één, twee, drie of meer baby crèmepjes?

Gedurende de jaren gebruik je steeds meer cosmetica, vergis je niet. Deo, body-, gezichts-, oog-, hand- en whatsoever crème of olie, haarshampoo, crèmespoeling, droogshampoo, gel, haarlak, gellak, spray, tandpasta, mondspray, nagellak, nagelverharder, zelfbruiner, bronzers, camouflage, foundation, high-lighters, oogschaduw, mascara, wenkbrauwspul, lippenvet, lippenstift, lipgloss en wellicht een lijntje, intiemverzorging misschien (beter niet?) en dus…………. is dat een hele hoop 🙂

Het scala aan babyhuidverzorging is ook huuuuge. Mijn motto is hierbij less = more. Nieuwsgierig wat ik heb staan en hoe vaak ik het gebruik? Komt-ie-dan-hè: 

balsem_Billetjes balsem van de GroeneVrouw [Helianthus annuus, Calendula officinalis, Olea europaea, Symphytum officinale, Sesamum indicum, cera flava, lanolin (adeps lanae)]

Dit gebruik ik alleen op rode of kapotte billen. Dan kies ik er ook voor de kleine wat vaker bloot te leggen – uit die luier! Verder doe ik niet standaard billencrème op. En ze draagt wasbare luiers en dat vind ik ook schelen qua luieruitslag.

zwitsal2 in 1 shampoo en wasgel van Zwitsal [aqua, cocamidopropyl betaine, coco-glucoside, panthenol, allantoin, peg-120 methyl glucose dioleate, sodium laureth sulfate, polyquaternium-6, citric acid, glycerin, sodium hydroxide, sodium benzoate]

Dit gebruik ik heel weinig -doe ook al een jaar met een fles ofzo-, maar alleen als haren wassen écht nodig is of als ze heel vies is. Als ik het 1 x per week gebruik is het veel.

 

rp_20140728_203009-e1406582965970-168x300.jpgPure amandelolie of kokosvet

Paar drupjes voor in bad. Ik ben nu Natusan baby oil [paraffinum liquidum, isopropyl palmitate] aan het opmaken, maar omdat ik liever producten met aardolie vermijd gaat die eruit 🙂 Ik probeer haar niet vaker dan om de dag in bad te doen. De andere dag is het gewoon wassen met een washandje met water en een drupje olie.

Verder zit het merk Naïf in een leuke testfase klik en klik.

En verder in het medicijnenkastje?

Vitamine D van Davitamon voor in de herfst/winter, baby paracetamol (bij hoge, hoge uitzondering!!), infacol (was alleen tijdens darmkrampjes in het begin), Arnicaforce van A. Vogel destijds voor na de eerste prikjes, Otrivin monodose steriele zoutoplossing bij verstopte neuzen, Purelan van Medela [pure lanolin] na tepelkloven (maar voor nu kan het ook op kapotte billetjes) en miconazolnitraat voor bij schimmelinfecties.

20140729_091401

Wat gebruiken jullie voor de kleintjes?

Post Author: Lori

3 reacties op “één, twee, drie of meer baby crèmepjes?

  Kaboutertuin

  (16 augustus, 2014 - 10:07 PM)

  Voor kapotte of geirriteerde billetjes gebruik ik een plukje Heilwolle. Dat werkt echt super goed!!!! Of anders Weleda billencreme.
  Verder gebruik ik nog cremebad van Weleda, shampoo van Weleda, Purelan, baby pcm (als het nodig is), neusspray en medicatie krijgt hij 2x daags.

  Miss Milla at Home

  (16 augustus, 2014 - 5:52 AM)

  Ik gebruik het liefst de babyproducten van Mustella. Ook al zijn mijn kids de babyfase al een tijdje voorbij, de zeepvrije wascrème en de toiletmelk vind ik zo goed dat ik ze blijf gebruiken. De geur ervan vind ik ook heerlijk.
  …Miss Milla at Home schreef als laatst…Die eeuwige schuldgevoelens toch…My Profile

  Miranda

  (15 augustus, 2014 - 6:41 PM)

  Ik gebruikte toen mijn kinderen klein waren ook zo min mogelijk. Had altijd wel neusspray in huis en gebruikte vaak bij rode billetjes wel een crème en deed een drupje olie in bad. Dit doe ik nog steeds zo op deze manier.
  …Miranda schreef als laatst…Kinderboeken: De wonderlijke hoed van beer, Ayano ImaiMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.