huisje

Burgerlijk hoor

Iemand vragen naar zijn “burgerlijke staat”, klink niet alleen burgerlijk, maar ronduit saai! Wat is je saaiheidsstatus kun je beter vragen. Althans, zo dacht ik er altijd over. Huisje, boompje, beestje, mag ik even kotsen?

Lekker burgerlijk met dezelfde trui aan

Van die wandelstellen met dezelfde fleece trui aan. Met het hele gezin naar de tandarts. De dag doornemen tijdens het eten. Agenda’s trekken. Of deze: als iemand vraagt wat je gaat doen, antwoorden dat je dat eerst even thuis moet overleggen.

Lees ook: “Een burgerlijk wandelingetje en allemaal dode baby-eendjes.. hmm”

’t sluipt erin, hè

Maar het sluipt erin. Want tijdens zo’n kuttig gesprek met iemand die ik al een tijdje niet heb gesproken, hoor ik mijzelf die vragen beantwoorden: ‘..Ja, 3 jaar getrouwd’. En op de volgende vraag: ‘..Nee, jaartje geleden een huis gekocht’. En verder als reactie: ‘..We hebben nu ook een dochter, ja’, om nog maar niet te beginnen over: ‘..Met de hond gaat het ook goed’. En met dichtgeknepen ogen wacht ik op die laatste vraag: Maar je bent toch pas 25 jaar…?

Je bent toch pas 25!!

Ja, inderdaad. Ja. Ik weet het. Jong enzo. Maar hey, ik ben echt gelukkig zo. Het is niet dat ik niet heb geleefd en gefeest. Ik heb een heerlijk huwelijk, een prachtige dochter. En saai? Het is maar hoe je het interpreteert. I admit, ik geniet van de avondwandelingetjes met manlief, kind en hond. Na het eten, waaronder we gezellig hebben gekletst. En dat dikke vest van m’n vent is gewoon lekker warm. Hij heeft ‘m toevallig in twee kleuren 😉 We overleggen samen de dingen, want wij zijn samen één. En echt, van de week staat onze eerste gezamenlijke tandartsafspraak.

Saai? Misschien. Maar toch, wél gelukkig. Misschien het ultieme: alles is oké, zen in het hier en nu moment.. Zie jij het ook? Confessie. Wat is het toppunt van jouw burgerlijkheid?

Post Author: Lori

11 reacties op “Burgerlijk hoor

  […] nodig. Gelukkig was het meeste af voor ons nieuwe gezinslid zich aandiende en zitten we braaf burgerlijk, in een rijtjeshuis, met tuin én […]

  Zie jij het ook? |

  (25 maart, 2014 - 7:11 AM)

  […] Of het door onze Costa Rica huwelijksreis kwam of op het moment dat de emotiomama in mij geboren werd? Misschien beide, maar ik geniet echt weer van de kleine dingen. Ik wijs naar knopjes aan planten en bomen die doorkomen. Is het de lente? Of toch die burgerlijkheid? […]

  Chantal

  (18 maart, 2014 - 9:20 PM)

  Hahaha! Heerlijk! Ik denk altijd maar, waarom doen zoveel mensen die burgerlijke dingen dan? Juist! Omdat het zo fijn, relaxt, leuk, *vul maar in *, is! En ik ben er één van. 😉
  …Chantal schreef als laatst…Bio babyeten: helemaal HIPP en happening?My Profile

  linda

  (18 maart, 2014 - 3:58 PM)

  Bij burgerlijkheid moet ik altijd denken aan een scène in Greys Anatomy. Waarin Meredith en McDreamy nadat hun kind naar bed is gebracht, al het speelgoed opruimen en zuchtend op de grond ploffen. Iets wat vaker terugkomt in dit huis dan je zou willen.
  …linda schreef als laatst…Dat zal wel druk zijn…My Profile

  saskia

  (18 maart, 2014 - 2:03 PM)

  Het leek mij altijd verschrikkelijk om burgerlijk te zijn en nu vind ik het heerlijk! 🙂
  …saskia schreef als laatst…Vijf budget favorietenMy Profile

  Gwen

  (18 maart, 2014 - 1:50 PM)

  I love burgerlijkheid hihi! Ik heb er zelf ook ooit een blogje over geschreven, hoe trots ik erop ben enzo. Ben ook nog eens een echte huismus, hoe saai kun je zijn 😛
  …Gwen schreef als laatst…Nieuwe website!My Profile

  Nicole

  (18 maart, 2014 - 12:10 PM)

  Ooooh dat was dus waarom ik niet wilde trouwen, kids hoefde ik ook niet..
  En nu…. heeeeeerlijk!
  …Nicole schreef als laatst…Zwangerschapsshoot #1My Profile

  Eline

  (18 maart, 2014 - 11:30 AM)

  hahaha, dat is zo waar! Ben ook 25 en we verwachten ons eerste kindje… sommigen vinden dat ook vroeg, maar ik weet dat ik er klaar voor ben!
  …Eline schreef als laatst…Fashionatta op locatie – maart 2014My Profile

   Lori

   (18 maart, 2014 - 12:07 PM)

   Wat spannend en heerlijk hè. Wanneer verwachten jullie je kindje? Er is een héél mooi foto-object op komst dus 😉

  Petra

  (18 maart, 2014 - 10:21 AM)

  Hier ook een burgertrutje. I love it.
  …Petra schreef als laatst…Mijn thuisMy Profile

   Lori

   (18 maart, 2014 - 12:05 PM)

   Als je maar zelf gelukkig bent, toch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.