Een beetje anders als groene moeder

Sinds ik mama ben, ben en word ik mij steeds bewuster van gezondheid, duurzaamheid, indirect het milieu en back-to-basic. Vooral dat laatste houd voor mij in: gebruik je gezonde verstand.

Het ontstaan en de richting van deze blog worden mij steeds meer duidelijk. Mijn schrijfsels weerspiegelen mijn ingeslagen pad. Een groen pad, vol leven(slust), gezondheid en respect omhuld in een hip Isabel Marant (?) jasje (ja, dat kan). Uhm.. en dat laatste moest ik even vragen aan een modebewuste vriendin 🙂 🙂 Ik vertrouw volledig op haar dat dat het woord ‘hip’ weerspiegelt.

Vol enthousiasme geef ik borstvoeding (‘Moet dat nu nog steeds?’ ‘Je gaat toch niet voeden tot ze 6 is?’). Heb ik me verdiept in ‘stukjes eten’ (Rapley methode) (‘Dat kan zij toch helemaal nog niet eten!’ ‘Pas je op dat ze niet stikt?’) en sla ik vol overtuiging potjes prak over. Let ik op, wat ik op haar mooie, pure huidje smeer. Bekijk ik de babycommercie met een (zeer) sceptische bril. Was ik me aan het verdiepen in wasbare billendoekjes en kwam ik vervolgens een leuke blog tegen over wasbare luiers (hoe leuk is die print?!), welke mij heeft geïnspireerd tot dat-willik-ook-doen! Hier zal ik ook zeker nog over schrijven! De eerste doekjes & luiers zijn inmiddels besteld.

Ook leuk: “een groene moeder zijn is stom en kost geld” 😉

Misschien zijn mijn opvattingen over opvoeden en zorgen wel anders dan die van jou en dat is niet erg. We doen allemaal toch gewoon wat ons het beste lijkt? En zo moet het ook. Doen wat JIJ denkt, wat het beste is.

Een beetje anders, maar helemaal mijn
Je kiest het zelf, wie jij wilt zijn

Post Author: Lori

1 reactie op “Een beetje anders als groene moeder

    Sonja

    (9 januari, 2014 - 8:21 AM)

    Ik voel me vereerd hihi. Trots op jou, hippe milieubewuste top mamma! Kuss!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.