Bij ons achter de schermen (over alle ballen in de lucht houden)

Niet moeder van één spruit, maar twee. Vrouw, vriendin, dochter, werknemer, blogger, mezelf. Al deze rollen combineren en ook nog eens een beetje naar behoren uitvoeren, valt nog niet mee. Ik vraag me daarom ook regelmatig af, waarom het bij andere altijd wel goed gaat?! Offe.. lijkt te gaan (!) Anyways, dat geldt andersom dus ook voor hier. Vandaag een eerlijke kijk bij ons achter de schermen over hoe wij alle ballen in de lucht houden.

Dank Linda (Mamaliefde), voor het taggen, en ik vond het ook leuk om jouw antwoorden te lezen.

Alle ballen in de lucht houden (TAG)

1 Wat is bij jullie thuis de verdeling van taken als het gaat om kinderen en huishouden etc?

Mijn man werkt komend jaar 4 in plaats van 5 dagen per week (i.v.m. de baby) en ik werk 3 dagen per week. Op de twee opvangdagen doe ik babyboy; verschonen, aankleden en voeden. Manlief doet onze dochter; tandjes poetsen, aankleden, ontbijten. Het wegbrengen doen wij allebei één dag van de week.

Koken, de was doen, schoonmaken en boodschappen doe ik voornamelijk. Maar als ik het vraag is manlief zeker niet te beroerd om ermee te helpen. Klusjes in huis, dingen repareren, de tuin en de hond uitlaten doet hij voornamelijk.

2 Hoe zorg je dat werk en privé gescheiden blijven?

Ik blijf liever iets langer op werk om wat af te maken dan dat ik het thuis doe. Want met twee kinderen thuis komt dat er dan toch niet van. Ik zit wel in een appgroepje van 23 collega’s. Handig en functioneel, maar op mijn twee vrije mamadagen fietst dat dus wel door mijn privé heen. Verder moet ik regelmatig trainingen en cursussen volgen om bevoegd te blijven als huidtherapeut. Dat doe ik ook in mijn privé tijd.

3 Welke klusjes in het huishouden heb je opgegeven of laat je als eerste vallen?

Het dweilen is echt naar 1x per maand of minder verschoven (ja, sorry). De ramen heb ik net gedaan na de kerst, dus die zijn volgende kerst weer aan de beurt, haha. De bedden verschonen doe ik nu om de 3 weken en dat deed ik ook graag om de 1-2 weken. De maandelijkse grote beurt in de badkamer, is ook alweer een paar maanden terug. Verder houd ik alles wel goed bij, dus rommelig zal het niet snel bij ons zijn. Daar word ik veel te chaotisch van in mijn hoofd 😉

4 Wanneer was de laatste keer me-time en wat heb je toen gedaan?

Gisteren. Ik probeer elke dag wel me-time te fiksen, want anders word ik heel ongelukkig. Alleen waar ik voorheen uren kon chillen (..bloggen, fotoboeken maken, schoonmaken, opruimen, serie kijken, kletsen of uitgaan met vriendinnen), is dat nu misschien een uurtje per dag. Niet zo veel en dat maakt me soms wel wat sip.

Instagram; life behind the scenes

Soms moet je ook slim zijn. Dan mag peutergirl lekker filmpjes kijken en zit ik op de computer ernaast aan mijn fotoboeken te knutselen 😉

5 Heb je wel eens een date night en wat doen jullie dan?

Een vaste date-night invoeren werkt hier niet. Overigens zijn we momenteel aan het overleven in de tropenjaren, dus onze date-night is nu lekker samen tv-hangen in de avond. Met of zonder wakkere kids. We kijken nu “Verbouw ons huis tot droomhuis” (Are Y’all ready for your fixer-upper??!!!) En ja, daar genieten wij van.

6 Hoe vaak zie je je vriend(inn)en en wat doen jullie dan?

Mijn beste vriendin zie ik elke week gelukkig wel. We gaan lekker op de koffie bij elkaar en kletsen, kletsen, kletsen terwijl onze kindjes met elkaar spelen. Met mijn andere vriendin ben ik pas uit eten geweest. Waar we voornamelijk.. kletsen 😉

7 Heb je veel contact met je familie?

Ja, ik zie mijn moeder elke dag. Zij past ook op onze kinderen. En mijn schoonmoeder ook. Mijn beste vriendin is mijn schoonzus en mijn andere schoonzusje is ook superleuk. Ik voel mij erg gezegend met deze lieve mensen.

8 Waaraan kan je als eerste zien dat er eigenlijk veel meer uren in een dag moeten zitten? Oftewel hoe zien jouw prioriteiten er uit?

Prioriteiten: nu borstvoeding; tiet, tiet en nog meer tiet. Kinderen verzorgen en aandacht geven. Daarnaast mijn werk, ik ben net weer gestart dus ik moet nog even inkomen. Mijn volgende prioriteit is gezond eten, en slapen. Dan communiceren met manlief en samen zorgen dan we goed en gelukkig door deze drukke periode heen komen 😉 Dan opruimen, de was, schoonmaken. Me-time en afspreken met vrienden. Hobby-en. Bloggen.

9 Doe jij je soms wel eens beter voor dan in werkelijkheid?

Uhm, dat valt wel mee. Ik ben meestal erg eerlijk over hoe de dingen gaan. Het enige is dat ik wel altijd wil blijven lachen (en dingen weg lach), terwijl ik er bij wijze van om zou kunnen janken 😉 (neem slapeloze nachten).

10 Welke tips heb je voor andere moeders?

Geloof in jezelf. Power-to-the-mothers. JIJ weet het altijd beter. Vertrouw je instinct ook echt. Voel je dat iets niet goed is? Dan is dat zo. Doe er iets mee. Voel je ook niet gefaald als je hulp nodig hebt. Want dat hebben wij allemaal, alle moeders. Laten we het samen doen en een mooi voorbeeld zijn voor de volgende generatie.

11 Wat vraag jij je wel eens af hoe anderen moeders dat aanpakken?

Ja. Ik vraag me vooral af hoeveel me-time jullie nodig hebben en in hoeverre je daar in werkelijkheid aan komt? Ik vraag me ook af, of andere moeders zich ook zo vaak schuldig voelen naar hun kids als je weer iets anders moet doen (werken, huishouden, me-time etc.) en niet met hun kunt spelen.

Hoe houden jullie alle ballen in de lucht? Ik tag: Sonja van twINstyleblog (hoe dan met een tweeling?), Joke van Mamanaturelli (hoe past het natuurlijk ouderschap hiertussen?) en lieve Judith van Mommylovespink (hoe dan met een ouder kindje ook?). 

Hoe zijn de rollen bij jullie thuis verdeeld? Praat mee in de reacties hieronder.

Post Author: Lori

11 reacties op “Bij ons achter de schermen (over alle ballen in de lucht houden)

  geertruurzaam

  (7 maart, 2017 - 11:38 PM)

  Ik heb hem ook ingevuld!
  http://geertruurzaam.be/ballen-lucht-houden-tag/

  Vraag: ben jij ook de bron van deze tag?
  Ik ontdekte ‘m namelijk op greenblush.nl en heb die als bron genoemd. Mocht jij het hebben bedacht dan pas ik dat uiteraard aan!

  Nanouk | Samen de Wereld Ontdekken

  (1 februari, 2017 - 11:48 AM)

  Oei ik bof echt enorm zo te lezen 😮 mijn man en ik werken allebei van huis, dat scheelt al veel geren en gevlieg maar wat me vooral opvalt: mijn man doet veel meer in het huishouden… Hij doet boodschappen en kookt, hij maakt ook schoon. Oh shit ik ga m’n vent even knuffelen nu, thanks voor de Reminder!
  …Nanouk | Samen de Wereld Ontdekken schreef als laatst…Dordt in Stoom met kleine kinderenMy Profile

   Lori

   (4 februari, 2017 - 11:30 PM)

   Kijk dat is nog eens een goede reminder 😉 En.. heb je ‘m flink plat geknuffeld?

  Patricia

  (31 januari, 2017 - 3:43 PM)

  Leuke Tag!! Ik neem ‘m ook van je over. Uiteraard noem ik jou!! Leuk om je antwoorden te lezen😊

  Lilian

  (31 januari, 2017 - 1:05 PM)

  Leuk om te lezen! Die huishouddingen zijn erg herkenbaar haha.

  Voor wat betreft je laatste vraag: Ik was nog met de hand af, dat is mijn ‘me-time’. En de avonden. Dat schuldig voelen als ik wat anders doe heb ik ook wel ja. Maar tegenwoordig helpt mijn kleuter mee met het huishouden en werken deed ik al vanaf baby, dus daarbij weet ze niet beter.
  …Lilian schreef als laatst…Waarom ik GEEN bucketlist heb…My Profile

   Lori

   (5 februari, 2017 - 12:26 AM)

   Oh wat grappig. Ik vind stiekem afwassen met de hand ook helemaal niet zo erg. Maar om dat nou me-time te noemen.. Wel lekker dat je kleuter meehelpt in het huishouden. Ik probeer peutergirl er nu ook al zoveel mogelijk bij te betrekken 😉

  Marieke

  (30 januari, 2017 - 6:10 PM)

  Leuke tag! En heel herkenbaar ook 🙂 Mag ik ‘m van je overnemen, uiteraard met vernoeming naar je blog?
  …Marieke schreef als laatst…Een nieuwe layoutMy Profile

   Lori

   (30 januari, 2017 - 7:57 PM)

   Heey Marieke, ja natuurlijk! Ik zie jouw tag wel langs vliegen en dan ga ik ook bij jou neuzen, leuk!

  Villa BlaBla

  (30 januari, 2017 - 9:25 AM)

  Veel van je antwoorden zijn voor mij herkenbaar, vooral toen mijn kinderen nog kleiner waren en ik nog werkte.
  Het betert hoor, zeker weten. Alleen als de kinderen groter worden krijg je er weer andere zorgen bij, zoals huiswerk dat moet gemaakt worden en hormonen die op hol slagen als ze in de pubertijd zijn.
  Maar je hoeft de kids dan niet meer constant in de gaten te houden en dan krijg je toch weer heel wat vrijheid terug als moeder.
  …Villa BlaBla schreef als laatst…Waarom ik amper nog naar het nieuws kijkMy Profile

   Lori

   (30 januari, 2017 - 9:51 PM)

   Ja, ze zeggen denk ik niet voor niks: kleine kinderen, kleine zorgen, grote kinderen, grote zorgen. Maar toch anders en inderdaad je vrijheid terug. Ik heb echt nu het gevoel in die tropenjaren te zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.