beauty grenzen

Lastig: mijn beauty grenzen combineren als moeder en als huidtherapeut

Mijn visie als groene moeder en huidtherapeut matchen niet altijd even lekker. Enerzijds verbeter ik de huid met laserbehandelingen, medische peelings en therapeutische producten. Anderzijds kies ik zelf liever voor eco, natuurlijke producten en “less is more”. Hoe blijf ik in mijn rol? En wat zijn mijn beauty grenzen bij cosmetische ingrepen en behandelingen?

Groene moeder VS huidtherapeut

Allereerst moet ik me beseffen dat mensen nou eenmaal andere wensen hebben. En een andere huid. Van ernstige overbeharing in je gezicht als vrouw, wil je gewoon af. Je rimpels willen verminderen, kan een goed overwogen persoonlijke keuze zijn. En iemand met diepe acnelittekens stuur ik niet naar huis met “less is more”. Maar iemand met actieve acne en interesse in een gezonde lifestyle, adviseer ik wel degelijk verder in voeding en alternatieve hulpmiddelen.

Ook leuk om te lezen: Wat doe ik precies als huidtherapeut?

Hoe denk ik dan over huidproducten?

Qua huidproducten heb ik veel kennis over ingrediënten. In mijn behandelplan voor pigmentvlekken, littekens, striae en acne is het niet bijzonder dat mensen zomaar 150 euro uitgeven aan thuisproducten. Veel geld, ja. Maar wél effectief en het draagt 100% bij aan het effect van de behandeling. Thuis gebruik ik zelf echter maar weinig producten. Ik ben tevreden met mijn huid, maar heb dan ook geen huidproblemen. En persoonlijk kies ik liever voor zo min mogelijk, afvalvrij en bio afbreekbare producten.

Tja, wanneer ben je tevreden met iets of jezelf? Een nadenkertje, dat ik steevast even aantip tijdens mijn intakes. Nogmaals, iedereen is en wilt gewoon iets anders in het leven 🙂 Dat moet je onderling goed kunnen afstemmen in de cliënt-therapeutrelatie.

Hoe stap ik in mijn “rol”?

Als huidtherapeut kun je mij raadplegen voor het snel en effectief wegnemen of verminderen van je huidprobleem. Met lasers, peelings en thuistherapie met producten. In deze rol zal ik je niet vertellen op welke afvalvrije of biologische afbreekbare manier je dat doet. Tenzij blijkt dat je dat wel interessant vindt 🙂

In mijn groene moederrol bepaal ik zelf over mijn huidverzorging en die van mijn kindjes. Naast het veilige aspect van ingrediënten, kies ik wél voor de meest groene varianten. Afvalvrij en bio afbreekbaar. Ik was mijn kindjes met zo min mogelijk zeep en gebruik geen crèmes of lotions bij ze. Op wat billenzalf na dan.

Hoe denk ik over ingrepen en huidverbetering?

Ik besef me dondersgoed hoe belangrijk uiterlijk is in deze maatschappij. En zolang je met mate daarin meegaat en je zelfrespect behoudt, sta ik er best voor open. Een facelift of botox, persoonlijk zeg ik nee. Maar een  behandeling met laser of peelings, ja. Het is gewoon relatief veilig en je resultaten zijn echt zichtbaar.

Wat heb ik allemaal aan mijzelf “laten doen”

Dat valt gelukkig wel mee. Ik heb een navelpiercing en traguspiercing gehad en pas op mijn 29e (eindelijk) mijn eerste grote tattoo laten zetten (feniks). Al vind ik dat laatste erg gaaf. Ik heb wel bepaalde gebieden laten definitief ontharen met laser. En soms doe ik een milde huidpeeling. Een paar jaar geleden liet ik een vaatje weglaseren in mijn gezicht. Dat ging iets te hard, waardoor ik nu een litteken heb op mijn wang. Dat kan helaas een keer gebeuren. Gelukkig bij mij en niet bij een klant 😉 En momenteel heb ik nepwimpers, wat ik stiekem toch wel heel erg mooi vind.

Nepwimpers 🙂

Voorbeeldfunctie en je zelfbeeld

Als moeder geef je niet het goede voorbeeld, je bent het! Alles wat ik doe op het gebied van beauty, weeg ik continu af. Want als ik alleen maar met make-up de deur uit ga of forever een strak gezicht zou hebben, wat zegt dat dan over mijn zelfbeeld? En wat zeg dat over hoe mijn kinderen zichzelf zouden moeten zien?

Maar jezelf af en toe versieren met nagellak, je een keer uitbundig kleden of een behandeling van het een of ander af en toe? Ja! Zelfrespect gaat hand in hand met een liefdevolle en leuke verzorging van jezelf. Innerlijk en uiterlijk.

Zolang de kracht blijft liggen bij jou als prachtig persoon, is de rest een leuke bijzaak. Cheers to that!

Wat zijn jouw grenzen qua beauty en ingrepen? En is dit veranderd sinds je moeder bent? Ik ben erg benieuwd naar jouw kijk hierop, deel je mening in de comments hieronder.

Post Author: Lori

3 reacties op “Lastig: mijn beauty grenzen combineren als moeder en als huidtherapeut

  Linda - Zaailingen

  (5 oktober, 2017 - 10:52 PM)

  Interessant dit! Ik verbaas me wel eens dat sommige dermatologen bepaalde ingrediënten in verzorgingsproducten afraden en vervolgens toch producten aanbevelen die precies die ingrediënten bevatten. Maar ja, zeker in een praktijk krijg je vast veel verschillende mensen te zien en is het ook weer niet raar als je iemand een product geeft dat je zelf niet zou gebruiken. Ik ben ook groot voorstander van less is more, maar gebruik als het nodig is wel weer een zalfje tegen eczeem. Less is vooral more als je geen extra hulp nodig hebt 😉

  Priscilla Rolvers

  (2 oktober, 2017 - 10:19 AM)

  Wat een sterk blog, Lori! Dit is wat ik zelf ook zo veel afweeg: ik ben natuurlijk veel met uiterlijk bezig, dat is ook mijn werk. Maar er is zoveel meer wat ik mijn kinderen mee wil geven. Ik ben vooral heel bewust van hoe ik over mezelf praat. Mijn moeder had een naar zelfbeeld en sprak er veel over met mij. Ze noemde zichzelf dik en walgelijk. Een enkele keer een vieze vetklep. Dat doet niet alleen pijn als kind, maar het laat ook zien dat uiterlijk belangrijker is dan de rest. Zelfrespect en trots, je successen vieren en je fouten laten zien en benoemen.

   Lori

   (4 oktober, 2017 - 9:22 PM)

   Wat een heftig persoonlijk verhaal.. Ja, dat zet je zeker aan het denken. Als moeder ben je altijd een voorbeeld. Niet alleen in wat je zegt, maar vooral in hoe je doet. Ik weeg ook altijd veel af qua beauty. Toch ontkom je er niet aan dat je dochter je lippenstift ziet opdoen en het dan ook zelf wilt. Blijft lastig. Liefs XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.