groene dametje in de dop

Ons stoere, groene dametje in de dop

Vandaag vertel ik je iets meer over het karakter van onze peutergirl. Is ze een echt girliegirl of stoere tomboy? Ravotten met poppen of racen met auto’s? Lijkt ze op mij? En hoe milieubewust is dit groene dametje in de dop eigenlijk…

Typisch gedrag voor onze meisjes peuter

Ik durf niet. Nee! Hard gillen. Zingen op de wc. Vieze groenten verstoppen onder de rijst. De baby verschonen. Rondjes draaien in jurken. Slimme tijdrektrucjes voor het slapengaan en later willen trouwen met mama.

Zo stoer en sterk als papa!

Tegelijkertijd vindt ze “onderbroeken zoals papa” heel stoer, dus draagt ze graag boxers. In tweedehands kleding van haar grote neefjes voelt zij zich helemaal RockandRollBaby. Handig met schroeftollen en schuurmachines? Zij doet het wel effe met d’r 3 jaar.

“Nee, bijna víér, mama!!”

Buiten staat zij wel haar mannetje

Van de glijbaan durfde ze een lange tijd niet. De grote loopfiets vindt ze niks. Maar in de tuin speelt ze “piewertje” met takken als een echt schoffie. Van wormen maakt ze een trein en voor spinnen is ze niet bang. Met een graafmachine worden zandhuizen gemaakt. Zo’n bushgirl met wilde haarpluis en een zand gezicht? Da’s die van ons!

Dino liefde

Als beloning voor het “niet in bed plassen” wil ze graag een dino. We maken een tekening van een grote dino. Een dino met stoere sterke stekels, maar met sierlijke lange wimpers. En een paar borsten! Ik maak 5 vakken en laat ik nu nog 5 dino stickers over hebben. Jep, 5x niet bedplassen is prijs pakken 😉

Hoe was deze mama eigenlijk vroeger zelf?

Ik quote mijn mams:

“Jij was een beetje verlegen. Je duwde je drukke (ADHD?) broertje altijd naar voren. En jij kwam daar achteraan. Hij was de bruggen bouwer naar vreemde kinderen. En jij in de slip straem mee.”
en
“Oh ja,  je huilde altijd als ik weg ging. Nee mama,  niet weg gahaaaan snik snik,  tot ik uit zicht was.  Dan ging je lief spelen”

Sorry mam :p

Ik ben een supertrotse groene mama

Zaadjes planten, groenten snijden, heerlijk vrij dansen. Het afval goed weten te scheiden. Papa in de zeik nemen, vrolijk gedag zeggen tegen mensen op straat en netjes dankjewellen. Ik ben zo trots.

Groene dametje in de dop!

Maar het állertrotst ben ik toch wel als peutergirl buiten op straat ineens zegt: “Mama, dat is toch plastic? Dat moeten we weggooien!” Ze kijkt me aan en we rapen het samen op om weg te gooien.

Mijn groene moppie in de dop!

Zie jij groen gedrag terug in jouw kinderen?