eco borstels

Deze 3 toffe eco borstels krijgen een ereplaatsje in mijn badkamer*

In mijn “groene lifestyle” reis, upgrade ik langzaamaan ook onze badkamer naar milieuvriendelijk en duurzaam. En oh-my, deze 3 lovely eco borstels verdienen daar zeker een ereplaatsje. Goedgekeurd door mama én peutergirl!

ook leuk: “Hoog tijd voor een verplicht mama-only momentje in de badkamer!*

Een bamboe tandenborstel

Hoe cool, deze classy tandenborstel van bamboe, heeft ook bpa-vrije nylon haren. Peutergirl riep jaloerskijkend: “Ik wil ook die!”. Geen probleem, want ik had er voor haar ook eentje besteld. Met de zachte haartjes en medium sterkte kan dat prima. Ik gebruik sinds kort ook tandpoeder. Perfect en zonder rare ingrediënten. Eco mondverzorging? Dubbele-check!

“Milieuvriendelijk én stylish. I love that combo”

eco borstels

Olijfhouten haarborstel van zwijnenhaar

Deze borstel van Hydrea London is echt peuterproof, want je kunt er pijnloos mee kammen! Dat zijn -1 peuterbuien op de vroege ochtend. Jippiejajee. Ik leerde trouwens ook dat als je goed vanaf je hoofdhuid borstelt, je een natuurlijke glans krijgt in je haar. En of dat klopt! Echt heel mooi. Ik vind borstelen ineens helemaal leuk met dit ding.

Deze moeder en dochter Piekhaar moeten alleen wel wat water gebruiken tijdens het kammen, anders staat ons haar stroomstootachtig omhoog. Haha. Daarom ben ik wel ook benieuwd naar de anti-statische variant. Anyways, eindelijk een prettige non-plastic haarborstel. Zeker weten een blijfertje in onze badkamer!

Lees ook: “Het badritueel met een peuter en newborn in je eentje

eco borstels

Een “drybrush” gezichtsborstel

Als huidtherapeut was ik hiernaar echt heel benieuwd! Het droogborstelen van je huid om te exfolieren. Ik ken scrubs, lysings, laserbehandelingen en peelings die effectief helpen je huidvernieuwing te stimuleren. Maar dit werkt ook. Zónder allerlei (bij) ingrediënten. Als je dus last hebt van een dikke, verhoornde of doffe huid kun je prima dit eerst thuis proberen voordat je over gaat op het “zwaarder geschut”.

De droogborstel zelf is gemaakt van olijfhout en middelzachte paardenharen en absoluut een plaatje in je badkamer. Door je gezicht te “droogborstelen” verwijder je dode huidcellen en krijg je weer een natural glow in je gezicht. Lees hier nog meer Dry brush tips en tricks.

En ja, ook peutergirl vond dit een leuk speeltje en ik liet haar lekker d’r gang gaan op mijn rug 😉

Wist je trouwens dat ze binnen de antroposofie de huid borstelen bij kindjes om hen te leren waar hun lijf begrenst en de buitenwereld begint?

eco borstels

De eco badkamer

Voor allerlei andere natuurlijke en duurzame verzorgingsproducten ben je bij Enjoy Divine Nature aan het juiste adres. Mijn verdere wishlist? De natuurlijke haarverf, hydrolaten en fijne etherische oliën, huidvriendelijke crèmes en zo kan ik nog wel even door gaan. Ook leuk: ik ben ook haar natuurlijke gezichtsponsjes en menstruatie sponsjes aan het testen. Maar daar later meer over!

Wist je dat je bij natuurgeneeskundige Priscilla van Enjoy Divine Nature ook terecht kan voor een informatief, holistisch huid advies? Voor vragen van acne tot huidveroudering. Gemakkelijk achter je eigen pc, via haar speciale online spreekkamer.

Er mist tussen de eco borstels nog 1 borstel in mijn badkamer.. De wc borstel! Iemand tips? 🙂 (winactie gesloten)

Post Author: Lori

24 reacties op “Deze 3 toffe eco borstels krijgen een ereplaatsje in mijn badkamer*

  Melissa Krijns

  (6 juni, 2017 - 9:11 PM)

  Wat een prachtige borstels en wat een fijne review. Ik ben erg in voor duurzame prooducten.
  …Melissa Krijns schreef als laatst…Diy: Knutselen met oude fietsbanden.My Profile

  Gea

  (6 juni, 2017 - 3:53 PM)

  graag!
  ouder wordende huid (ben al 45) en dit zou mijn huid goed kunnen ondersteunen.
  Lijkt me gemakkelijk in gebruik & onderhoud
  ik vind de eco borstel voor gezicht de ideale oplossing

  Jenthe

  (6 juni, 2017 - 3:27 PM)

  Hoi!
  Wat een prachtige borstels en wat een leuke review! 🙂
  Ik maak hier heel graag kans op. Ik investeer ook graag in goede huidverzorging en -producten. Die gezichtsborstel komt zeker van pas voor jonge huid te reinigen en te scrubben.
  Spannend!

  Liefs Jenthe

  Tamara

  (5 juni, 2017 - 1:49 PM)

  Ik doe graag mee! Hoe minder chemische middeltjes, hoe beter!

  Anita H.

  (5 juni, 2017 - 11:29 AM)

  Ik maak hier heel graag kans op. Enige ijdelheid is mij bepaald niet vreemd; ik investeer ook best wel in goede huidverzorging. Zo’n borstel ontbreekt nog. Ik geloof echt wel dat je hiermee de huid stimuleert en verfrist. Weer op een andere manier dan met peelen. En fijn dat het zo’n natuurproduct is, heeft ook altijd wel mijn voorkeur.

  Marian Zw

  (4 juni, 2017 - 7:32 PM)

  Wat zien die borstels er ook mooi uit! Vooral de haarborstel ben ik wel erg nieuwsgierig naar. Laat mn haar nu wat langer groeien en kammen is dan niet altijd fijn meer. Ik zou zo’n borstel wel willen proberen!

  Hanneke

  (4 juni, 2017 - 10:04 AM)

  Super leuk!! Ik heb een aantal jaren geleden ernstige acne gehad en heb daar best wat littekens aan overgehouden. Door onze gezonde leef /eetstijl nu is dat al veel verbeterd maar met deze borstel zou ik super graag uitproberen of mijn huid nog kan verbeteren! En het past bij onze ‘zo groen mogelijke’ manier van leven..! 🙂

  […] altijd handige tips als je je ecologische voetafdruk wil verkleinen. In deze blog vertelt ze over verschillende borstels die verantwoord zijn. Eerlijk gezegd had ik er nooit zo bij stil gestaan dat iets als een haar- of […]

  Maris

  (2 juni, 2017 - 9:16 PM)

  Hallo, wat een mooie winactie daar doe ik graag aan mee. Ik probeer zelf ook zo groen mogelijk te leven en ben al fan van de spullen van Enjoy Divine Nature. Ik heb zelf twee kleine kindjes en daar geniet ik volop van. Maar hoe heerlijk is het om af en toe wat me time te hebben. Ik heb de dry brush voor mijn huid van Enjoy Divine Nature evenals verschillende zepen heerlijk om mezelf daarmee te verwennen en weer ontspannen aan de dag te beginnen. De gezichtsborstel staat al langere tijd op mijn verlanglijstje en nu tref ik deze mooie kans om hem te winnen. Ik zou er echt heel erg blij van worden om mijn kleine me time beaty ritueel hiermee uit te breiden.

  Vlijtig Liesje

  (2 juni, 2017 - 1:18 PM)

  Wat een mooie borstels! Ik doe graag mee.
  …Vlijtig Liesje schreef als laatst…10 redenen waarom ik graag kringloopspullen koopMy Profile

  Natasia De Bock

  (1 juni, 2017 - 10:13 PM)

  Hoi hoi, hier nog een volledige ecoleek in de badkamer. Wel al wasbare pampers, wasbaar maandverband (heerlijk gevoel!) in combo met een ladycup.

  Ik zou dus supergraag de haarborstel proberen, vooral om meer glans in mijn haar te krijgen want na de bevalling van ons zoontje is het redelijk dof!

  Vele groetjes!

   Lori

   (1 juni, 2017 - 10:43 PM)

   Hey Natasia, ja wasbaar maandverband vond ik ook echt superfijn tijdens mijn kraamweek 🙂

  Mariel

  (1 juni, 2017 - 9:28 PM)

  Een aantal maanden geleden ben ik begonnen met zelf wasmiddel maken de eczeem en jeuk verminderde. Daarna besloten om op low poo te gaan en met Aleppo zeep te gaan wassen volgende stap was natuurlijke olie als dag creme en regelmatig een kleimasker. Ik wil heel graag mijn gezicht goed schoonmaken op een natuurlijke manier omdat mijn huid er zo goed on reageerd. Deze borstel zoo een mooie volgende stap zijn in het proces naar 100% natuurlijk.

   Lori

   (1 juni, 2017 - 10:44 PM)

   Hi Mariel wat leuk om te horen. Low poo probeer ik ook een beetje te doen. Aleppo zeep is fijn maar voelt je haar daarna niet stug? Hoevaak was je het? Liefs

  Whitney

  (1 juni, 2017 - 7:54 PM)

  Wat een mooie actie. Altijd al eens uit willen proberen, maar twijfel gehad of het voor mij zou werken. Zo een hele mooie kans dat uit te proberen en het hopelijk andere aan te raden. En daarbij een stukje beter weer voor het milieu te zijn!

  Eva

  (1 juni, 2017 - 3:49 PM)

  Zo’n gezichtsborstel zou ik wel eens willen proberen. Tot nu toe exfolieerde ik mijn gezicht bijna nooit, omdat mijn huid daarvoor te gevoelig is en ik dan een hele dag met een rode kop rondloop :p
  Tip voor een ecologische wc-borstel: bij Dille & Kamille verkopen ze wc-borstels volledig uit hout en met plantaardige vezels als borstelharen (http://www.dille-kamille.be/nl/shop/c/501/a/1736/toiletborstel). Ik heb er zelf ook 2 (in een mooie donkerbeige/crèmekleurige geglazuurde bloempot als houder, past qua kleur goed bij het hout)

   Lori

   (1 juni, 2017 - 10:45 PM)

   Eva thanks voor de tip !! Hihi. Ik ga meteen kijken 🙂

  Daan

  (1 juni, 2017 - 1:48 PM)

  Wat een prachtige borstels en wat fijn dat het allemaal eco friendly is. Ik zou maar wat graag de mooie gezichtsborstel willen winnen. Nu ik in de dertig ben, houd ik mij meer bezig met mijn huidverzorging dan toen ik een twintiger was. Ik scrub nu regelmatig mijn gezicht, maar heb toch zo nu en dan last weer van puistjes en oneffenheden. Daarom zou ik graag de gezichtsborstel willen proberen.

  Linda

  (1 juni, 2017 - 1:46 PM)

  Ik doe graag mee! En goede gezichtsborstel zou ik graag willen hebben om mijn droge huid te exfolieran.

  Sonja

  (1 juni, 2017 - 12:34 PM)

  Wat leuk, wij doen graag mee! Met drie (vier) gevoelige huisjes die ver van zuiver zijn, hebben we graag zo’n natuurlijke exfoliant erbij!
  …Sonja schreef als laatst…Cool twins in Tao & FriendsMy Profile

  Mara Boerebach

  (1 juni, 2017 - 12:33 PM)

  Ik heb laatst voor het eerst een bamboo tandenborstel gekocht. Bevalt prima! Daarom nu ook benieuwd naar andere duurzame borstels om mijn badkamer nog verder te vergroenen

  Karlijn Oosterik

  (1 juni, 2017 - 10:08 AM)

  Jaah, graag!! Waarom? Omdat ik domweg heel nieuwsgierig ben er naar!
  Ik ben de laatste jaren steeds meer milieuvriendelijke en duurzame producten gaan gebruiken en dit is een welkome aanvulling☺

  Mariska van Heel

  (1 juni, 2017 - 9:16 AM)

  Mooie producten hebben ze daar, ik volg ze al een tijdje. Maar krijg jij ook klitten uit je haar met die borstel? Ik heb er ook 1 met varkenshaar en ik heb altijd het idee dat ik meer over dan door mijn haar ga. Daarom kam ik liever met een neemhouten kam :-). De dry brush wil ik graag toevoegen aan mijn natuurlijke verzorgingsroutine zodat ik nog meer mag stralen 🙂
  …Mariska van Heel schreef als laatst…Hoe groei je 36% per maand op Pinterest met Boardbooster!My Profile

   Lori

   (1 juni, 2017 - 9:43 AM)

   Met ons dunne haar hebben we weinig klitten gelukkig/helaas. Alleen soms doe ik inderdaad wel met een gewone borstel eerst die “diepe” klitten eruit en daarna met deze zachte 😁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.