eco borstels

Deze 3 toffe eco borstels krijgen een ereplaatsje in mijn badkamer*

In mijn “groene lifestyle” reis, upgrade ik langzaamaan ook onze badkamer naar milieuvriendelijk en duurzaam. En oh-my, deze 3 lovely eco borstels verdienen daar zeker een ereplaatsje. Goedgekeurd door mama én peutergirl! 

Een bamboe tandenborstel

Hoe cool, deze classy tandenborstel is gemaakt van bamboe en bpa-vrije nylon haren. Peutergirl riep jaloerskijkend: “Ik wil ook die!”. Geen probleem, want ik had er voor haar ook eentje besteld. Met de zachte haartjes en medium sterkte kan dat prima. Ik gebruik sinds kort ook tandpoeder. Perfect en zonder rare ingrediënten. Eco mondverzorging? Dubbele-check!

“Milieuvriendelijk én stylish. I love that combo”

eco borstels

Olijfhouten haarborstel van zwijnenhaar

Deze borstel van Hydrea London is echt peuterproof, want je kunt er pijnloos mee kammen! Dat zijn -1 peuterbuien op de vroege ochtend. Jippiejajee. Ik leerde trouwens ook dat als je goed vanaf je hoofdhuid borstelt, je een natuurlijke glans krijgt in je haar. En of dat klopt! Echt heel mooi. Ik vind borstelen ineens helemaal leuk met dit ding.

Deze moeder en dochter Piekhaar moeten alleen wel wat water gebruiken tijdens het kammen, anders staat ons haar stroomstootachtig omhoog. Haha. Daarom ben ik wel ook benieuwd naar de anti-statische variant. Anyways, eindelijk een prettige non-plastic haarborstel. Zeker weten een blijfertje in onze badkamer!

eco borstels

Een “drybrush” gezichtsborstel

Als huidtherapeut was ik hiernaar echt heel benieuwd! Het droogborstelen van je huid om te exfolieren. Ik ken scrubs, lysings, laserbehandelingen en peelings die effectief helpen je huidvernieuwing te stimuleren. Maar dit werkt ook. Zónder allerlei (bij) ingrediënten. Als je dus last hebt van een dikke, verhoornde of doffe huid kun je prima dit eerst thuis proberen voordat je over gaat op het “zwaarder geschut”.

De borstel zelf is gemaakt van olijfhout en middelzachte paardenharen en absoluut een plaatje in je badkamer. Door je gezicht te “droogborstelen” verwijder je dode huidcellen en krijg je weer een natural glow in je gezicht. Lees hier nog meer Dry brush tips en tricks.

En ja, ook peutergirl vond dit een leuk speeltje en ik liet haar lekker d’r gang gaan op mijn rug 😉

Wist je trouwens dat ze binnen de antroposofie de huid borstelen bij kindjes om hen te leren waar hun lijf begrenst en de buitenwereld begint?

eco borstels

De eco badkamer

Voor allerlei andere natuurlijke en duurzame verzorgingsproducten ben je bij Enjoy Divine Nature aan het juiste adres. Mijn verdere wishlist? De natuurlijke haarverf, hydrolaten en fijne etherische oliën, huidvriendelijke crèmes en zo kan ik nog wel even door gaan. Ook leuk: ik ben ook haar natuurlijke gezichtsponsjes en menstruatie sponsjes aan het testen. Maar daar later meer over!

Wist je dat je bij natuurgeneeskundige Priscilla van Enjoy Divine Nature ook terecht kan voor een informatief, holistisch huid advies? Voor vragen van acne tot huidveroudering. Gemakkelijk achter je eigen pc, via haar speciale online spreekkamer.

Er mist nog 1 eco borstel in mijn badkamer.. De wc borstel! Iemand tips? 🙂


Winactie gesloten

Van de webshop Enjoy Divine Nature vol heerlijke eco & natuurproducten, mocht ik een heerlijke “dry brush” gezichtsborstel weggeven. Hanneke heeft deze borstel gewonnen 🙂 Gefeliciteerd!