gmo-vrije groenten en zaden

Gmo-vrije groenten en zaden van een vreselijk groene duizendpoot

Ken je dat? Een spontaan verliefdheid op een Instagramaccount? Dat heb ik bij het gepassioneerde en gedreven “Groen van Jeroen”. Ik popel al een tijdje om jullie alles te vertellen over zijn (non-profit) werk in de moestuin. Jeroen heeft een bijzondere drive om kinderen weer te leren omgaan met de natuur. Daarnaast kun je bij hem terecht voor gmo-vrije groenten en zaden. Misbruik hem naar hartenlust als je moestuingoeroe, want hij weet daar echt alles over. Kortom, lees maar gauw verder!

Dubbelfeest! We vieren vandaag niet alleen de allereerste editie van mijn nieuwe rubriek “50 tinten groene tips” op Mama’s Jungle. Maar wist je ook dat 3 november officieel de werelddag van de man is? Hoe leuk om als eerste groene tip dan zo’n bijzondere man in het zonnetje te zetten! Meer over deze nieuwe rubriek vind je onderaan dit artikel.

Wie o wie is deze groene duizendpoot?

Jeroen is echt zo’n vreselijk groene duizendpoot, dat je je afvraagt of hij er nog een leven naast heeft 😉 Hij werkt volop in zijn kas. Plannen, planten, zaaien en oogsten. Hij doet het en hij doet het goed. Zonder giftige pesticiden en genetisch gemanipuleerde zaden. Een man van de natuur, inclusief rastakapsel. Ik bedoel, hoe leuk is dat! Hij is as we speak druk bezig met een verhuizing naar een grotere kas om nog meer van zijn dromen waar te maken.

hetgroenvanjeroen

Gmo-vrije groenten en zaden “direct van de boer”

Verder geniet hij van de opbrengst, niet alleen zelf. Hij deelt met jou en mij. Je kunt daarom ook in zijn webshop heerlijke, biologische groenten en fruit kopen (al mag hij zijn producten zo niet officieel noemen, dus zeg ik alvast: beter-dan-bio!). Voor een normale prijs.

Doe jij het liever zelf in je moestuin?

Helemaal leuk! Voor je zorgvuldige en gmo-vrije zaden ben je bij Jeroen namelijk echt aan het juiste adres. Ik beloof je: ook weer goed geprijsd, snel in huis en leuk verpakt. Zo iemand steun ik zo veel liever dan de grote tuinketens waarvan de inkomsten gaan naar directeuren en marketing. Jeroen stopt het terug in de grond.

Een kijkje achter de schermen in de kas van Jeroen  (voorbereidingen tuin-verhuizing)

Kinderen – en wij – zijn de toekomst

Met veel plezier geeft Jeroen moestuinles aan kinderen. Zij zijn de toekomst en daar investeert hij graag in. Deze drive is ontstaan als tegenhanger van alle genetisch gemanipuleerde zaden en patenten op zaden. De natuur is van iedereen! Maar ook jou kan hij veel leren. Ik ben in ieder geval veel wijzer over moestuinieren geworden en word met het seizoen steeds enthousiaster.

100% volgwaardig voor de earthlover

Volg zijn blog voor handige tips en to-do’s. Volg zijn Instagram voor de mooiste foto’s en leuke weetjes. Of bestel gmo-vrije groenten en zaden in zijn winkeltje. Zo. Nu ben jij een interessante groene tip verder en zit iemands kont vol met veren, haha. Ik hoop oprecht dat als je zaden zoekt, je eerst even bij hem neust. 100% de moeite waard.

En, ga je een kijkje nemen?

Zoals beloofd nog iets meer over de nieuwe rubriek “50 tinten groene tips”. In mijn groene zoektocht kom ik namelijk zoveel interessante personen, onderwerpen en producten tegen dat ik ze ga verzamelen in een nieuwe reeks “50 tinten groene tips”. Zoals de naam vermoedt kan het gaan over een beetje groen toevoegen aan je leven, tot aan supergroene hippie dingen. Ik hoop dat jullie er net zoveel plezier aan beleven en inspiratie uithalen als ik. Ben of ken jij nog een groen persoon die zich inzet voor de wereld of de mensen om zich heen? Dan zet ik die ook heel graag in het zonnetje! Laat het mij heel graag weten per e-mail: mamasjungle@hotmail.com

Post Author: Lori

8 reacties op “Gmo-vrije groenten en zaden van een vreselijk groene duizendpoot

  Tamara

  (5 april, 2018 - 7:15 PM)

  Ik zie niet waar ik die zaden bestellen kan? Staat het nog steeds op zijn site?

   Lori

   (6 april, 2018 - 9:50 AM)

   Haai Tamara, bedankt voor je reactie 🙂 Hij heeft zeker nog zaden! Je mag hem hiervoor altijd een mailtje of berichtje sturen! Groetjes Lori

  Vlijtig Liesje

  (3 november, 2016 - 1:50 PM)

  Ik wist niet wat gmo was. Weer wat geleerd!

  Elisabeth

  (3 november, 2016 - 9:14 AM)

  Hé wat leuk! Ik kende de Instagram account nog niet. Ik ga m zeker even checken.
  …Elisabeth schreef als laatst…Review van de HelloFresh Family BoxMy Profile

   Lori

   (6 november, 2016 - 12:46 PM)

   Hi Elisabeth, ja leuk, zeker doen!

  Marieke

  (3 november, 2016 - 7:15 AM)

  Hey, wat leuk! Ik volg Jeroen al een tijd via instagram, hij is super inspirerend en gepassioneerd inderdaad! 🙂

   Lori

   (6 november, 2016 - 12:46 PM)

   Wat leuk dat jij hem al kende 🙂 Heb je ook een moestuin zelf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.