wasbare pocket luier

De wasbare Pocket luier combineert poep met leuke printjes*

Toen ik met wasbare luiers begon bij onze dochter, heb ik gekozen voor wasbare pocket luiers. Deze 1-delige luier lijkt veel op een wegwerpluier, maar is herbruikbaar. De roze printjes heb ik nu via marktplaats verkocht en de rest draagt ons zoontje nu. In dit artikel laat ik je alle handigheidjes zien van deze toegankelijke luier.

Tipje: lees eerst over het starten met wasbare luiers en de benodigdheden als je nog helemaal onbekend bent.

Een wasbare luier met een pocket

De pocket luier bestaat uit één broekje en valt daarmee onder de “1-delige wasbare luiers”. De binnenkant van dit broekje is absorberend en de buitenkant van het broekje is waterdicht. Het heet een pocket luier, omdat er een soort vakje (pocket) in zit, waar je een extra booster (lange lap die plas absorbeert) in kan doen. Deze 1-delige luier is voor velen favoriet als overdag-luier.

Joke van Mamanaturelli: “Ik ben grote fan. Mijn dochter van 1.5 draagt ze nog steeds. We hebben de Little Lamb pocketluiers omdat deze erg lijken op wegwerp en dus handig voor grootouders en onthaalmoeder. Voordeel is dat je ze kan bijboosten, wat wel nodig is nu ze wat ouder is (dan houden ze langer). De drukknopen zijn van enorm goede kwaliteit en slijten ook niet na veelvuldig wassen.”

 

Hoe was en droog je de pocket luier?

Na de verschoonronde vouw je de klittenbandsluiting naar binnen zodat er niks aan blijft klitten. Verder vouw je de pocket luier niet helemaal dicht als je hem in de luieremmer gooit. Zo zullen de boosters tijdens het wassen vanzelf uit de pockets komen. Eventueel kun je de boosters een klein stukje uit het vakje trekken, maar dat hoeft eigenlijk niet. Bij mij gaan altijd 9 van de 10 boosters eruit in de was.

Anita: “Ik heb veel pockets. Ik gebruik ze met boosters, maar ook in combi met de ouderwetse “oogjes luier” die ik als booster vouw. Ik vind het teveel gedoe om ze erin te proppen, dus leg ik ze er los in. Werkt ook prima!”

De pocket luiers zijn de snelst drogende wasbare luiers. Na 1 dagje drogen kunnen deze sterke jongens er weer direct tegen aan! Nadeeltje, je moet de boosters altijd weer opnieuw in de pockets doen. Een klein extra klusje.

De boosters in de pockets doen na het wassen kost mij zo’n 10 minuten extra. Het gaat dan om een stuk om 16 luiers.

wasbare pocket luiers

Waar kun je leuke pockets kopen?

Leuke merken die goede pocket luiers hebben zijn bijvoorbeeld: Pandababy, Rumparooz, Easyfit, Little Lamb en Billou.

Cheapskates Ali&Ebay bieden ook veel goedkope pocketluiers. Ik wil ze eigenlijk niet noemen, omdat ik ze geen reclame gun en ik de kriebels krijg als ik denk aan hun productieproces en omstandigheden maar ik moet ook eerlijk bekennen dat mijn eerste probeerluiers daar vandaan komen.

Nu ik mijn tweede kindje in de wasbare luiers heb, heb ik inmiddels veel luier research gedaan én veel soorten en merken geprobeerd (nieuw, tweedehands, gesponsord en zelf gekocht). Deze goedkope “overzeese” luiers blijven nu altijd als laatst liggen omdat ze gewoon écht veel minder goed zijn. Er moeten ook altijd 2 boosters in anders redden ze het niet. En ze lekken best regelmatig. Dus hopelijk heb jij wat aan mijn dikke missers & fails..

Getest: wasbare pocket luiers

Het grootste deel van mijn wasbare luier stash bestond al uit verschillende merken pocket luiers. Van de lieverds van Pandababy mocht ik een pocket luier uit hun nieuwe collectie testen.

Wat ik vind de Pandababy pocket luiers

De printjes en prijs zijn sowieso helemaal top. De boosters voelen zijdezacht. Ze zijn ietsje groter dan de andere soorten boosters die ik heb. Het vakje (de pocket dus) van de Pandababy luier is ook wat ruimer. En je kunt er dus ook 2 boosters in doen per keer, wat meestal bij ons wel nodig is. Toch is het bij deze Pandababy pockets niet zo’n extreem dik pak om de babybillen als dat ik voorheen had als ik meerdere boosters in een luier propte. De absorptie? Een prima luier voor overdag! Verkrijgbaar in klittenband en drukkertjes waardoor goed stelbaar.

wasbare pocket luiers

Links: booster + de pocket luier. Rechts: de boosters in de pocket luier.

Specificaties van de Pandababy pocket luier

  • Maat luier: 1 maat (4 t/m 15 kg)
  • Soort luier: pocket luier (1-delige wasbare luier)
  • Onderdelen: overbroekje met pocket + absorberende booster(s)
  • Materiaal: broekje: PUL + fleece. Boosters: bamboe
  • Sluiting: drukknoopjes en klittenband
  • Prijs: € 12,70 per stuk

De wasbare luier wereld van Pandababy

PandaBaby is een jong, Nederlands merk dat zelf vrolijke wasbare luiers ontwikkelt en produceert. De missie van PandaBaby is het op de markt brengen van betaalbare wasbare luiers van goede kwaliteit, met een uitstekende service. De wasbare pocketluiers van PandaBaby bestaan uit hoogwaardige materialen en zijn gemaakt in Europa onder gecontroleerde omstandigheden.

Sofie van MamaAbc: “Wij gebruiken vooral pocket luiers. Dit vinden we makkelijk en goed werken we kiezen voor drukkers omdat dit makkelijker te onderhouden is dan klittenband en ook minder vlug los te trekken is ”

De pocket luiers VS een tweedelige luiersysteem

Bij de pocket luiers is de booster hetgeen dat de plas absorbeert. Deze gaat er vanzelf uit in de was, zodat het goed schoon draait. Daarna stop je de booster in de pocket waardoor je maar één luier hoeft aan te doen. Bij een tweedelig systeem moet je altijd twee broekjes aan doen. Een absorberend broekje en een waterdicht overbroekje. De moeite bij de pocket is meer na het wassen, dan moet je de boosters weer in de pockets doen.

Het grootste voordeel van de pocket luier in vergelijking met een tweedelige wasbare luier, is dat je dus maar één luier aan hoeft te doen. Daarnaast drogen pocket luiers snel. Je kunt meerdere boosters in het vakje doen voor een betere absorptie. Toch zullen ze nooit zoveel absorberen als een tweedelig systeem, waardoor een pocket luier minder geschikt is voor de nacht. Maar het kan wel.

wasbare pocket luiers

Links pocket luiers, rechts 2-delige luiers (die diertjes is dan het overbroekje)

De pocket luier is lekker toegankelijk en makkelijk in gebruik, ook voor mannen. Eigenlijk net zoals de All-In-One luier of de leuke hybride Snap-In-One wasbare luier. En volgende week? Dan vertel ik je alles over twee-delige wasbare luiers. Dubbele moeite of extra effectief? Wat denk jij?


Winactie gesloten. De winnaar is: Erik de Jong Gefeliciteerd!