gezonde eet dingetjes

Welke gezonde eet dingetjes hebben wij hier?

Gezond eten vind ik belangrijk en interessant. Ik leer elke dag iets bij 😉 Het grappige is dat de definitie gezond eten zo lekker breed uiteenlopend is. Iedereen vind wel iets anders. Voor het item “ik tel tot tien” opgezet door Mamaliefde, in het kader van “de week van de opvoeding” zet ik een aantal gezonde eet dingetjes in Huize Jungle op een rijtje.

Wat verstaan wij onder gezonde eet dingetjes?

Onder gezonde eet dingetjes verstaan wij dus: gevarieerd, zo veel mogelijk biologisch en zo min mogelijk bewerkt of magnetron dingen. Ik probeer suiker, gekke en onbekende toevoegingen te vermijden.

Leestip: Hoe doen wij zoveel mogelijk biologische boodschappen en wat is ons boodschappen budget?

Mijn boodschappen doe ik bij:

Ik tel tot 10 qua gezonde dingen om te eten met je kindje

Tja zo’n geadviseerd lekker “reclame” menu voor je dreumes leek me ten eerste sowieso al geen goed plan 😉 Maar welke 10 dingetjes dan wel?

10 x gezonde inspiratie ontbijt/lunch

 • Volkorenbrood
 • Grasboter
 • Kokosolie
 • Gekookt biologisch eitje
 • Jonge kaas
 • Banaan-ei pannekoekjes
 • Avocado
 • Biologische volle yoghurt
 • Wentelteefjes
 • Diverse broodsmeersels

10x tussendoortjes gezonde eet-inspiratie

 • Biologische stukjes fruit, anders niet bio fruit
 • Bio groente zoals komkommerreepjes, worteltjes, anders niet bio groente stukjes
 • Roggebrood
 • Rijstwafel
 • Crackertje
 • Groene smoothies
 • Mama melk
 • Vers geperst sapje
 • Nootjes, vijgen etc.
 • Klein plakje kaas of worst

10x wat vinden wij gezond qua avondeten

 • Biologische groente
 • Bio aardappelen of rijst
 • Vlees (zo veel mogelijk bio en ik koop het vlees online)
 • Indische nasi goreng
 • Groente quiche
 • Roerbaksels
 • Ovenschotel
 • Rauwkost of salades
 • Ovenpannetje
 • Soms als toetje yoghurt of fruit

De definitie gezond eten is zo verschillend!

Als je ook kijkt bij andere bloggers over het onderwerp gezond eten zie je dat er zoveel visies en meningen zijn. Ik vind het óók gezond om af en toe iets slechts te eten. Misschien voegt het dan wel niets toe (qua vitamines), maar gezondheid is ook psychisch en je mag best jezelf eens verwennen met iets “slechts”. Anders ga je er misschien alleen maar extra naar hunkeren!

Wat versta jij onder gezonde eet dingen voor je kleintje? Heb jij een soort standaard lijstje als basis of waar let jij op? Klets mee in de reacties over gezond eten voor kids, ik ben ook erg nieuwsgierig naar jullie lijstje! Dan kan ook ik weer inspiratie op doen 🙂

Post Author: Lori

1 reactie op “Welke gezonde eet dingetjes hebben wij hier?

  […] Inmiddels heb ik de smaak te pakken en ik merk dat er verschillende bentobox moms in mij schuilen. Sowieso houd ik van eten uit het seizoen. Daarnaast ben ik ook wel van het gemak; de kliekjes van gister. En soms heb ik haast en dan steek ik een toffe prikker in een gesneden boterham. Voor jullie heb ik uiteraard extra mijn best gedaan voor leuke bentobox voorbeelden en gezonde dingetjes! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.