ochtendroutine

Mijn ochtendroutine met twee kids; súpervroeg, maar niet zo gestrest

Als ik zeg dat mijn wekker om kwart voor 6 af gaat, zie ik de wenkbrauw van mijn kinderloze collega naar het plafond schieten. I know.. toen ik nog een jonge twintiger was, zou ik je ook voor gek verklaren met je kwart voor 6. Maar feit is, dat ik alleen zo de hele toestand hier in het gareel kan houden. Vandaag geef ik je een kijkje in de ochtendroutine van een werkende mama van twee kids.

Mijn ochtend start eigenlijk al in de nacht

Om kwart voor 6 piept mijn wekker. Met een beetje pech, ben ik net weer een half uurtje in slaap na de nachtvoeding van babyboy. Zeer Gaar. Met een beetje geluk heb ik hem rond drieën gevoed en sta ik redelijk fris en fruitig op.

ochtendroutine

Morning! (instagram foto)

In alle rust voor dag en dauw

Terwijl mens en dier nog snurkt, zet ik een koppie thee. De hond krijgt een bak brokken en ik maak een pannetje pap (of een cracker met kaas of een tosti). Het ontbijt maak ik dubbel zodat peutergirl straks ook heeft. Manlief ontbijt niet.

Repre in een rap half uurtje

Rond 6en ga ik met mijn thee naar boven. Schiet kort onder de douche en poets daar mijn tanden. Mijn kleren heb ik gisteravond al klaar gelegd. Een goed make-upje (of instagram filtertje) doet wonderen. Mijn haar gaat pas gewassen lekker los, en anders in iets van een vlecht.

Dan nu de kiddo’s

Half 7 haal ik babyboy uit bed, kleed hem aan en eventueel voed ik hem nog. Manlief helpt peutergirl met poetsen en aankleden en zet haar rond 7 uur bij mij aan tafel voor het ontbijt. Ik maak twee dino-knotjes, een Elsavlecht of een poezenstaartje. Babyboy zit alvast startklaar in de maxi-cosie. Manlief laat de hond uit en ik breng tegen half 8 de kindjes naar de crèche.

Moeder time management

Als alles voorspoedig verloopt, peuter met het juiste been uit bed is gestapt, babyboy en ik spuug- en melkvrij zijn en er geen ellenlang kinder-ouderwachtrij bij het kinderdagverblijf staat… Begin ik de dag om 8 uur sharp op mijn werk. Met een bakkie koffie! En moet ik stiekem wel lachen om de binnendruppelende goedemorgengezichten om 9 uur van collega’s 😉

Herken jij ook dat gevoel dat je er al een hele dag op hebt zitten, en het is pas half 10?