zelfreflectie opvoeding

Zelfreflectie over je eigen opvoeding

Op een lekkere nazomerse avond zat ik met manlief in de tuin. We praatten gezellig wat, over hoe tevreden we zijn in ons nieuwe huis en fijne tuin. Ik keek wat rond en schoot in de lach. Zei tegen hem: “Schat, waarom hebben we eigenlijk gewoon twee speelhuisjes voor die kleine, ze is nog geen focking twee..”. We lachten wat en kwamen tot de conclusie van tja, we houden gewoon zoveel van haar en willen haar alles geven. Stiekem dacht ik er achter aan van tja, en eigenlijk vindt het kind in onszelf het ook gewoon hartstikke leuk!

Ook leuk: De bloggende dreumes: “Het allerleukste babyspeelgoed? Mama, snapt het niet. Dít vind ik pas echt leuk..”

Zelfreflectie over je eigen opvoeding 

Toch is het ook een beetje tegenstrijdig in mijn opvoedfilosofie. Want heel erg back to basic is het ook weer niet. Maar wel gewoon leuk. De kindjes van onze vrienden spelen ook graag in onze tuin en wij ouders genieten daarvan – naast van de bbq’s en wijntjes – ook heel erg. Al met al het goede leven maar ik besef mij terdege dat menigeen het met minder moet doen en dat maakt me wel verdrietig.

Comfort en enigszinds luxe combineren met back-to-basic en een duurzame style. Jep. Een uitdaging!

Hebben jullie iets aso duurs of groots voor de kindjes? Hoe kijken jullie tegen dit soort dingen aan?

Post Author: Lori

8 reacties op “Zelfreflectie over je eigen opvoeding

  Kaboutertuin

  (16 september, 2014 - 8:48 PM)

  Wat een gave huisjes!!! Vooral die met de glijbaan is erg leuk. Wij hebben sindskort een hele grote trampoline in de tuin staan. Ideaal met drie (drukke) jongens hahaha Hij wordt dus ook erg goed gebruikt hier. Verder zou ik ook graag een houten speelhuisje willen voor de twee jongsten…

  Heerlijk toch als ze daar zo lekker buiten mee kunnen spelen!! Wij hebben binnen eigenlijk al veel te veel speelgoed met drie kids van hetzelfde geslacht. Ik vind groot speelgoed voor in de tuin dan juist niet erg, mits het wel goed gebruikt wordt.
  …Kaboutertuin schreef als laatst…Veiling voor AlizaMy Profile

  Nicole

  (16 september, 2014 - 8:31 PM)

  Op het moment eigenlijk nog niks aso’s behalve misschien het aantal knuffels??
  …Nicole schreef als laatst…Vals alarmMy Profile

  Arcadia

  (16 september, 2014 - 3:38 PM)

  Wij hebben idd niets aso groots of duurs voor Ronja, het enige dure of grote dat ze krijgt, komt van mijn moeder af, die haar wil rot verwennen en waar ik regelmatig een stokje voor steek. Gewoonweg omdat ik vind dat Ronja het niet nodig heeft. Zo veel hebben ze namelijk niet nodig. Back to basics idd, maar ik vind dat er niks mis is met je gevoel volgen en twee huge ass speelhuisjes in je tuintje zetten hoor!
  …Arcadia schreef als laatst…EFT TappingMy Profile

  Miss Milla at Home

  (16 september, 2014 - 2:41 PM)

  Wel twee mooie huisjes hoor!
  Mijn oudste zoon (van 15) heeft 2 computers, waarvan 1 MacBook. Ik moet wel eerlijk bekennen dat hij hiervoor zelf járen heeft gespaard.
  Ik probeer de laatste tijd bewust net minder speelgoed te kopen. Het geeft op den duur zoveel rommel. Wij kopen dan ook liever één groter gezamenlijk cadeau, ipv allemaal prulllen.
  …Miss Milla at Home schreef als laatst…NazomertjeMy Profile

  Linda

  (16 september, 2014 - 1:59 PM)

  Ik heb het hier in huis niet omdat ik het niet ‘nodig’ vind.. Ze heeft genoeg speelgoed waar ze mee kan spelen. En ik koop dan liever meerdere kleine dingen dan 1 of 2 grote dingen
  …Linda schreef als laatst…Rommelmarkt schattenMy Profile

  Jessica

  (16 september, 2014 - 12:59 PM)

  Oh ik ben zo schuldig aan dit soort dingen. Ze is nog geen 15 maanden maar heeft genoeg spullen die eigenlijk helemaal niet nodig zijn. Gewoon omdat ik het super tof vond. En inderdaad, het is wel een beetje tegen mijn principes in. Ik wil toch dat ze leert dat geld niet aan bomen groeit en dat je niet altijd alles maar zomaar krijgt.

  Iemand zei ooit ‘onder de twee vergeten ze alles’. Ik heb gekozen mijn kop in het zand te steken en deze opmerking maar gewoon te geloven hahahhah
  …Jessica schreef als laatst…Review: NaturinoMy Profile

   Lori

   (16 september, 2014 - 4:03 PM)

   Hahaha ja echt hè 😉

  Linda

  (16 september, 2014 - 11:37 AM)

  Wow, twee huisjes. Ik wou dat ik ruimte had voor dat grote huisje. Wel ideaal om je buitenspeelgoed in op te bergen!
  …Linda schreef als laatst…Onzeker over overgewichtMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.