snap in one wasbare luier

snap-in-one wasbare luier, een hybride luier voor de twijfelkont*

De snap-in-one wasbare luier lijkt erg op de wegwerp luier. Maar ze is duurzamer en ziet er gewoonweg véél leuker uit! Een perfect instapmodel als je voorzichtig wasbare luiers wilt gaan uitproberen. Daarnaast is deze hybridevorm dé oplossing voor twijfelkonten die niet kunnen kiezen tussen de 1-delige of de 2-delige wasbare luier. Proberen? Doe mee met de leuke winactie!

Tipje: lees eerst over het starten met wasbare luiers en de benodigdheden als je nog helemaal onbekend bent.

Hoe zit dat met die slimme snap-in-one luier?

De snap-in-one (sio) luier bestaat uit een waterdicht overbroekje, en één of meerdere absorberende boosters. Met drukknoopjes zet je de boosters vast in het overbroekje.

Het combineert “the best of both”

Zo kun je gewoon in één keer de luier bij je baby aan doen (zoals een 1-delige wasbare luier). Omdat de snap-in-one bestaat uit meerdere boosters is het absorberende vermogen hoger (zoals bij een 2-delige wasbare luier). Een perfecte hybride dus.

close pop-in wasbare luier

Zie rechts de boosters die je dus in de snap-in-one luier kunt klikken.

Hoe gebruik je de snap-in-one wasbare luier?

Je klikt de inleggers vast zodat je gewoon één luier hebt. Deze luier doe je om als een gewone luier en klaar! Voor in de nacht, kun je een extra nachtbooster gebruiken.

Tip: vouw de booster voor een jongetje een stukje dubbel aan de voorkant.  Vouw de booster voor een meisje juist wat naar achter voor extra absorptie op de plekken waar de luier het meest nat wordt.

 

Het wassen en drogen van de snap-in-one

De snap-in-one luier kun je na de verschoonronde, hup, de was in gooien. De “snaps” hoeven niet los. Als de luier heel vies is, kun je wel 1 of 2 drukkertjes losmaken zodat ze extra goed schoon worden.  Let erop dat je de klittenband sluiting inklapt.

Wastip: pas na 3-10 keer wassen bereikt een wasbare luier zijn maximale absorptie.

De sio’s droog je het best aan de lijn. Ze drogen iets langzamer dan pocket luiers en wat sneller dan de absorberende broekjes van een 2-delig systeem. Als je de drukknoopjes los klikt, drogen de broekjes sneller. De booster mogen in de droger, maar het PUL buitenbroekje niet.

Waar vind ik die handige snap-in-one’s?

Bekend merken snap-in-one luiers zijn: Bamboolik, Close Parents Pop-in en de Totsbots PeeNut. De overbroekjes van Buttons zijn geschikt als snap-in-one, Petit Lulu heeft een SIO lijn en verder heb je de SoftBums Echo en Omni. Ook MommyMouse en Puppi hebben snap-in-one luiers.

Iris: van Poldermama: “Wij kozen voor SIO luiers na een voorlichting over wasbare luiers waar we werkelijk alle merken en maten voorbij hebben zien komen. Deze vonden we prettig omdat er inleggers van diverse materialen zijn (verschillende droogtijden) en we zo konden kiezen wat bij ons past, aangezien wij geen droger hebben. Maar ook omdat ze lekker zacht zijn, gave kleurtjes hebben en omdat we aan 1 luier genoeg hadden tot ons kind zindelijk was. Dat sprak ons heel erg aan omdat het toch in een keer een behoorlijke uitgave is.”

Geprobeerd! De snap-in-one luier

Voor het maken van dit artikel mocht ik van de aardige ouders achter de webshop Klein Spook, de Close Parent Pop-in uitproberen. Een supermooie snap-in-one wasbare luier, met een stoere print.

Close Parant Pop-in (sio)

Wat vind ik van de Close Parent Pop-in?

De luier voelt echt heel kwalitatief (bamboe en PUL) en ziet er gewoon supercool uit! Ik vind hem helemaal gemakkelijk, echt wat voor manlief-fen. Omdat er een goede booster, een extra boostertje én en absorberend binnenstukje in zit, is deze gewoon super absorberend. Qua dikte is hij ietwat dik, maar nog wel oké. De sluiting is met drukkertjes en klittenband, waardoor hij goed te stellen is en tot aan zindelijkheid mee kan.

In de was liet ik alles gewoon aan elkaar. De droogtijd is 1-2 dagen aan de lijn. En omdat alles nog aan elkaar zit, heb je hierna géén vouwgedoe. Hij is iets duurder dan pocket maar ik ben echt helemaal om!

snap-in-one wasbare luier

Specificaties van de “Close Pop-in” (sio luier)

  • Maat luier: 1 maat (3,5 t/m 16 kg)
  • Soort luier: een hybride (tussen 1-delige en 2-delige in): snap-in-one luier
  • Onderdelen: overbroekje + 2 in te klikken boosters
  • Materiaal: PUL + bamboe
  • Sluiting: drukknoopjes en klittenband
  • Prijs: € 19,50 per stuk

De wasbare wereld van Kleine Spook

De ouders achter de Belgische webshop Klein Spook zijn door hun eigen luieravontuur super enthousiast geraakt. Nu hun twee kleine spookjes uit de luiers zijn, delen ze met liefde en passie hun kennis en luiers met de rest van de wereld. Als er iemand je een goed advies kan geven, zijn zij het wel!

Net als bij mij groeide de liefde voor wasbaar verder. Klein Spook heeft namelijk ook nog een “Tante Rose“, waar je terecht kunt voor wasbaar maandverband, menstruatiecups en wasbare zoogcompressen.

Lees ook: mijn grote wasbare zoogcompressen overzicht

De snap-in-one VS een tweedelig systeem

Zowel met de snap-in-one als met de tweedelige wasbare luiers heb je een absorberende binnenkant en waterdichte buitenkant. Met een tweedelig systeem moet je alleen altijd twee luiers aandoen: het absorberende binnenbroekje én het waterdichte buitenbroekje. Hierdoor is de 2-delige luier wel beter geschikt voor de nachten, omdat hij zeer goed absorbeert.

Het grootste voordeel van de snap-in-one luier, is dat je maar één luier hoeft aan te doen. De absorberende boosters zitten namelijk vastgeklikt in de luier. Superhandig: je kunt de boosters losklikken, zodat de droogtijd na het wassen sneller is. Maar je kun zo ook gewoon vast laten. Geen gedoe na het wassen qua booster zoeken en vastklikken.

sio vs 2-delige luier

Links: snap-in-one VS rechts 2-delige luier

Kortom de snap-in-one lijkt veel op de all-in-one wasbare luier waar ik vorige week over vertelde. Een andere 1-delige wasbare luier is de pocket. Die komt volgende week aanbod. Zie ik je dan weer?


Winactie gesloten. De winnaar is: Maaike, Gefeliciteerd!