onsportieve sporter

De onsportieve sporter gaat rennen! Ojee

Ik ben een verschrikkelijk lui mens. Wat sporten betreft dan. Wat vind ik het vreselijk om in de sportschool te staan met het idee dat iedereen naar mij kijkt hoe ik aan het loseren ben. Wat haat ik het om een teamsport te doen en te verliezen. Wat voel ik me sullig als ik in een groepje aan het dansen ben en ik de pasjes steeds vergeet. Maar wat wil ik graag fysiek iets doen aan mijn gezondheid.

Mijn sportmotivatie ligt in China

Wat lijkt mij dan wel leuk qua sport? Deze vraag houdt mij al zo lang bezig. Ik vind gewoon echt niks leuk en de motivatie voor sporten ligt helemaal ergens in China. En toen begon mijn man ineens. Mijn mede-onsportieve sporter. Met het fitnessen thuis. Op een lekker muziekje. Mijn inspiratie! Mijn dank daarvoor.

Je kunt ook gewoon iets eerder weg gaan

Ik begon te fantaseren over hardlopen. Gewoon in mijn eentje langs mooie plekjes. Dat zou ik wel willen. Nu nog doen! Mijn man grapte alweer: “Je kunt ook gewoon iets eerder weg gaan!”. Ja-ha.

onsportieve sporter

De onsportieve sporter

Anyways, al bijna twee weken houdt meneer Jungle het thuis fitnessen vol. Ik kan niet meer achterblijven. Mijn eerste twee dagen hardlopen zitten erop. Wat ben ik trots op mijzelf! En wat voel ik mij goed (erna dan).

Op mijn eigen tempootje ren ik nu nog met neergeslagen ogen langs de ervaren groepjes renners. Maar als ik dan langs ons mooie meer loop, voel ik mij zo zen. Ik geniet van de wapperende plukjes gras en zwierende koeien. Nu het moeilijke: volhouden!

Impulsieve sportshopper

Als echte impulsieve ram heb ik direct leuke sportkleding en sneakers geshopt. Ik beken. Maar als ik dit twee weken volhoud, ga ik ook investeren in goede hardloopschoenen en een felroze sportbh.

Verbazing en help, advies please

Blijkt dat een derde van de Nederlanders hardloopt. Dat las ik ergens. Al rennend zag ik er inderdaad een hoop. Wel leuk om als je net weer rustig loopt, je een bemoedigende “Kom op!” hoort van een mederenner of een “Goed zo!”, uit het niets van een wandelaar. People love people like it should be. 

Misschien ren jij ook wel de benen onder je reet vandaan in je eigen dorp of stad? Heb jij dan misschien nog tips voor mij waar ik op moet letten bij goede hardloopschoenen? Gebruik jij een nuttige hardloop app? Of wat motiveert jou het meest om tóch die laatste meters door te pakken? En auch.. tips tegen spierpijn?

Post Author: Lori

8 reacties op “De onsportieve sporter gaat rennen! Ojee

  My fall wishlist - ohmymacushla.nl

  (16 augustus, 2015 - 10:18 PM)

  […] dan hoor ik mijn stoere vriendin Lori met een antipathie voor sporten, die nu fanatiek hardloopt. Zucht. Misschien toch weer meer […]

  Nicole

  (11 augustus, 2015 - 1:51 PM)

  Ik ben ook een fanatiek sporthater, maar hardlopen? Ja, dat doe ik dan weer wel.

  Mijn advies: wacht niet te lang met investeren in goede hardloopschoenen. Zo voorkom je blessures. Een handige app is bijvoorbeeld die van Start To Run: die helpt je het hardlopen rustig op te bouwen.

  Op http://www.renmamaren.com vind je allemaal verhalen en informatie voor vrouwen die hardlopen!
  …Nicole schreef als laatst…Hoe beïnvloedt je menstruatie je hardlopen?My Profile

   Lori

   (13 augustus, 2015 - 10:13 PM)

   Bedankt, wat een goede tips van jou daar heb ik zeker wat aan. Vandaag weer wezen rennen. Heer-lijk!

  Sheena

  (6 augustus, 2015 - 8:27 AM)

  Goed bezig! 🙂 Ik ben in maart gestart met start to run en ben nog steeds aan het lopen. Tips om het te blijven volhouden: de lat niet te hoog leggen, een kort loopje op een dag dat je geen zin hebt is nog altijd beter dan niets te doen. Iemand zei mij eens ‘wanneer je gaat lopen als je geen zin hebt heb je daar achteraf nooit spijt van (integendeel), maar wanneer je in de zetel blijft zitten heb je altijd spijt ;-). Zelf ben ik intussen geblesseerd en nu al twee weken rust aan het nemen en ik haat het … je raakt verslaafd aan dat lopen, je zal het zien! 🙂
  …Sheena schreef als laatst…De Sorbetto TopMy Profile

   Lori

   (6 augustus, 2015 - 8:36 PM)

   Oehh.. hoe weet je dat je geblesseerd bent? En dát is echt de beste tip “een kort loopje op een dag dat je geen zin hebt is nog altijd beter dan niets te doen. Iemand zei mij eens ‘wanneer je gaat lopen als je geen zin hebt heb je daar achteraf nooit spijt van (integendeel), maar wanneer je in de zetel blijft zitten heb je altijd spijt” Dankuuuuuuuuu!

  Elisabeth

  (5 augustus, 2015 - 10:48 PM)

  Wat goed! In principe hardloop ik ook, maar eigenlijk heb ik er nooit tijd voor, helaas…
  …Elisabeth schreef als laatst…Ik ga naar Lowlands en neem mee… een kolfMy Profile

   Lori

   (6 augustus, 2015 - 8:37 PM)

   Wat goed!! Ik kan alleen maar zeggen: “tijd maken” (maar weet nu al precies wat je ermee bedoelt…… moeders)

  Sonja

  (5 augustus, 2015 - 10:38 PM)

  Trots op jou! Volhouden lukt alleen als je er plezier in blijft houden (lekker muziekje en mooie hardloopkleding werkt echt?)!
  …Sonja schreef als laatst…Morgen een jaar geleden…My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.