ecologische speen

Een ecologische speen voor je kindje

Als groene moeder ben ik altijd bezig met het milieuvriendelijke en duurzame aspect van producten. Zeker als het gaat om dingen die mijn kids in hun mond stoppen. Een ecologische speen is wat dat betreft echt fantastisch! Natuurlijk materiaal, hij gaat langer mee en geen plastic. Dusse.. Hoe zit het allemaal met die ecologische speen voor je kindje?

Reguliere VS alternatieve spenen

Gelukkig zijn de meeste regulieren spenen inmiddels BPA vrij. Als het goed is, voldoen ze ook allemaal aan de EU veiligheidsrichtlijnen. En laten we eerlijk zijn, die gave kleuren en toffe printjes zijn gewoon cute bij kleine baby’s. Maar kunnen fopspenen ook duurzaam en milieuvriendelijk zijn? Jazeker, er bestaat een ecologische speen.

Een ecologische speen

Een ecologische speen is plastic-vrij. Hij is gemaakt van natuurrubber. Dit zuivere product is afkomstig van de Braziliaanse rubberboom (hevea brasilliensis). Deze speen is dus zonder kunstmatige kleur, kanker- of hormoonverwekkende stoffen, chemische weekmakers, parabenen, PVC, BPA en ftalaten. En voldoet aan EU-veiligheidsrichtlijnen.

De eco speen is hygiënisch

De ecologische speen wordt in één vorm gegoten. Zonder scheuren of naden, waarin vuil kan ophopen. Je kunt de eco speen net als gewone speentjes uitkoken en steriliseren.

Hoe lang gaat een speen van natuurrubber mee?

Normale speentjes van siliconen gaan ongeveer 6 weken mee. Een speen van natuurrubber kun je veel langer gebruiken.

TIP: Wanneer is de natuurspeen aan vervanging toe? Knijp in het gedeelte dat in de mond gaat. Als dit aan elkaar blijft plakken moet je ‘m vervangen.

Voordelen natuurrubberen eco speen

Zowel het stukje in de mond als het stuk over de lippen is van natuurrubber en dus zacht en flexibel. Je hebt ze in “kers” vorm en in de anatomische “dental” vorm. Verder is de speen milieuvriendelijk, omdat het rubber komt van een duurzame bron. Het materiaal is biologisch afbreekbaar.

Waar koop je een ecologische speen van natuurrubber?

Een speentje gemaakt uit één stuk zonder naden of scheuren (hygiëne) van ecologisch, duurzaam, zuiver natuurlijk rubber (hevea brasilliensis) van het merk Natursutten of Hevea kost rond de 7-10 euro. Het latex-allergie eiwit is geëlimineerd tijdens het productieproces. Zonder kunstmatige kleur, kanker- of hormoonverwekkende stoffen, chemische weekmakers, parabenen, PVC, BPA en ftalaten. Voldoet aan EU-veiligheidsrichtlijnen. Ook qua verpakking duurzaam en qua productieproces ecologisch.

Ook bij MAM zijn de speentje gemaakt van natuurlatex (hevea), rond de 5 euro, anti-allergisch materiaal uit ecologisch verantwoorde productie. Ze hebben ook siliconen speentjes. Alles bij MAM is BPA vrij, geen PVC en ftalaten.

Ook de Goldi speen heeft mooie vormen en is een naadloos speentje voor een betere hygiëne, gemaakt van 100% natuurlijk rubber. Vrij van PVC, BPA, ftalaten en kunstmatige kleurstoffen. Voldoet aan EU veiligheidsnormen.

 

natuurrubber-latex-speentjes

Meer info per merk: Natursutten, Hevea, MAM en Goldi

Andere “mond” producten van natuurrubber

Naast spenen van natuurrubber bestaan er ook bijtringen, flesspenen en natuurrubber badspeelgoed van dit veilige en natuurlijke materiaal.

Ook lezen: “Zo maak je je badspeelgoed goed schoon!”

Zelf vind ik deze natuurrubberen speentjes super. Voor onze newborn hebben wij er ook weer één gekocht en we krijgen altijd nieuwsgierige vragen over wat voor leuk speentje dat toch is 🙂 Kende jij deze eco spenen al?

Post Author: Lori

7 reacties op “Een ecologische speen voor je kindje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.