnen testen 🙂
    …Sofie schreef als laatst…Hoe oma’s ook nog altijd mama’s zijnMy Profile

    Cobi

    (13 november, 2019 - 8:39 AM)

    Ik ben ook bewust bezuigingspost met wat ik eet. Ik denk dat ik zon pakket zou bestellen en lekker alles kan proberen. Of misschien toch de ossenhaas voor de kerst…..

      Hanneke Schreurs

      (17 november, 2019 - 10:42 PM)

      Wat een geweldige actie ❤
      Rib-eye voor de Kerstdagen zou heerlijk zijn! En kipkarkassen voor een heerlijke bouillon, die zou ik dan zelf bij bestellen.

    Lisanne Hisgen

    (13 november, 2019 - 8:31 AM)

    Ik wil heel graag meedingen. Zag geweldige ossenhaas op de site staan 😋 wij gaan thuis ook sneller naar de slager I.p.v. vlees uit de supermarkt. Je merkt en proeft het verschil zo erg!

      Anita

      (13 november, 2019 - 9:13 AM)

      Wat een gave actie! Ik doe graag mee.

      In het verleden weleens vlees zo besteld bij iemand uit de buurt (ook grasgevoerd) alleen die zijn ermee gestopt.

      Ik zou graag gaan voor:
      Stoofvleespakket 30 euro en een aantal runder rookworsten.

      Wat tof dat ze ook nog zonder e-nummers verkopen. Ook vleeswaren, echt vanalles.

      Heerlijk voor de de wintermaanden!

      Groetjes Anita (potjesenpannen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.