Plastic tasjes minderen

Plastic tasjes minderen: mijn challenge.. plastic-tasjes-vrij-shoppen

Heel eerlijk toegegeven, ben ik natuurlijk al een tijdje (zo vanaf de jaarwisseling) begonnen met plastic-tasjes-minderen, vooral vanwege de plastic-soep-zee. Maar, ik ben misschien een keer of maximaal 5 mijn eigen tassen vergeten. Dus kocht ik een tasje tijdens het boodschappen doen. Maar ik wil méér. Niet weinig plastic tasjes, gewoon géén. Nul. Zero. 0. Want ze zijn echt niet nodig, jongens. Vandaag start ik met mijn challenge. Zo lang mogelijk geen plastic tasjes aannemen in de winkels.

[ Startdatum: 1 juni 2014 and still………………..]

Plastic tasjes minderen

Ik wil dus gewoon 0, nooit, zero, never meer onnodige plastic tasjes gebruiken. Tip: check leuke herbruikbare tassen!

Wist jij dat:

..een plastic tasje zo’n 10-29 cent kost? En hier een winstmarge van zo ’n 70% (!!) op zit?

..we zo’n 3x met een plastic tasje doen? En als er een merk op staat, dit ook een marketingwaarde vertegenwoordigd? En dit zo’n 75 cent zou opleveren per “merktasje”?

..dit dus een verlies-verliessituatie voor de consument is?

..als je dan bedenkt dat er met alle plastic tasjes vanuit 1 supermarkt in 1 jaar, we heel Amsterdam kunnen bedekken met plastic?

..deze plastic afval zich uiteindelijk ophoopt in zee?

..we dan eigenlijk praten over een verlies-verlies-verliessituatie?

..wij dat kunnen oplossen met slechts 1-3 stevige boodschappentassen of 1 klein extra tasje in je handtas? Simpel toch? Ik ga het bewijzen :-).

Plastic tasjes minderen Plastic tasjes minderen

 

Post Author: Lori

4 reacties op “Plastic tasjes minderen: mijn challenge.. plastic-tasjes-vrij-shoppen

  Update dag-dag plastic tasjes |

  (21 juli, 2014 - 12:36 PM)

  […] Vanaf 3 juni neem ik al geen plastic tasjes aan (en winkelen doe ik heus wel, geloof me, ha-ha). Ik heb al een hoop keren “nee” beantwoord op de vraag of ik “..er een tasje bij wil?”. Al een paar keer vertelde ik mijn shopgenote “..Kom maar het past wel in mijn tas of onderin de kinderwagen”. Één keer heb ik verzuimd; de slager verpakte de mergpijpjes voor de hond in een plastic zakje én een plastic tasje en deze mevrouw zat blijkbaar te slapen.. aagrr. Maar goed omdat mijn doel zo lekker loopt zie ik deze ene keer door de vingers en ga ik lekker door met mijn challenge! […]

  Francesca Vonk

  (4 juni, 2014 - 4:16 AM)

  Je hebt gelijk! Ik probeer zo min mogelijk tasjes aan te nemen. Ik moet zeggen dat de wandelwagen (en dan nu de bakfiets) ook ideaal zijn. Kar ernaast en dumpen maar 🙂
  …Francesca Vonk schreef als laatst…29 weken zwanger – Update!My Profile

  Nicole

  (3 juni, 2014 - 6:22 PM)

  Super goed! Ik heb ze juist laatst allemaal gespaard ivm de kofferbakmarkt van zondag..
  …Nicole schreef als laatst…Fotoshoot, reünie + kofferbakmarkt!My Profile

  Sonja

  (3 juni, 2014 - 11:32 AM)

  Goed van jou! Ik hergebruik ze, maar koop er ook teveel. Aan de recycle tassen!
  …Sonja schreef als laatst…Winactie; jouw meest grappige, gênante, irritante of heerlijke verhaal over zwangeren: Plaats ze!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.