zonder werk en zonder kinderen

Het leven zonder werk en zonder kinderen – yayy of neeh?

Tijdens mijn verlof mocht ik weer sinds lange tijd ervaren hoe het leven zonder werk en zonder kinderen is. Ik kan je vertellen, dat voelt in het begin heel onwenning. Zelfs een beetje doelloos. Later had ik tijd tekort. Vandaag vertel ik je over hoe ik omging met de me-time in mijn verlof.

Zonder werk en zonder kinderen voelt best doelloos

Twéé heilige dagen per week had ik in mijn verlof, waarin ik écht 100% tijd voor mijzelf had. Hubby bracht peuter dan naar de opvang en het allerenigste dat ik “moest” doen was de hond uit laten en eten koken. Ik liet de hond uit en… viel in een gat. Wat nu? Uitslapen was ook al niet gelukt, dus daar zat ik dan om 8.00 uur op de bank.

Een creatief licht aan het eind van de tunnel

Mijn baas had al gezegd, als je wilt werken dan mag dat altijd. Ja, ik ga me echt niet laten kennen. Ik kan heus wel effe zonder werk 😉 Mijn creabea moeder bracht licht aan het eind van de tunnel. Dat is het! Ik ga weer wat creatiefs doen. Dus ben ik aan het wolvilten geslagen. Geen grap! En ik vind het helemaal leuk. Ik ben herfstitems aan het maken en een leuke babymobiel. Verder heb ik echt een brainflow aan inspiratie voor mijn blog en toen had ik het ineens heel druk.

zonder werk en zonder kinderenNaaldvilten (volg mij op Instagram voor nog meer leuks)

Druk, druk, druk

Naast deze leuke hobby’s zijn er ook wat tv-programma’s gestart die ik leuk vind om te volgen. Lekker alles terugkijken zonder reclames. Dat combineer ik met “bankrust”. Want ja, ik ben toch hoogzwanger met alle klachtjes en kwaaltjes van dien. Verder heb ik een overload aan dingen qua babyvoorbereidingen. Mijn hypnotherapie, het bevalbad, geboorteplan, een nieuwe afkolfset halen, bed op klossen, wasjes draaien, een draagdoek uitzoeken. En die lijst gaat door en door en door. Verder wil ik lekker met vrienden afspreken. En leuke dingen met het gezin doen. En oja ik moet ook goed dutjes doen want ’s avonds slaap ik niet heel goed.

Aaahggrrr, en de cirkel weer rond

En zo is het cirkeltje weer rond en is deze madame alsnog een bezig bijtje. Het is gewoon de aard van het beestje. Dus werken of vrij, kinderen of niet? Ik maak het mijzelf toch wel druk. Mijn keuze? Geef mij maar twee heerlijke kinderen en fijne parttime baan!

Hoe goed kan jij je rust “claimen”?