Tips gezond snoepen voor kids (en ouders)

Snoepkettingen zien er gewoon te leuk en aantrekkelijk uit voor kinderen, maar er zijn natuurlijk betere alternatieven voor leuk & aantrekkelijk gezond snoepen voor kids. En dan heb ik het niet over plakkerige blokjes kaas en druipende komkommers aan koortjes om onze kinders. Maar iets waar een kind echt blij van wordt! 

Van de inspirerende bloggende mama’s: Marijke en Hanneke (Mama’s met thee) en Ilse (Kreanimo) kreeg ik een por om een gezond alternatief voor De Ongezonde Snoepketting te verzinnen. Alright! 

Gezond snoepen voor kids

Onder gezond snoepen versta ik een klein tussendoortje. Iets dat lekker is om even te eten omdat je een beetje honger hebt of.. gewoon zin om wat te snoepen! Het liefst iets dat ook nog voedzaam is, maar het kan ook iets zijn dat niet per se voedzaam is, maar wel een gezond alternatief voor een suikerbom-snoepje. Snappie. Wat tips op een rij:

gezond snoepenMonkey Platter (bron: www.kiind.nl)

 • Fruitsnoepjes: De échte dus, lekker vers of gedroogd fruit. Appelpartjes, kiwi, sinaasappels, druiven, meloen of gewoon van alles wat op een monkey platter.
 • Groentesnoepjes: Ja natuurlijk! Reepjes (zoete) groenten zoals geraspte wortel, rode paprika of snacktomaatjes en stukjes pompoen.
 • Popcorn: een beetje popcorn in een hip jasje of kek bakje. Lekker zelf gepofte in een pannetje dan hè. Zo gepiept!
 • Iets zoets: rozijntjes, cranberry’s, gedroogd fruit, zelfgemaakte koekjes.
 • Iets hartigs: plakje worst, stukje kaas, rijstwafels, (spelt)crackertjes, noten, soepstengel of kaasstengel.
 • Iets koels: een lekkere smoothie of zelfgemaakte ijsjes.
 • Iets warms: gepureerd tomatensoepje met soepstengels.

En dan nu: een gezond alternatief voor de snoepketting

Maar goed, mijn uitdaging was dus een alternatief voor De Ongezonde Snoepketting. Ik bedacht me dat het meeste van hierboven maar een vieze plakkerige bende zou worden als ketting om de nek. Daar wordt noch mama noch kind blij van. Waar mijn dochter bijvoorbeeld wel héél blij van zou worden is een Echte Magische Prinsessen Regenboogtoverstaf!! En babyboy uit buik fluisterde: Een Gekleurd Schurken Zwaard!

gezond snoepenMagische Prinsessen Regenboogtoverstaf (bron: pinterest)

Echt Magische Prinsessen Regenboogtoverstaf / Het stoere Gekleurde Schurken Zwaard

Neem een lange prikker en rijg daaraan groente en fruit naar wens en op kleur gesorteerd uit het lijstje hieronder bijvoorbeeld. Het handige is dat de prikker goed in een langwerpig bakje past. Je zou het zelfs in de vriezer kunnen leggen om er een soort ijsjes idee van te maken (geen idee, ik roep maar wat).

 • Rode aardbei, paprika
 • Oranje meloen, mandarijn, wortel
 • Gele ananas, blokje kaas
 • Groene meloen, komkommer
 • Blauwe bes, druif
 • Paarse druif, rozijnen
 • En een mooie appelster met kokosspikkels boven op!

Grenzeloze fantasie, i love it! Maak er een mooi verhaal van en het is al gauw geweldig voor de kids. Hebben jullie nog een leuke toevoeging voor gezond snoepen? Wat geef je jouw kinderen bijvoorbeeld thuis tussendoor? Laat het ons weten in de reacties.

Verder vind ik het heel leuk om Pauline van “uitpaulineskeuken” te taggen. Pauline, kan jij nog iets anders leuks verzinnen als gezonde variant op de snoepketting?

Post Author: Lori

5 reacties op “Tips gezond snoepen voor kids (en ouders)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.