Dag auto, hallo baby. Een goede ruil? (ik ga minder werken!)

Ik stap door de frisse ochtendlucht naar m’n autootje voor de allerlaatste keer. Zet de kleine meid in de maxicosi. Een plastic boterhamzakje kraakt onder mijn tas. En plakt een beetje, getsie. In het voorvakje een lege lipgloss, met aan het dopje wat broodcrackerkruimelmix. Een kopje met een aangekoekt koffierandje en een bananenschil erin. Zwarte ruitenwisservegen op de voorruit en een lading zand onder mijn voeten. Ik geef gas op weg naar de crèche. Yep, ik ben een viezeautomoeder geworden.

Lees ook: “Plezier met jezelf in de auto, file rijdend naar je werk “doe mij maar een Lori-2-go”

Mijn achtergestelde glanzende autokindje

Waar ik mijn kindje voorheen liefkozend door de wasstraat haalde, een foto van m’n witte pareltje twitterde en vol trots met open raam en dreunende beat rondreed, is het nu niet meer dan een gebruiksvoorwerp. Het ondergeschoven kindje voor het chaufferen van mijn kindje. En mijn bolide voor werk, natuurlijk.

Onderweg naar huis neem ik mij voor de zoveelste keer voor, mijn witte motor eens flink in de watten te leggen. Maar vier files, een lege maag, volle borsten en een hunkerend hart verder besluit ik toch regelrecht naar mijn kleine meid door te rijden. Alweer. En het spijt me.

De keuze is gemaakt! Dag auto

De kogel is door de kerk. Ik heb het gedaan. Mijn lieve witte op wielen geruild voor een extra vrije dag met mijn dametje. Het combineren van werken en mama zijn viel me te zwaar. Dag witje, ik ga je missen. Hallo kostbare quality time, ik zal er volop van gaan genieten!

Yes, ik ga 3 dagen werken, in plaats van 4!

auto

Post Author: Lori

6 reacties op “Dag auto, hallo baby. Een goede ruil? (ik ga minder werken!)

    Tamara

    (15 mei, 2014 - 9:36 PM)

    Soms is het tijd keuzes te maken he. Dagje werken is wel heel fijn!

    Gwen

    (15 mei, 2014 - 8:53 AM)

    Goede keus! Hier zelfs helemaal weggegaan bij mijn baas toen omdat ik geen 4 dagen meer wilde werken. Toen dus ook mijn lease-auto kwijt, wat onze enige auto was. Inmiddels werk ik 2 dagen en missen we de auto amper. Beste keuze ever!
    …Gwen schreef als laatst…KinderkeukentjeMy Profile

    mamawatdoejenou.nl

    (14 mei, 2014 - 6:54 PM)

    Goed dat je je hart hier in volgt Lori. Geniet er lekker van!
    …mamawatdoejenou.nl schreef als laatst…Mama’s angst: een onhandelbaar kindMy Profile

    Eline

    (14 mei, 2014 - 4:26 PM)

    Lijkt me super!

    Nicole

    (14 mei, 2014 - 8:46 AM)

    Een hele goede ruil!
    Fijn hoor weer een extra dag met je meisje!
    …Nicole schreef als laatst…Keep calm and..My Profile

    Vlijtig met Zuinigheid

    (14 mei, 2014 - 8:38 AM)

    Bedankt voor je reactie bij mij. Ik ga je volgen. Alsnog van harte gefeliciteerd met de eerste verjaardag van je dochter. Een hele speciale dag.
    En fijn dat je ervoor gekozen hebt om minder te gaan werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.