groene moeder

De groene moeder in loedermoederland

In mijn hometown Blogland is de term loedermoeder helemaal Hot. Tja, een échte loedermoeder is natuurlijk niemand, maar perfect zijn we zeker ook niet. En op die dunne scheidingslijn? Precies dáár ligt loedermoederland. Hoe staat het er eigenlijk voor met mijn (groene) loedermoederacties? 😉

Bedankt Lisette, opperloedermoeder, voor de inspiratie van dit artikel. In feite ben je hartstikke lief!

Op die wollen sloffen, dáár, die groene loedermoeder

Loedermoeder. Groene loedermoeder. Wat is dat nou precies? Een groene loedermoeder is dan eigenlijk iemand die graag heel groen bezig is in het gezin, maar waarbij het soms nét effe niet lukt. Een beetje zoals mij dus.

In mijn ideale groene moederwereld..

In mijn ideale groene moederwereld zijn wij zelfvoorzienend, eten uit onze onbespoten moestuin, hijs ik mijn kindjes in uberduurzame schapenvachtjes en pingel ik fantastisch op mijn muzikale gitaar bij een romantisch kampvuurtje in de tuin. Maar helaas is daar allemaal (nog) niets van waar.

Groene loedermoeder dingen. De #fails

Een natte boel

Op water besparen doen we zo veel mogelijk. Kraan uit tijdens het poetsen enzo. Maar met dreinende kindjes na het avondeten, werkt soms maar één ding: een heerlijk vol bad! Ook als ze toevallig gisteren zijn gedoucht.

Kinderspeelgoed voor volwassenen

In een minimalistische leefstijl koop je pas iets als het nodig is of als het oude stuk is. En dat lukt over het algemeen heel goed. Maar ooohw wat is kinderspeelgoed soms verleidelijk. Ja, voor volwassenen welteverstaan. Dan komt dat “hebbe-hebbe-hebbe” wel heel dichtbij.

Even luisteren, dan krijg je een koekje

Als groene moeder geef je graag gezonde tussendoortjes. En dat lukt ook vaak, fruit of paprika. Maar soms wil je gewoon echt even iets (snel) voor elkaar krijgen. En voordat ik het weet, is het mijn mond al uit: “Als je nu luistert, krijg je van mij straks een koekje”. Bad, bad, red mom!

Bewust onbewuste kleding

Wollen rompertjes en fairtrade kinderkleding of kikke tweedehandsjes, I love it. Het eerste is alleen vaak vrij prijzig. Het tweede zoekt zo lastig. En dan zwicht je toch snel voor dat verdraaide h&m boek dat toch telkens weer in mijn brievenbus beland.

De vierkante babysitter

Laat de kiddo’s lekker spelen met eerlijk speelgoed of aanrommelen met takken en prut van buiten. Heel leuk, maarrr soms is die verrekte tv toch wel de meest strategische keuze als ik een gezonde maaltijd op tafel wil toveren, terwijl er een oorverdovend huilkoor aan de gang is.

Oké, ik biecht er nog eentje op

Dan heb ik inééns een brainflow aan inspiratie voor het blog. En dan zegt mijn mond al voordat mijn hersenen reageren: “Schattie.. Wil jij even op papa’s pc? Dan gaat mama op de hare ernaast.”

Achter de schermen

Als mamablogger achter Mama’s Jungle probeer ik zoveel mogelijk duurzaam, gezond en groen te doen. Maar ik ben ook maar een gewone moeder. Eentje die een leuke selfie met d’r kids op Instagram post, maar in feite kierewiet wordt van haar puberende peuterdochter en melksproeiend mini kotsertje. En soms heb ik ook gewoon zin om een pizza achterover te slaan en daarna ’s avonds ook nog een zak chips. Het afval daarvan… dat scheid ik dan weer wel 😉

Behind the scenes (instagram foto)

Tja. Een groene moeder zijn is soms gewoon stom. Maar meestal superleuk. En omdat ik nog laaang geen perfecte groene moeder ben. Blijft het uitdagend.

Hoe groen ben jij als moeder? En wat zijn jouw groene #fails? Spui het lekker met me mee in de reacties hieronder. Dankuu!