Eco reis

Hé, jij wilde wat meer weten over eco reis in het algemeen? Zo begon mijn reis destijds ook en ik vertel je er graag over. “Bewust leven” gaat over o.a. besparen, duurzaamheid en gezondheid. “Gezond eten” gaat o.a. over boodschappen doen, moestuinieren en biologische dingen. De categorie “recepten” spreekt voor zich. Weet je niet waar je moet beginnen? Scrol naar beneden voor de meest populaire eco reis artikelen.

Eco reis, bewust leven

Maak jezelf een beetje wegwijs in keurmerken of producten zoals ecologische speentjes, wasbare luiers, fair trade condooms en menstruatie cups. Hoe los je een blaasontsteking op zonder medicijnen? Lukt het om met 33 kledingstukken te leven en hoe maak je je eigen schoonmaakmiddelen? En ja, ik ga vol voor plastic-minderen en neem géén plastic tasjes meer uit winkels.

Gezond eten

Er zijn een hoop biologische groenten/fruit en vlees tassen die ik maar al te graag uitprobeer. Daarnaast geef ik tips om alles uit je noten, zaden en pitten te halen, over het eten uit het seizoen (nov/dec) en 10x gezonde drankjes (voor de kleintjes). Lees qua eten en opvoeden over het bijvoeden van een baby na 6 maanden: Rapley methode. Hoe doe ik de boodschappen en hoe vergaat het moestuinieren?

Recepten

Heb je een moestuin met courgette? Ga dan voor de courgette koekjes. Potten, pakken en kant-en-klare zooi aan het boycotten? Ga voor verse pastasaus, zelf gemaakte hummus (housmous) of aardappelanders saus. Meer zin om op de gezondere tour te snoepen? Kies cakejes, pisang goreng (vanuit mijn Indische roots – thanks oma), maak de perfecte zoute popcorn of spelt eierkoeken!  Ah, vergeet de smoothies niet: spinazie-munt of rabarber-peer.

Have fun! Deel ook zeker in de reacties hieronder voor welke ecoblog jij schrijft, zo kunnen we onderling als eco-lovers lekker bloghoppen naar superleuk leesvoer 🙂

Laat een reactie achter

CommentLuv badge