duurzame tips

Leuke eco en duurzame tips om mee te starten

Het liefst ben je natuurlijk in één keer koningin Duurzaam. Of koning. Maar ja, ik weet als geen ander dat dit proces een langere adem nodig heeft. Makkelijker zijn de kleine stapjes. En handige tips zijn onmisbaar! Laat je inspireren door deze eco en duurzame tips en kijk of er nog iets leuks voor jou tussen zit.

Leuke eco en duurzame tips

1. Een mooie glazen fles

Je kunt natuurlijk een mooie fles kopen om je watertje in te vervoeren. Maar als je toevallig houd van een lekker sapje af en toe, haal deze dan in glazen flessen. Deze flessen kun je bewaren om lekkere smoothies in te doen, je eigen hoestdrank of voor je water. Met twee á drie refills per dag straalt jouw huid en strijd je tegen de plastic en wegwerp war.

Ook leuk: “Mooie eco broodtrommels en waterflessen voor op je werk

2. Breek je vaatwasblokje

Als het jou ook niet lukt om je eigen vaatwaspoeder te maken (ahum.. #fail), dan heb ik nog een andere tip voor je. Breek je vaatwasblokjes doormidden. Voor een schone vaat is dit vaak al voldoende. Als het zelf maken van vaatwaspoeder bij jou wel lukt? Laat het mij dan even weten (-:

3. Minder verpakkingsmateriaal

Is het weer tijd voor de boodschappen? Pak je groente en fruit eens los mee, je wast ze toch. Wist je al dat je groenten extra schoon kunt wassen met baking soda? Met twee eetlepels, en eventueel een scheut natuurazijn verwijder je beter pesticiden van je niet-biologische groenten. Je kunt je groenten en fruit ook in een eigen netje doen of je eigen boodschappentas. Wil je helemaal revolutionair? Dan gebruik je bij de bakker en kaasboer je eigen verpakking, zoals een bijenwasdoek! En gaan halve citroenen bij jou in een pastic zakje in de koelkast? Gebruik gewoon een (glazen) bakje.

4. Aan de zuip!

Heeft jouw man een tweede relatie met bier? Haal statiegeldflesjes in plaats van blikjes of wegwerpglas.

5. Stop niet alles in de poes

Een vriendin stuurde mij een artikel over chloor in tampons door. Ze schrok ervan: “Lor, wist je dit al, of ging het alleen voor jou om het milieu?”. Ze doelde op de menstruatie cup die ik gebruik. Tsja. Net zoals die gezellige seksspeeltjes. Die zijn niet altijd voor de poes 😉

Lees ook: “Menstruatie ondergoed (vergelijkingstabel period panties uit NL)

duurzame tips

Onze koffie-2-go. Altijd in een eigen beker. Dit was een auto-selfie met in de achterruit oom agent… (oopsie)

..Het zijn de kleintjes die het ‘m doen. Aan het puntje bier kunnen wij hier nog wel wat extra aandacht besteden. Zit er nog een leuke tip bij voor jou of wil je nog een leuke tip delen? Praat mee in de reacties hieronder.

Post Author: Lori

8 reacties op “Leuke eco en duurzame tips om mee te starten

  Resaarcle

  (5 februari, 2016 - 11:02 PM)

  Nooit aan gedacht om vaatwasblokjes in 2 te breken! Bijenwasdoek heb ik ook onlangs ontdekt.
  De laatste tijd zie ik op blogs vaker de terugkeer van het echte ijzeren scheermesje. Ik ben nog met mezelf aan het overleggen of ik ook zoiets in huis zou halen…
  …Resaarcle schreef als laatst…Lekker warmMy Profile

   Lori

   (8 februari, 2016 - 9:12 PM)

   Oeh ben benieuwd. Als huidtherapeut gespecialiseerd in laser behandelingen hoef ik mij nu niet meer druk te maken om haargroei 😉

  ikkenormaal

  (5 februari, 2016 - 5:47 PM)

  Wij kopen vaatwaspoeder en we gebruiken er gewoon heel weinig van. Alleen als de vaat echt vies is (lees aangekoekt) doen we er wat meer bij.
  …ikkenormaal schreef als laatst…SinaasappelontbijtMy Profile

   Lori

   (8 februari, 2016 - 9:13 PM)

   Ja, en nog een voordeel van poeder is dat er geen (soort van) plastic om heen zit!

  Tessa

  (3 februari, 2016 - 10:28 AM)

  Wat een leuk overzicht van kleine dingen waarmee je een flink verschil kunt maken! Dat van die vaatwasblokjes had ik nog nooit gehoord en ik heb ook nog nooit zelf poeder geprobeerd te maken. Misschien toch maar eens proberen, bedankt voor de tip!
  …Tessa schreef als laatst…Kookboektip: Deliciously EllaMy Profile

  Elisabeth

  (3 februari, 2016 - 7:33 AM)

  Haha die foto! Goeientips. Vaatwasblokje ga ik proberen!!
  …Elisabeth schreef als laatst…Gastblog: Mary-Lou kreeg te maken met negatieve reacties omdat ze lang borstvoeding gafMy Profile

  Anita Willems

  (3 februari, 2016 - 7:04 AM)

  Goeie tips! De foto is geweldig.
  …Anita Willems schreef als laatst…Hoe ziet het leven van een schrijver er uit?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.